Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika
Politika

Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına tepki olarak Van'da düzenlenen yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte Türk ve Filistin bayrakları taşınırken, katılımcılar Filistin'e özgürlük taleplerini dile getirdi. Yürüyüşün ardından Kur'an-ı Kerim okunarak Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi. İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık ise basın açıklamasında, mazlum Filistin halkının her zaman yanlarında olduklarını belirtti ve insanlığın değerlerini yitirdiğini vurguladı.

18.11.2023 21:16

Van'da Gazze için meşaleli yürüyüş yapıldı

VAN - Van'da İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları, binlerce kişinin katıldığı meşaleli yürüyüşle protesto edildi.

Van Filistin'e Destek Platformu organizasyonuyla "Gazze'ye Işık Ol" meşaleli yürüyüşü, Kent Park önünde başladı. Türkiye ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, Maraş Caddesi'nde yürüyerek elindeki dövizlerle slogan attı. Beşyol Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından Kuran'ı Kerim okundu ve hayatını kaybedenler için dualar edildi.

Programda basın açıklaması yapan Van İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, Filistin halkının yanında yer aldıklarını belirtti.

"Allah'tan geldik ve Allah'a gideceğiz diye teselli buluyoruz. Bundan dolayı annelerimiz, babalarımız, çocuklarımız öldüğünde gam yemeyiz. Çünkü biliriz bu Allah'ın takdiridir. Şu an insani, imani ve manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini, hassasiyetlerini ve duyarlılıklarını yitirdiler. Adeta insanlıktan uzaklaştılar. İşte en büyük felaket budur. Umudumuz halkımız, yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek yeni nesiller. Bu ümmet çoğaldıkça, dalga dalga tüm aleme yayıldıkça manevi zaferimizi ilan edeceğiz. O canilerin, kahrolası Siyonistlerin bombalarıyla parçalanan yavrularımız, ölenlerden inşallah dirilen bir insanlık, ümmet çıkacaktık. Çünkü parçalanan bedenlerin her bir parçası dünyanın tüm bölgelerine, ülkelerine yayılmaktadır. Düştüğü yerde ise bir Filistin ruhu, direniş ruhunu beraberinde getirmektedir. İnancı ne olursa olsun dillerde Filistin var" dedi.

Van\'da İsrail\'in Gazze\'ye yönelik saldırıları protesto edildi
Kaynak: AA

Son Dakika Politika Van'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement