Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu" - Son Dakika
Sağlık

Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu"

Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu" Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Bağımlılık, özellikle uyuşturucu başta olmak üzere bir güvenlik hatta bir terör sorunu" dedi.

06.01.2022 16:28  Güncelleme: 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu"

ANKARA - Bilim Kurulu Üyesi ve Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, "Bağımlılık, özellikle uyuşturucu başta olmak üzere bir güvenlik hatta bir terör sorunu" dedi.

Gazi Üniversitesi bünyesinde uyuşturucu ve benzeri bağımlılık konularının önemine değinmek amaçlı "Bağımlılıkla Mücadele Paneli" düzenlendi. Konunun uzmanları tarafından tartışılan panelin moderatörlüğünü Gazi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Selvi yaparken, panelde konuşmacı olarak Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Ankara Vali Yardımcısı Dr. Ayhan Özkan, Yeşilay Ankara Şube Başkanı Doç. Dr. Mevlüt Karataş yer aldı. Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ise açılış konuşmacısı olarak yer aldı.

"Bağımlılık, çok yönlü bir toplumsal sorundur"

Panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yıldız, bağımlılığın tüm toplumu ilgilendirdiğini anımsatarak, "Bağımlılık yalnızca bazı gruplara özgü bir sorun olmayıp tüm toplumu ilgilendirmektedir. Bu sebeple bağımlılık ile mücadelenin, toplumun her kesimi tarafından topyekün bir seferberlik anlayışıyla ve süreklilik arz eden bir yapıda sürdürülmesi gerekmektedir. Ayrıca bağımlılık, sadece bir halk sağlığı sorunu değil; kamusal, hukuki, iktisadi, idari ve adli boyutlarıyla çok yönlü bir toplumsal sorundur" diye konuştu.

"Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu"

Panel konuşmacılarından Prof. Dr. İlhan, " Türkiye'de ve Dünyada Bağımlılıkla Mücadele" konulu sunumuyla Türkiye'deki uyuşturucu kullanımına, bunların oluşturduğu sorunlarına ve sağlık problemlerine değindi. İlhan, uyuşturucunun bir güvenlik hatta terör sorunu olduğunu vurgulayarak, "Bizim ülkemiz özelinde baktığımızda bağımlılık özellikle uyuşturucu başta olmak üzere bir güvenlik sorunu hatta bir terör sorunu. Sizin bağımlılıkla yaptığınız her mücadele, özellikle uyuşturucu bağımlılığıyla bizim Mehmetçiğimize, polisimize, vatandaşımıza sıkılan kurşunu engellemek anlamına geliyor. Bu duyarlılıkla konuya bakarsanız çok daha değerli olduğuna inanıyorum. Türkiye Cumhuriyeti, bağımlılıkla mücadelede piyasaya uyuşturucu ve benzeri bağımlılık maddelerin sokulması konusunda engelleme hem de bağımlı olanların tedavisi, rehabilitasyon ve bunların ötesinde 'Hiç bağımlılığa başlama' konusunda çok büyük çabalar yürütüyor" cümlelerini kullandı.

Panelde, Ankara Vali Yardımcısı Özkan "Bağımlılıkla Mücadelede Yerel Yönetim Birimlerinin Rolü" konulu sunumuyla yerel çapta uyuşturucunun etkilerine değinirken Yeşilay Ankara Şube Başkanı Karataş ise "Bir Asırlık Mücadele; Yeşilay ve YEDAM'lar" sunumuyla Yeşilay'ın çalışmalarına, uyuşturucu ve bağımlılığa karşı Yeşilay'ın çalışmalarına ve çalışmaların sonuçlarına değindi.

Bilim Kurulu Üyesi İlhan: "Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu"
Kaynak: İHA

Son Dakika Sağlık Bilim Kurulu Üyesi İlhan: 'Uyuşturucu bağımlılığı bir güvenlik hatta terör sorunu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi
    21:08 Aydın'da kermeste yemek yiyen 32 öğrenci zehirlendi

    Aydın'ın Efeler ilçesindeki Mustafa Kiriş Ortaokulu öğrencileri, okulda düzenlenen kermeste yedikleri tavuk pilavdan zehirlendikleri şüphesiyle tedavi altına alındı. Öğrencilerin hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

  • Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı
    20:04 Aydın'da Tavuk Pilavı Yiyen Öğrenciler Hastaneye Kaldırıldı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde bulunan Mustafa Kiriş Ortaokulu'nda yapılan yemek etkinliği sonrası tavuk pilavı yiyen 30 öğrenci rahatsızlandı. Öğrenciler ambulansla hastaneye kaldırılırken, polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı
    19:29 Burdur'da Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarla taşınan çöl tozu etkili olmaya başladı

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye'nin Afrika kıtasından güneyli rüzgarlarıyla taşınan çöl tozunun etkisi Burdur'da hissedilmeye başladı. Yarın ve cumartesi günü özellikle Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde toz taşınımının yoğun olması bekleniyor. Burdur Gölü'nün çekilen alanlarından da rüzgarla kente toz taşındığı gözlendi. Astım ve bronşit hastaları dışarıya çıkmamaları ve maske kullanmaları konusunda uyarıldı.

  • Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor
    19:09 Nuri Alço, Beyin Kanaması Geçirdiği Hastaneden Taburcu Oluyor

    Ünlü oyuncu Nuri Alço, Eskişehir'deki evinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı. Yapılan muayenede beyin kanaması geçirdiği tespit edilen Alço, tedavisine yoğun bakımda başlandı. Eşi Burcu Alço, yapılan son açıklamada oyuncunun yarın taburcu olacağını duyurdu.

  • Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi
    17:49 Osmaniye Devlet Hastanesi'nde Kan Bağışı Etkinliği Gerçekleştirildi

    Osmaniye Devlet Hastanesi, Türk Kızılay işbirliğinde düzenlenen kan bağışı etkinliğiyle hastane personeli ve vatandaşlardan kan bağışı topladı. Başhekim Mürsel Koçer, düzenli kan bağışının kan hücrelerinin yenilenmesini sağladığını belirtirken, Türk Kızılay Şube Başkanı Ramazan Çetin de bağış yapan gönüllülere teşekkür etti.

  • Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı
    17:39 Aksaray'da Estetik Operasyon Dolandırıcılığı: Doktor ve 2 Kişi Tutuklandı

    Aksaray'da estetik operasyonları ameliyat gibi göstererek kamuyu yüksek miktarda zarara uğrattığı iddia edilen doktor ile 2 kişi tutuklandı. Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, doktorun estetik operasyonları sağlık ameliyatı gibi göstererek haksız şekilde para talep ettiği ortaya çıktı. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 6 aylık çalışmanın ardından doktor ve iş yeri sahibi 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, tutuklanarak adliyeye sevk edildi.


Advertisement