Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde konuştu - Son Dakika
Politika

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde konuştu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi 2023-2024 Akademik yılı açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesi ve bağımsızlık iddiasını vurguladı. Ayrıca, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinerek, dünyanın bu zulme seyirci kaldığını belirtti ve Cumhurbaşkanı'nın düzeni değiştirme çabasına destek çağrısında bulundu.

25.10.2023 18:03  Güncelleme: 18:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SANAYİ ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi 2023-2024 Akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende konuşan Kacır, 'Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek itiraz ettiği bir düzeni değiştirme çabası içindeyiz. Biz bu yolculukta öyle başarılı olmalıyız ki, bu dünyada hiçbir zalim, hiçbir mazluma kıymaya cesaret edemesin dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi 2023-2024 Akademik yılı açılış törenine katıldı. Törende öğrencilere Akademik yılı ilk dersi Bakan Kacır verdi. Öğrencilere 'Milli Teknoloji Hamlesi' başlığı ile ders veren Kacır, Filistin'de yaşanan kayıplara da değindi. Kacır, 'Türkiye'nin aydınlık yarınlara erişmesi için en önemli mesele olarak gördüğümüz, işte 100'üncü yaşını kutladığımız Cumhuriyetimizin 2'nci yüzyılına Türkiye asrı, Türkiye yüzyılı iddiasıyla taşımak adına en kıymetli meselemiz olarak değerlendirdiğimiz milli teknoloji hamlesi. Milli teknoloji hamlesi bir yönüyle Türkiye'nin tam bağımsızlık yolculuğunun adı. Türkiye Cumhuriyeti, bundan tam 100 yıl önce tam bağımsızlık iddiasıyla kuruldu. Bol yıldızlı bayrakların değil, ay yıldızlı bayrağın altında yaşamak isteyen Türk milletinin iddiasıyla kuruldu. ve bugün 2'nci yüzyılımıza adım atarken bu iddiayı hamdolsun çok güçlü bir şekilde seslendirmeye, taşımaya, sahiplenmeye devam ediyoruz. Bütün zorluklarına rağmen, yaşadığımız bu coğrafyada tam bağımsızlık iddiamızdan zerre taviz vermeden, yolumuza devam etmek iddiası ve arzusu içindeyiz. Fakat biliyoruz ki, tam bağımsızlık dediğimizde çoğunlukla ifade ettiğimiz, siyasi bağımsızlık, yani Türkiye'nin kaderine yön verecek kararları başka memleketlerin başkentlerinde değil, Türkiye'nin başkentinde Ankara'da alabilme iddiamız ekonomik bağımsızlığımızı tahkim etmekle mümkündür diye konuştu.

FIRSAT PENCERELERİNİN PEŞİNDEN KOŞARSAK BENZER BAŞARILARI ELDE ETMEMİZİN ÖNÜNDE BİR ENGEL YOK

Konuşmasında Nuri Demirağ'ın uçaklarına da değinen Kacır, Nuri Demirağ'ın uçak yaptığını biliyoruz, ismini biliyoruz kitaplardan ama yaptığı bir uçağı bile göremiyoruz çünkü toprağa gömülmüş. 2 cihan harbinin yaşandığı, binlerce, on binlerce uçakların üretildiği, yüzyılı akamete uğratılmış hikayeleriyle geride bırakmışız. Ancak 21'inci yüzyıla, 2000'li yıllara geldiğimizde bir fırsat penceresi açılmış Türkiye'nin önüne. Bilgisayar teknolojisinde ki gelişmeler, silikon teknolojisinde ki gelişmeler, haberleşme teknolojisinde ki gelişmeler, robot uçaklar dediğimiz insansız hava araçlarını ortaya çıkarmış. Biz sanayinin ve teknolojinin tüm alanlarında bunu yaparsak, fırsat pencerelerinin peşinden koşarsak benzer başarıları elde etmemizin önünde bir engel yok diyerek üretilen yerli İHA ve SİHA'ların videolarını öğrencilere izletti.

NEREDEYSE BÜTÜN DÜNYA BU ZULME SEYİRCİ KALIYOR

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına da değinen Kacır, 'Neredeyse 20 gün olacak. İsrail, Filistin topraklarında yine büyük bir zulüm gerçekleştiriyor, insanlık suçları işliyor, savaş suçları işliyor. Masum insanları öldürüyor, hastaneleri bombalıyor. O hastanelerde doktorlar var, hemşireler var, hastalar var, kadınlar var, çocuklar var. Acımıyor, hepsini öldürüyor. Neredeyse bütün dünya bu zulme seyirci kalıyor. Hukuksuz bir dünyada yaşıyoruz adeta. Güçlü'nün kendisini haklı gördüğü ve her türlü hakkı, hukuku çiğnediği bir dünyada yaşıyoruz maalesef. Sayın Cumhurbaşkanımızın 'Dünya 5'ten büyüktür' diyerek itiraz ettiği bir düzeni değiştirme çabası içindeyiz. Biz bu yolculukta öyle başarılı olmalıyız ki, bu dünyada hiçbir zalim, hiçbir mazluma kıymaya cesaret edemesin. Öyle mesafe kat etmeliyiz ki, hiçbir zalim, hiçbir mazluma bir milim yaklaşmaya cesaret edemesin. ve Allah'ın izniyle Türkler bunu yeniden başaracak şeklinde konuştu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi\'nde konuştu
Kaynak: DHA

Son Dakika Politika Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde konuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement