Türkiye'deki Yabancı Temsilcilikler Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı - Son Dakika
Politika

Türkiye'deki Yabancı Temsilcilikler Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı

Türkiye\'deki Yabancı Temsilcilikler Ankara\'daki Terör Saldırısını Kınadı

Ankara'da gerçekleşen terör saldırısının ardından Türkiye'ye destek mesajları yayınlayan birçok yabancı temsilcilik, saldırıyı kınayarak yaralılara acil şifalar diledi. Almanya, Finlandiya, Meksika, Fransa, ABD, İngiltere, Hollanda, AB Türkiye Delegasyonu, Macaristan, Norveç, Pakistan, İsrail, İsveç ve Ukrayna'nın Ankara büyükelçilikleri, terörün her türlüsünü kınadıklarını ve Türkiye ile dayanışma içinde olduklarını belirtti.

01.10.2023 13:59

Yabancı ülkelerin Dışişleri Bakanları ve Türkiye'deki yabancı misyon temsilcilikleri, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü nizamiye girişi önünde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. ABD Büyükelçiliği, "NATO müttefikimiz Türkiye'ye bu sabah gerçekleştirilen terör saldırısını en güçlü biçimde kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz" açıklamasını yaptı.

Yabancı ülkelerin Dışişleri Bakanları ve Türkiye'deki yabancı misyon temsilcilikleri, Ankara'da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü nizamiye girişi önünde bu sabah meydana gelen bombalı saldırıya ilişkin sosyal medya hesaplarından mesaj yayınladı. Saldırıya ilişkin mesajlar şöyle:

İSVEÇ BAŞBAKANLIĞI: İsveç, Ankara'da bugün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınamaktadır. Terörle mücadelede Türkiye ile uzun vadeli iş birliğine olan bağlılığımızı bir kez daha teyit eder, yaralılara acil şifalar dileriz.

İSVEÇ DIŞİŞLERİ BAKANI TOBİAS BİLLSTRÖM: Bu sabah Ankara'da meydana gelen bombalı intihar saldırısından dolayı dehşete düşmüş durumdayız. İsveç, Türkiye ile terörün her türlüsüne karşı uzun vadeli taahhüt ve ortaklığını sürdürme konusundaki kararlılığını korumaktadır. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

İTALYA DIŞİŞLERİ BAKANI ANTONIO TAJANI: Ankara'daki gelişmeleri büyük dikkatle takip etmekteyim. İtalyan hükümeti her türlü terörizmi şiddetle kınamakta olup, tam bir dayanışma içinde Türkiye'nin yanında olduğunu ifade eder.

BİRLEŞİK KRALLIK'IN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ JILL MORRIS: Bugün Ankara'da yaşanan terör saldırısı karşısında dehşete düştüm. Yaralılara acil şifa diliyorum. Terörün her türlüsünü kınıyoruz ve dostumuz & müttefikimiz Türkiye'nin terörle mücadelesinde kararlılıkla yanındayız.

UKRAYNA'NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ VASYL BODNAR: Bugün Ankara'da meydana gelen terör saldırısını kınıyor ve lanetliyorum. Dünyamızda şiddet ve teröre yer yoktur. Vatandaşların güvenliği için hayatlarını tehlikeye atan kahraman polis memurlarına acil şifalar diliyorum.

İSRAİL'İN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ İRİT LİLLİAN: Bu sabah Ankara'da meydana gelen terör saldırısına dair haberleri takip ediyor ve yaralılara acil şifalar diliyorum. Terör terördür ve affedilemez.

KOMŞULUK VE GENİŞLEMEDEN SORUMLU AB KOMİSERİ OLIVER VARHELYI: Bu sabah meydana gelen canlı bomba saldırısında yaralanan polis memurlarına acil şifalar diliyorum. Türkiye'yi terörle mücadelesinde destekliyoruz.

AB-TÜRKİYE DELEGASYONU BAŞKANI NIKOLAUS MEYER-LANDRUT: Bu sabah Ankara'da meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaralılara acil şifalar diliyorum.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ: NATO müttefikimiz Türkiye'ye bu sabah gerçekleştirilen terör saldırısını en güçlü biçimde kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.  Teröre karşı Türkiye ile dayanışma içerisindeyiz.

ALMANYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Bu sabah Ankara'nın kalbinde meydana gelen terör saldırısı haberlerini dehşetle izliyoruz. Yaralılara acil şifalar dileriz. Lütfen şimdilik Ankara şehir merkezinden uzak durun. Geçmiş olsun Türkiye!

POLONYA BÜYÜKELÇİLİĞİ: Bugün Ankara'da gerçekleşen terör saldırısını büyük üzüntüyle öğrendik. Bugünkü olayı şiddetle kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Türkiye'deki Yabancı Temsilcilikler Ankara'daki Terör Saldırısını Kınadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement