Bakan Akar: "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır" - Son Dakika
Politika

Bakan Akar: "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır"

Bakan Akar: "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır" "Bizim tek hedefimiz teröristler" Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır" dedi.

19.04.2023 00:08  Güncelleme: 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Akar: "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır"

"Bizim tek hedefimiz teröristler"

KAYSERİ - Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, iftar sonrası Erciyes Anadolu Holding'de basın mensuplarıyla bir araya geldi. Burada basın mensupları ile sohbet eden Akar, basın mensuplarının sorularını da cevapladı. F-16'ların tedarik ve modernizasyon süreci hakkında gelen bir soruya cevap veren Akar, "Bununla ilgili biz resmi müracaatımızı yaptık. Dedik ki 'biz sizden 40 adet F-16 istiyoruz. 79 tane de bizim uçağımız var. Bunlarında modernizasyonu için gerekli parçaları bize verin.' Müracaatımızı yaptık. Bu süreç içerisinde Türkiye'de ve Amerika'da çeşitli toplantılar yapıldı. Bu toplantıların başında, sonunda, ortasında bütün münasebetlerimiz sırasında benim sayın bakan ile yaptığım görüşmelerde ve diğer alt düzey olan heyetlerin konuşmalarında Pentagon dediğimiz Amerikan Savunma Bakanlığı ve Amerikan Genelkurmay Başkanlığı bizim bu talebimizi desteklediklerini söylediler. Dışişleri Bakanlığı da uygun görüşle kongreye gönderdi. Şu anda bizim taleplerimiz kongrede çalışılmakta. Bizim bu uçaklarımızla alakalı onları daha da modernize etmek için Link 16'yı da biz talep etmiştik. Onlar da verebileceklerini söylediler. Dolayısıyla bir bölümü olumlu oldu. Ayrıca bunun üreticisi olan firmayla da arkadaşlarımız teknik düzeyde görüştüler. Biz şu anda kongredeki süreci takip eder durumdayız. Muhataplarımıza da her seferinde söylediğimiz, bir an önce süratle somut adımın atılmasını beklediğimizdir. Şu anda bize intikal eden herhangi bir olumsuz görüş, beyan söz konusu değil. Toplantılarımız devam ediyor. Çünkü bu konuyla alakalı birçok ayrıntı var. Bizim temennimiz üretimin desteklediği bu tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden de olumlu şekilde çıkmasıdır" şeklinde konuştu.

"Rusya- Ukrayna savaşı da göstermiştir ki NATO'ya önemli görevler gelebilir"

Milli Savunma Bakanı Akar, "Rusya-Ukrayna savaşı da göstermiştir ki NATO'ya önemli görevler gelebilir. Dolayısıyla NATO ülkelerinin bu konuda her türlü harekata hazırlıklı olması lazım. Bunun için de bu CTP'lerin gelirlerinin yüzde 2'sinin savunmaya harcanması isteniyor. Bizde diyoruz ki 'tamam bunu yapıyoruz. Paramız da var. Alacağız diyoruz. Siz vermiyorsunuz.' Dolayısıyla buradaki çelişkinin giderilmesi lazım. Bu konuda ilgili makamlarla NATO ve Amerika ile görüşmelerimiz devam ediyor. Biz şu anda onlara diyoruz ki; 'biz şu anda Avrupa Birliği'nin, NATO'nun güney sınırlarını koruyoruz.' Siz son gelişmelerde Türkiye şunu yapsın, bunu yapsın. NATO'ya olan taahhütlerini yerine getirsin' diyorsunuz. Biz bunları yerine getirmek istiyoruz. Ancak diğer taraftan bizim ihtiyacımız olan uçakları vermiyorsunuz. Şu anda Amerika'da ve Türkiye'de heyetler arası görüşmelerle bizim ödediğimiz 1.4 milyar doların geri ödenmesini talep ediyoruz. Bununla ilgili çalışmalar devam ediyor ve bize satılmış olan, teslim edilmiş olan Amerika'da muhafaza edilen uçaklarımız var. Onların akıbetini konuştuk, görüşüyoruz. En son toplantı yapıldıktan sonra karar alındı. Mayıs ayında yine Türkiye'de bir toplantı yapılacak. Biz orada kendi tezlerimizi kendi iddialarımızı, kendi görüşlerimizi arkadaşlarımız vasıtası ile açık ve net bir şekilde ortaya koyduk, koymaya da devam ediyoruz. Hakkımızı, hukukumuzu savunuyoruz" diye konuştu.

