Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir'de gençlerle bir araya geldi - Son Dakika
Politika

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir'de gençlerle bir araya geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir\'de gençlerle bir araya geldi

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 6'lı masanın zihniyeti içinde olmadıklarını belirterek, "Onları ikna etmek zorunda da değiliz. Biz onlardan birçok noktada ayrılıyoruz.

27.10.2022 23:35  Güncelleme: 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, 6'lı masanın zihniyeti içinde olmadıklarını belirterek, "Onları ikna etmek zorunda da değiliz. Biz onlardan birçok noktada ayrılıyoruz. Biz Atatürk'ten taviz vermeyiz." dedi.

Kordon Boyu'nda gençlerle bir araya gelen Özdağ, fotoğraf çekimi sonrası soruları yanıtladı.

Bir gencin "Doğu Türkistan hakkında ne düşünüyorsunuz?" sorusu üzerine Özdağ, Doğu Türkistan'ın Çin'in çok ağır asimilasyon çabaları ile karşı karşıya kaldığını ve bunun kabul edilemez olduğunu belirterek, Türkiye-Çin ilişkilerinin düzelmesi için Çin'in Doğu Türkistan'daki ağır baskıları terk etmesi ve Doğu Türkistan'ın bir Uygur bölgesi olduğunu kabul etmesi gerektiğini ifade etti.

İktidara geldiklerinde bağımsız bir adalet sisteminin kurulmasını sağlayacaklarını dile getiren Özdağ, 1 sene içerisinde ülkedeki 13 milyon sığınmacıyı vatanlarına geri yollayacakları bir "Anadolu Kalesi" projesini hayata geçireceklerini, devletteki tarikat ve cemaat örgütlenmelerini sona erdireceklerini söyledi.

Özdağ, Mardin- Şanlıurfa arasındaki bölgede günde 500 kişinin sadece Suriye'den ülkeye girdiğini iddia ederek, şunları kaydetti:

"Irak ve İran'dan girenleri hiç saymıyorum. Irak'tan giren terörist unsurları hiç saymıyorum. Suriye'den giren sivil vatandaş sayısı 500. Rezidans yapmayacağız artık. Kaynakları fabrika yapımına aktaracağız. İnsani yardım adı altında dünyanın değişik ülkelerine 7 milyar dolar her sene para aktarılıyor. Afrika'da tesisler yapıyorlar. İnsani yardımları durduracağız. Bizim de yardıma ihtiyacımız var. Bizim esnafımızın da yardıma ihtiyacı var. Bu insani yardım Türkiye'de kalacak. Kamu-özel iş birliği adı altında 5 firmaya 202 milyar dolarlık yatırım verdiler. Bu yatırımları devletleştireceğiz. Türk çiftçisine alım garantisi vereceğiz. 4 sanayi bölgesi daha oluşturmayı hedefliyoruz."

Özdağ, 6'lı masa ile ilgili soru üzerine "Parlamenter demokrasiye geçiş bildirgesinde ne deniyor; 'Çıkış noktamız 1921 anayasası'. 1921 anayasasında Cumhuriyet, laiklik, milli devlet ve Türk kimliği yok. Özerlik var. O masanın bir zihniyeti var. Bu zihniyetin içinde değiliz. Onları ikna etmek zorunda da değiliz. Biz onlardan birçok noktada ayrılıyoruz. Biz Atatürk'ten taviz vermeyiz. Sığınmacılar gönüllü gidecek demiyoruz, gerekirse zorla gidecek diyoruz. 6'lı masada oturmayız." yanıtını verdi.

Özdağ, eğitim ve sağlıkta kamucu politikaları destekleyerek eğitimde eşitlik temelinde devlet okullarının kalitesini yükselteceklerini ve özel okulları teşvik etmeyeceklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Zafer Partisi Genel Başkanı Özdağ, İzmir'de gençlerle bir araya geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement