Sinan Cemgil ve Arkadaşları Kürecik'te Anıldı - Son Dakika
Politika

Sinan Cemgil ve Arkadaşları Kürecik'te Anıldı

Sinan Cemgil ve Arkadaşları Kürecik\'te Anıldı

1971 yılında, Malatya Kürecik'te bulunan ABD radar üssünü basmaya giderken Nurhak Dağlarında öldürülen Sinan Cemgil ve arkadaşları, CHP ve BDP'li milletvekillerinin katıldığı törenle anıldı.68 Dayanışma Derneği ve Devrimci 78 Federasyonu'nun...

31.05.2012 18:53

1971 yılında, Malatya Kürecik'te bulunan ABD radar üssünü basmaya giderken Nurhak Dağlarında öldürülen Sinan Cemgil ve arkadaşları, CHP ve BDP'li milletvekillerinin katıldığı törenle anıldı.

68 Dayanışma Derneği ve Devrimci 78 Federasyonu'nun organize ettiği programda, 1971 yılında Kürecik Radar Üssü'ne yapacakları baskın öncesinde askerler ile girdikleri çatışmada öldürülen Sinan Cemgil ve arkadaşları, NATO Füze Üssü'nün bulunduğu Kürecik'te bulunan cemev önünde anıldı.

Programa Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Veli Ağbaba, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel, 68 Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Koç, Devrimci 78 Federasyonu Başkanı Kanber Ateş, CHP ve BDP'liler ile vatandaşlar katıldı.

68 Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Koç, "Buralarda öldürülen arkadaşlarımız kendileri için değil, toplum ve devrim için mücadele etmekte. Denizlerin kurtarılması için Nurhak'tan Amerika üssünü basmaya gelirken katledildiler. O zaman sadece Amerika'nın kontrolünde olan füze, daha sonra füze kalkanı olarak NATO'nun kontrolündedir" ifadelerini kullandı.

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ise, "Sinan Cemgil'lerle Kürecik'te bir kez daha buluştuk. Sinan Cemgil'ler, Deniz Gezmiş'ler, İbrahim Kaypakkaya'lar; hepinizin bildiği gibi onlar kendilerini değil, Türkiye'yi düşündüler. Tam bağımsız Türkiye sloganı ile yol açıktılar. Belki burada katledildiler ama hala yaşıyorlar. Kürecik'e kalkan kurulacağı, Dışişleri Bakanlığı'nın müsteşarı ile Amerika Birleşik Devletleri'nin büyükelçisinin imzaladığı anlaşma ile duyuruldu. Duyduğumuz günden itibaren bunun Türkiye'nin, Kürecik'in hedef yapan bir kalkan olduğunu belirttik. Kalkan kurulurken kime soruldu? Kürecik adeta satıldı" diye konuştu.

BDP Milletvekili Sebahat Tuncel de,"41 yıl önce başlayan bir mücadeleyi yeniden hatırlatmak ve bu mücadelenin bitmediğini, sürdüğünü, devam ettiğini hatırlatmak için buradayız. 41 yıl önce bu ülkede özgürlük, demokrasi ve eşitlik isteyen vardı. 41 yıl önce bu ülkede halkların kardeşliğini geliştirmek isteyenler vardı. Bunları yaptıkları için kimisi idam sehpasına gönderildi, kimisi katledildi, kimisi de zindanlara gönderildi. Unutmayalım; unutturmayalım; onlar bizim hafızamızı elimizden almak istiyorlar. AK Parti hükümeti ile 41 yıl önceki hükümet arasında bir fark yok. O zamanda kalkan vardı, bugün de kalkan var. O gün de devrimciler vardı. Bugün de devrimciler var" dedi.

Konuşmaların ardından Sinan Cemgil ve arkadaşları adına ağaç dikildi. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Sinan Cemgil ve Arkadaşları Kürecik'te Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement