Meral Akşener'den parti kurultayında çok sert ifadeler: Hesap soracağım - Son Dakika
Politika

Meral Akşener'den parti kurultayında çok sert ifadeler: Hesap soracağım

Genel Başkan Meral Akşener'in tek aday olması beklenen İYİ Parti'nin 3. Olağan Kurultayı başladı. Seçim sonrası sessizliğini bozan Akşener, "Bugün hesaplaşıyoruz. Bugün hesap veriyorum, hesap soracağım. Bu partide hadsizlik, saygısızlık bitmiştir." ifadelerini kullandı.

24.06.2023 11:41  Güncelleme: 13:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin 3. Olağan Kurultayı'nda açıklamalarda bulundu. Seçim yenilgisinin ardından kurucu üyelerin art arda istifa etmesine ve parti içindeki karışıklıklara değinen Akşener, açtı ağzını yumdu gözünü. İYİ Parti lideri, "Öyle çirkinlikler yapıldı ki, günlerce uyuyamadım. Söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki... Gördüm ki herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Vekillik olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor, genel başkan yardımcılığı isteniyor. Kardeşim, kadrolar sınırlı! Bırakın birileri de o görevleri yerine getirsin! Bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!" ifadelerini kullandı.

"KİMSEYİ MUTLU EDEMEDİM"

Akşener'in konuşmasından satır başları: Sandığa gelmeden, parti içindeki sandıklardan konuşalım. Ben parti kurulduktan, genel başkan seçildikten itibaren demokrasiyi oluşturmaya çalıştım. Önce kurultayda blok liste yaptım, itiraz ettiniz. Sonra, hiç insan işaret etmeden, çarşaf liste yaptım. Anahtar listeler çıktı, seçilemeyenler su koyverdi, itiraz etti. Anladım ki o gün, benim görevim insan seçtirmekmiş! Benim başka bir hakkım, hukukum yokmuş. 20 Eylül 2020'de döndüm, 100 kişilik başka insanların da aday olabileceği bir yarı çarşaf yaptım, onda da kimseyi mutlu edemedim. Ağır çirkinlikler yaşadım. Kurultaylar hesaplaşma yeridir. Ben hesap vereceğim, siz de hesap vereceksiniz!

"SÖYLEYEMEYECEĞİM ÖYLE PİSLİKLER OLDU Kİ"

Öyle çirkinlikler yapıldı ki, günlerce uyuyamadım. Söyleyemeyeceğim öyle pislikler oldu ki... Gördüm ki herkes her şeyi istiyor, yetmiyor. Vekillik olunuyor yetmiyor, GİK üyeliği isteniyor, genel başkan yardımcılığı isteniyor. Kardeşim, kadrolar sınırlı! Bırakın birileri de o görevleri yerine getirsin!

"HESAP VERİYORUM, HESAP SORACAĞIM SONRA"

Kılıçdaroğlu'ndan randevu aldım gittik. İki parti yerel seçimlere birlikte gitmeyi teklif ettik, sonuçta bir başarı çıktı. Beni en çok etkileyen, üzen ne oldu biliyor musunuz... İstanbul'un seçimini biz değil HDP kazandırdı! Bilmem nereyi biz değil HDP kazandırdı. Yuh muh yok, bugün hesaplaşıyoruz, hesap veriyorum, hesap soracağım sonra!

"MUHALEFETİN BİR BÖLÜMÜ DE İYİ PARTİ'Yİ TEHDİT OLARAK GÖRÜYOR"

Artık bu partide şımarıklık bitmiştir. Hadsizlik, saygısızlık bitmiştir! Herkes haddini bilecek. Sonrası çok ilginç oldu. Biz hariç herkes kazanmayı sağladı! O gün anladım ki, İYİ Parti, önemli bir kesim tarafından tehdit görülüyor; sadece iktidar değil, muhalefetin bir bölümü için de...

"SİZ KİM TÜRK MİLLİYETÇİLİĞİ KİM"

Sonra, seçim geldi. Şimdi seçim için, demokrasi konusunda çok hassasız ya! Demokrasi hassasiyeti yüksek, bugün bize hakaret edenlere söylüyorum! Ne yaptım ben? Ön seçim istedim. Sürenin çok az olduğu söylendi. Her şeye rağmen, bir temayül yapılmasını istedim. Bir heyet kurduk. Bu sonuçlar geldi. Mümkün olduğunca uydum. 16 ilde ön seçim yapmışız, temayül yapmışız. Temayülde geride çıkan arkadaşlarımız, bu meselede sıra sapmaktan tut, her türlü ahlaksızlığı öne koyan açıklamalar yaptılar. Siz kim Türk milliyetçiliği kim! Siz kim Türklük kim!

"AYIP BE! KURA MI ÇEKEYİM BEN"

Şimdi kongreye gidiyoruz. Bütün üst kurul delegelerimizin, milletvekillerimizin ismi olan bir torba var yanımda. Bana kala kala kura kaldı! Ayıp be! Kura mı çekeyim ben! Milletvekillerini kura ile mi belirleyeyim! GİK'i kura ile mi belirleyeyim! Saygısızlar, ne istiyorsunuz! Hesabımızı bugün ortaya koyduk, yarın göreceğiz. Bundan sonra partimize saygısızlık eden, zarar vermeye kalkışan herkes hakkında bizzat gereğini ben yapacağım ben!"

Meral Akşener\'den parti kurultayında çok sert ifadeler: Hesap soracağım

Son Dakika Politika Meral Akşener'den parti kurultayında çok sert ifadeler: Hesap soracağım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • haydar topçu: Senden tiyatrocu olur 111 21 Yanıtla
  • Şbn Şbn: İnsanları gerçekten kandırdığınımı sanıyon Başarısızlık varsa beni dicen ama koltuktan da kalkmam dicen ya kim inanır sana senden başka 88 19 Yanıtla
  • Ahmet eren Kacmaz: Komedi dans gurubu gibisiniz dün başka bugun başya yarın nambaşka birisi olursun geçmişinden biliyoruz meral hanım seni 33 7 Yanıtla

Advertisement