TBMM'deki bütçe görüşmelerinde 'İmamoğlu' tartışması (2) - Son Dakika
Politika

TBMM'deki bütçe görüşmelerinde 'İmamoğlu' tartışması (2)

TBMM\'deki bütçe görüşmelerinde \'İmamoğlu\' tartışması (2)

'TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİNİZ'Ardından söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Milletin vicdanında kaybettiğiniz itibarı, vicdanı kuruyan hakimlerin gerekçesiz kararlarında bulamayacaksınız. Yeniden kazanamayacaksınız. Bu millet koltuğunuzun altına dosyanızı verecek ve tıpış tıpış gideceksiniz.

15.12.2022 13:36  Güncelleme: 13:43

'TIPIŞ TIPIŞ GİDECEKSİNİZ'

Ardından söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Milletin vicdanında kaybettiğiniz itibarı, vicdanı kuruyan hakimlerin gerekçesiz kararlarında bulamayacaksınız. Yeniden kazanamayacaksınız. Bu millet koltuğunuzun altına dosyanızı verecek ve tıpış tıpış gideceksiniz. Bu bütçeyi uygulamayı göremeyeceksiniz" dedi.

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan ise, "Mahkeme falan demeyin. Karşınızda mahkeme falan yok. Onlar eskidendi sayın başkan. Neyin mahkemesi. Özel görev verilmiş bir adama, 'Bunun gereğini yap' demişler. Görev ve talimat verilmiştir. Gereği yapılmıştır. Biz talimatı kimin vermiş olduğunu biliyoruz. Bu talimat buradakiler tarafından verilmedi. Talimat bir kişi tarafından verildi. Haklı olacak mı olmayacak mı hep beraber göreceğiz. O nedenle bugünler geçecektir. Bütün bu olumsuzluklara rağmen bu ülkeyi umudun ve özgürlüğün ülkesi, hepimizin Türkiye'si yapacağız" diye konuştu.AK PARTİ'Lİ TUNÇ: MAĞDURİYET ÇIKARMAYA ÇALIŞMAK DOĞRU DEĞİL AK Parti Grup Başkan Vekili Yılmaz Tunç da, CHP'li milletvekillerinin sözlerine karşılık, "Arkadaşlarımız değişik değerlendirmelerde bulundular. Tabii bu karar yerel mahkemenin vermiş olduğu, kesin olmayan bir karar. İstanbul Büyükşehir Belediye başkanının, YSK hakimlerine yönelik, 'Bu seçimi iptal edenler ahmaktır' sözünün yerel mahkemece değerlendirilmesi sonucu bir hakaret suçunu teşkil ettiği yönünde bir mahkumiyet kararı verildi. Bunun bir istinaf süreci var. Bu kararı veren hakimlere yönelik ifadeler kullanırken kararı eleştirelim ancak bir karar üzerinden, 'Bu karar talimatla verildi' yargısı şeklinde ifadeler kesinlikle doğru değildir. Burada bir isnat vardır. ve bu isnadı mahkeme değerlendirmiştir. İstinaf Mahkemesi'nin nasıl değerlendireceğini beklemek lazım. Kesinleşmemiş bir karar üzerinden burada değerlendirmelerde bulunarak ve bu karar üzerinden bir mağduriyet çıkarmaya çalışmak doğru değildir" ifadelerini kullandı.SADDAM BENZETMESİNE TEPKİCHP Grup Başkan Vekili Engin Özkoç ise AK Parti'li Tunç'a yanıt vererek, "Dünyanın hiçbir yerinden 16 milyon nüfusu olan bir kentin belediye başkanı, sadece kendisine 'ahmak' denildiği için ve cevaben 'Bunu söyleyenler ahmaktır' dedi diye ona siyasi yasak getirilmez. Ona dünyanın hiçbir mahkemesi hiçbir şekilde siyasi yasak getirip 2 yıl 7 ay 15 gün ceza vermez. Bu karar hiçbir vicdana sığmayan bir karardır. Bir kere daha bu mahkemeleri aslında savcıların ve hakimlerin yönetmediği açıkça ortaya çıkmıştır. 21 yıldır iktidardayız diye övünmeyin. Saddam da 30 yıldan beri iktidardaydı. Esad da 20 yıldan beri iktidardaydı. Onlar neyse siz de osunuz" dedi.

Bu sözlere tepki gösteren AK Parti'li Tunç, "Buradaki sözleri reddediyoruz. 'Saddam gibi' dediniz. Hakaret ediyorsunuz. Sayın Cumhurbaşkanımız 20 yıldan bu yana 15 seçimi kazanan, milletin gönlünde taht kuran bir liderdir. Siz kendinize bakın; 20 yıldan bu yana 15 seçim kaybedecek, partinin başında oturacak. O diktatör değil ama milletin oylarıyla her sandıkta açık ara birinci olana 'diktatör' diyeceksiniz. Yazıklar olsun size" dedi.


Kaynak: DHA

Son Dakika Politika TBMM'deki bütçe görüşmelerinde 'İmamoğlu' tartışması (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement