Selçuk Aslan Düzce Valiliği'ne atandı - Son Dakika
Politika

Selçuk Aslan Düzce Valiliği'ne atandı

Selçuk Aslan Düzce Valiliği\'ne atandı

Valiler Kararnamesiyle Düzce Valiliğine atanan Selçuk Aslan, görevine başladı. Aslan'ı, Valilik bahçesinde kamu kurum ve kuruluşların temsilcileri ile Valilik çalışanları karşıladı. Vali Aslan, Düzce'de görev yapacağı için mutlu olduğunu belirtti. Aslan, Düzce'nin gelişimi için birlikte çalışacaklarını ve afetlere karşı tedbirler alacaklarını ifade etti.

19.08.2023 11:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vali Selçuk Arslan "Afetlere hazırlıklı olacağız"

DÜZCE - Valiler kararnamesi ile Düzce'ye atanan Vali Selçuk Aslan görevine başladı. Daha önce sel ve deprem bölgelerinde koordinatörlük görevini yapan Vali Aslan, Düzce'de ilk hedefin afetlere karşı dayanıklı bir şehir oluşturmak olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla İller İdaresi Genel Müdürlüğünden Düzce Valiliği'ne atanan Vali Selçuk Aslan için Düzce Valiliği önünde karşılama programı düzenlendi. Vali Selçuk Aslan tören birliğini selamlamasıyla başlayan programa mülki idareciler, kurum ve kuruluşların idarecileri, muhtarlar, siyasi parti il başkanları ve STK temsilcileri katıldı. Programa katılanlarla tek tek tanışan Vali Aslan daha sonra bir konuşma yaptı.

Konuşmasında herkese açık, ulaşılabilir bir vali olacağını dile getiren Selçuk Aslan, deprem ve sel bölgelerinde koordinatörlük yaptığını belirterek Türkiye'nin en genç ilinde afetlere karşı hazırlıklı bir şehir oluşturmak için çalışacağını da ifade etti.

Vali Aslan, "Bugün büyük bir heyecanla karşınızda bulunduğum, Türkiye'nin en genç vilayeti olan Düzce'mizde bizleri sıcak bir karşılamayla kabul eden, kendilerine hizmet etme şerefiyle onurlandıracak. Düzce Valiliği görevimin bu güzel şehre, sizlere ve milletimize, hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle atanmış olduğum Düzce Valiliği görevine bugün itibarıyla başlamış bulunmaktayım. Kutadgu Bilig'de denildiği gibi 'Hizmet et, kul hizmeti sayesinde bey olur, hizmeti makbule geçmeyen insan dileğine kavuşur mu?', yine Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle 'Millete efendilik yoktur, hizmet

vardır ona hizmet eden efendisi olur' ve Şeyh Edebali'nin ifadesiyle 'İnsanı yaşat ki devlet

yaşasın' şiarı ve tarihimizin, medeniyetimizin devlet geleneğimizin birikimlerini göz önünde bulundurarak Düzce'mizi hep birlikte düşünecek, hep birlikte hayal edecek, ilimizin her alanda top yekun gelişimine yönelik adımlarla hizmet çıtasını İnşallah daha yukarılara taşımak için el ele birlikte gayret sarf edeceğiz" dedi.

"Afetlere hazırlıklı olacağız"

Vali Aslan, deprem ve sel bölgelerinde koordinatörlük yaptığını da belirterek Düzce'de afetlere karşı hazırlıklı olmak için çalışmalar yapılacağını dile getirerek "2001 Aralık ayında kaymakam adayı olarak başladığımız mülki idare amirliği yolculuğunda bulunduğum dönem içerisinde kaymakamlık, vali yardımcılığı, mülkiye müfettişliği ve yine istisnai görevler noktasında afet acil durum koordinatörlükleri, il özel idaresi genel sekreterlikleri ve son olarak İller İdaresi Genel Müdürü olarak 22 yılı aşan meslek yaşamım boyunca edindiğim tecrübeler ışığında Düzce ilimizdeki en temel hedefim; vatandaşlarımızın huzur ve güven içinde yaşaması, kamu düzeninin devamı başta olmak üzere yakın zamanda yaşadığımız sel ve deprem felaketlerini göz önünde bulundurarak ilimizin afetselliğine yönelik tedbirleri almak ve gerekli adımları atmak olacaktır" ifadelerinde bulundu.

"Ulaşılabilir vali olacağım"

Vali Selçuk Aslan ayrıca vatandaşların ulaşabileceği bir vali olmak istediğini de işaret ederek "Bunların yanı sıra; şehrin tüm dinamikleriyle iş birliği içerisinde, milletvekillerimiz, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve şehrimizin tüm kanaat önderleriyle birlikte geçmişte yapılanların üstüne yeni kazanımlar ekleyerek Düzce'mizi daha ileri bir seviyeye taşımak için var gücümüzle çalışacağız. Tüm Düzceli hemşerilerime ayrıca şunları da ifade etmek istiyorum; valilik sizindir. Cumhurbaşkanımızın yönetim anlayışına da uygun olarak görev yapacağım süre boyunca her daim ulaşılabilir bir vali olacağım. Başta şehit ailelerimiz ve gazilerimiz olmak üzere garip gureba ve ihtiyaç sahibi her vatandaşımız bizlere emanettir. Bizler necip milletimize hizmet ederek Cenab-I Hakk'ın rızasına talibiz. Ancak bu rızanın da milletin rızasından geçtiğini biliyoruz. Bu itibarla milletin rızasını, duasını kazanmak için var gücümüzle gayret edip, Düzce'mizde hayırla anılacak işler yapmaya talibiz. Cumhurbaşkanımızın Türkiye yüzyılı vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu hedefler istikametinde azim ve kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Program sonunda makamına gelen Vali Selçuk Aslan, göreve başlama yazısını imzalayarak, Vali Yardımcıları, Belediye başkanları bir süre sohbet etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Selçuk Aslan Düzce Valiliği'ne atandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement