Spor Bakanı Suat Kılıç Antalya'da - Son Dakika
Politika

Spor Bakanı Suat Kılıç Antalya'da

Spor Bakanı Suat Kılıç Antalya\'da

Antalya'daki Gençlik Kampında Türkiye'nin 81 vilayetinden 3 bin 500 gencin bulunduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç "Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumlarının gençler tarafından suratle çürütüldüğüne tanıklık"...

03.03.2013 16:51

Antalya'daki Gençlik Kampında Türkiye'nin 81 vilayetinden 3 bin 500 gencin bulunduğunu söyleyen Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç "Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumlarının gençler tarafından suratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplum ve özellikle gençler arasında karşılığını buldu" dedi.

Antalya'da bir dizi ziyaretlerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Düzlerçamı Kış Gençlik Kampında öğrencileri ziyaret etti.

Düzlerçamı Kış Gençlik Kampında öğrencilerin düzenlediği halk danslarını izleyen Kılıç, daha sonra gençlere hitap ederek bir konuşma yaptı. 'Yazın yaz kampı varsa kışın da kış kampı' var diyen Bakan Kılıç, bu yıl 3 bin 500 genci Antalya'da kış kampında misafir ettiklerini söyledi. Kampa yeni gelenler için ilk gün, gidenler için son gün olduğunu söyleyen Kılıç "Gidenlerde hüzün var, gelenlerde coşku var, sevinç var. İşte bu sevinç çığlıklarınız attığımız adımların doğru olduğunu bize gösterdi" dedi.

Milletin sahip olduğu toprakların ekilen tohumu hiçbir zaman çürütmeyen topraklar olduğunu kaydeden Bakan Kılıç, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Tarlada izi olmayanın harmanda yüzü olmaz. Sizinle birlikte tarlada iz bırakmak istiyoruz. O tohumun çapasını yapacağız, suyunu vereceğiz, büyümesini sağlayacağız ve bu sayede tarlada iz bırakacağız. Vakti zamanı geldiğinde harman yerine gitmeye yüz bulacağız. Antalya gençliği olarak sevgi tohumları ekiyoruz. Bu sevgi tohumları Türkiye'nin bereketli topraklarında kök salarak tarihimizden, medeniyetimizden beslenecek. Bu gün etkiğiniz sevgi tohumları gelecekte heybetli bir çınar ağacına dönüşecek. Bu ulu çınara verdiğiniz emekten dolayı Allah sizden razı olsun."

Gençlik kampında bulunan gençlerin burada yaşadıklarının hatıralarında uzun süre kalacağını ifade eden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Geri döndüğünüzde burada yaşadıklarınızı düşünmeye başlayacaksınız, muhakemesini yapacaksınız. Bakanlarımızın, valilerimizin bizimle bu çam ormanında ne işi var diyeceksiniz. Demek biz onlar için önemliyiz. Demek ki bunlar gecelerini bizim için gündüzlerine kattıklarını söylüyorlardı ama demek ki gerçekten de gecelerini gündüzlerine katıyorlar. Elbette beğenmediğiniz yemekler olabilir. Daha bu işler Türkiye'de yeni başlıyor. Eğer bir kabahat varsa otelden değildir, gençlik liderlerinden değildir, otelin aşçısından değildir. Eğer bir kabahat varsa Suat abidendir, beni affedin"

Gençlerle gurur duyduğunu söyleyen Bakan Kılıç, 2023 hedeflerini sadece gençlerle gerçekleştirmenin mümkün olduğunu belirtti. '2023'de Cumhuriyetimiz asırlık bir çınar olacak' diyen Bakan Kılıç, konuşmalarını şöyle sürdürdü: "2071 milletimizin Asya'dan gelip Anadolu'ya girdiği yılın bininci yıldönümü. 2071'e dönük de hedeflerimiz var. 2071 yılında Türk cumhuriyetinin önemli mevki makamlarında bulunan insanlar sizin yetiştirdiğiniz insanlar olacak. Cumhuriyetçilik, milliyetçilik lafla olmuyor. Geceleri gündüze katmak lazım, deli gibi kitap okumak lazım, yan gelip yatan değil çalışmak için fırsat kollayan yeni nesiller oluşturmak lazım."