"Bizim tek hedefimiz teröristler"

Terörle mücadelenin olmazsa olma olduğunu dile getiren Hulusi Akar, "Her zaman diyoruz ki, 'büyük ve güçlü Türkiye'nin olmazsa olması etrafındaki risk ve tehditleri engellemesidir. Bizim şu anda ülkemize ve milletimize yöneltilmiş en büyük tehlike ve en yakın tehdit PKK, YPG, DEAŞ'dtr. PKK ile YPG'nin hiçbir farkı yok. Bunların Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyinde mevcudiyetleri var. Biz bu mücadelemizden hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz. Çünkü bunları belirli bir süre yalnız bıraktığınız zaman tekrardan başımıza bela oluyorlar. Bunun için bizim stratejimiz kaynağında yok etmek. Irak'ın kuzeyinde bunların terör kapları var. Bunların en kritik olanı da Zap'tı. Çok şükür Zap'tın tamamına yakını kontrol altına alındı. Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı Harekat bölgesinde bir takım saldırı girişimleri oldu. Bizim oradaki Mehmetçiğimiz sürekli alarmda, sürekli teyakkuz halinde. Onlara anında karşılık verme suretiyle şu ana kadar ilk bilgilere göre, 12 terörist etkisiz hale getirildi. Bizim tek hedefimiz teröristler. İster Irak'ın kuzeyi olsun, ister Suriye'nin kuzeyi olsun. PKK'nın orada Kürt kardeşlerimize yaptıklarının haddi hesabı yok. Köyleri boşalttılar. Çocukları askere aldılar. Vergi aldılar. Biz onun için diyoruz ki Kürtler bizim kardeşimizdir" dedi.

Bakan Akar: "Temennimiz, F-16\'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır"
Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Bakan Akar: 'Temennimiz, F-16'ların tedarik ve modernizasyon sürecinin kongreden olumlu şekilde çıkmasıdır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı
    00:28 İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 55 kişilik aday kadrosunu açıkladı

    İstanbul Tabip Odası Değişim Grubu, 5 Mayıs'ta gerçekleştirilecek seçimlere gireceği 55 kişilik aday kadrosunu duyurdu. Başkan adayı Dr. Ahmet Erçek, daha etkin bir İstanbul Tabip Odası için değişim istediklerini belirtirken, yönetim kurulu adayı Dr. Nedim Uzun ise odanın daha güçlü ve etkin bir kurumsal kimlik kazanmasını hedeflediklerini ifade etti. Değişim Grubu, tüm hekimleri seçimlerde kendilerine oy vermeye çağırdı.

  • Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı
    00:25 Kuşadası'nda bir işletmeye ateş açan 2 kişi tutuklandı

    İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kuşadası'nda çıkan kavga sonrası bir işletmeye ateş açan 6 şüphelinin yakalandığını 2 kişinin ise tutuklandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, olayla ilgili çeşitli suçlardan suç kayıtları olan B.S. ve Ö.K.'nin tutuklandığını belirtti.

  • AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması
    00:12 AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay'dan 'İlk Evim Arsa' projesi açıklaması

    AK Parti Kütahya İl Başkanı Mustafa Önsay, 'İlk Evim Arsa' projesinde gelinen son durumu açıkladı. Önsay, müstakil ve müşterek arsalar için yapılan kura çekimlerinin tamamlandığını ve sözleşmelerin imzalanmaya başlandığını belirtti. Müstakil arsalar için çalışmaların devam ettiğini ve 2 ay içinde sözleşme imzalama aşamasına gelinmesi için hızla çalışıldığını ifade etti.

  • DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya
    23:42 DEM Parti'den İçişleri Bakanı Yerlikaya'ya "müfettiş" yanıtı: Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamayın

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan "Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz" ifadelerini kullandı.

  • CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek
    23:19 CHP, parti aleyhine çalışan üyeleri ihraç edecek

    CHP Genel Merkezi, 31 Mart yerel seçimlerinde parti aleyhine açık veya gizli çalışma yürüten üyelerle ilgili ihraç istemiyle disiplin sürecinin başlatılacağını duyurdu. Parti, il, ilçe örgütleri ve başkan adaylarına gönderdiği yazıda, bu üyelerin isim ve görevleri ile aleyhe yaptıkları çalışmalara ilişkin delillerin bildirilmesini istedi.

  • Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu
    23:16 Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği'nin yeni başkanı Ozan Özçelik oldu

    Karabük Merkez Mahalle Muhtarları Derneği Olağan Genel Kurulu'nda yapılan seçimle Ozan Özçelik derneğin yeni başkanı oldu. Seçim sonuçlarına göre 14 oy alan Özçelik, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte derneği yönetecek.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.

  • Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı
    22:39 Trump'ın yargılandığı mahkemenin önünde bir kişi kendini yaktı

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın yargılandığı 'sus payı' davasında 12 jüri üyesinin belirlenmesinden dakikalar sonra mahkeme binasının önünde gelen bir kişi kendini ateşe verdi. Olay sonrası şahıs hastaneye kaldırıldı ve soruşturma başlatıldı.


Advertisement