Bakanlığın yaptığı gençlik programları kapsamında gençleri Batıdan Doğuya, Doğudan Batıya götürdüklerini ifade eden Bakan Kılıç, bütün gençlerin Türkiye'nin dört bir yanını görmesi için böyle bir proje gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İşte Türkiye'nin fotoğrafının burada olduğunu belirten Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

"Türkiye fotoğrafı 81 vilayetin zenginliklerinden oluşan çok kıymetli bir fotoğraftır. Gençlik projelerinde gençleri doğudan batıya batıdan doğuya götürüyoruz . Bütün gençlerimiz Türkiye'nin dört bir yanını görsün, Hakkari'deki, Şırnak'taki kardeşlerimiz Bursa'yı, İstanbul'u, Çanakkale'yi görsün. Kaynaşmaya devam edelim. Sosyal medyada facebook'da, twetter'da bizi izlemeğe takip etmeye devam edin. Sizin olduğunuz her yer bize kendi evimiz gibi geliyor. Ülkenin geleceğinde söz sahibi olacaksınız. Her ne olursanız olun olduğunuz şeyin en iyisi olun. Bu sevgiyi unutmayın. Hiçbirimize nerede doğacağımızı sormadılar, hiç birimize ana dilimiz ne olsun diye sormadılar hepimiz Adem oğluyuz, hepimiz Allah'ın yarattığı kullarız, eşitiz."

Kış Gençlik Kampında gazetecilerin geçen günlerde Acun Ilıcalı'nın engellilere yönelik programına katılarak katkıda bulunması ile ilgili soruyu da cevaplayan Bakan Kılıç, toplumsal duyarlılık dinamiklerini harekete geçirebilmek açısından Acun'un yaptığı işi doğru bir iş olarak değerlendirdiğini söyledi. Bakan Kılıç, konuşmasında şunları söyledi: "Devletin parası ile konuşmadım, devletin parası ile de çok rahat konuşabilirdim ama kendi adıma kendi şahsı hesabımdan bir aylık milletvekili maaşımı bugün Pazar yarın Pazartesi hesaba geçirmiş olacağız. Bir yayına bağlanarak güvenilir bir kampanya yürütüldüğünü ve bizim de o kampanyaya güvenerek nakit bağışta bulunduğumuzu göstermek istedik, arkası belki biraz

gelişebilir diye.

Devletin parası ile bu işleri yapmak kolay kendi paramızla yapabileceğimiz mesajını oluşturmak istedim. Her gönüllülük hareketine ben katkı sağlamaya gayret ediyorum. Çünkü bu duyarlılığın toplumda yaygınlaşması lazım"

Bakanlığın gençlerle ilgili yaptığı projeye ilişkin de konuşan Bakan Kılıç, Antalya kampında Türkiye'nin 81 vilayetinden 3 bin 500 gencin bulunduğunu söyledi. Buradaki gençlerin halayı da, zeybeği de, horonu da birlikte oynadıklarını, İstiklal Marşını birlikte okuduklarını kaydeden Kılıç, şunları söyledi: "Sevgi atmosferinde birbiri ile kucaklaştılar. Kız öğrencilerimiz, erkek öğrencilerimiz olmak üzere ortaya bir Türkiye fotoğrafı koydular. Diyarbakır, Hakkari, Samsun burada, Rize, Trabzon, Muğla, Konya, Kayseri burada, fotoğraf bu. Düşmanlık tohumlarını ekmeye çalışanlar o düşmanlık tohumlarının gençler tarafından suratle çürütüldüğüne tanıklık edecekler. Kardeşlik sürecine ilişkin söylemlerimiz toplumda ve özellikle gençler arasında karşılığını buldu"

Bu ülkenin insanlarının birlikte yaşama tercihini binlerce kez ortaya koyduğunu kaydeden Bakan Kılıç 'Gençlik Kampları'nın bunun en bariz göstergesi olduğunu belirtti. Bu kardeşlik ikliminin bütün topluma örnek olacağını ifade eden Kılıç, "Oluyor zaten. Daha güzel şeyler olacak. Aklımızın alamayacağı kadar büyük ve güzel şeyler olacak. Gençler sayesinde hepsi" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Kılıç, Gençlik Kampını gezerek burada ok atmayı denedi. Kılıç, daha sonra sucuk kızartarak gazetecilere ikram etti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Spor Bakanı Suat Kılıç Antalya'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement