Bundesliga'da 2. Yarı Heyecanı Başlıyor - Son Dakika
Spor

Bundesliga'da 2. Yarı Heyecanı Başlıyor

Bundesliga\'da 2. Yarı Heyecanı Başlıyor

Bundesliga'da 2. Yarı Heyecanı Başlıyor

13.01.2011 21:21

BUNDESLİGA'DA 2. YARI HEYECANI BAŞLIYOR

Alman Bundesliga'da ikinci yarı yarın oynanacak Leverkusen - Dortmund maçıyla start alıyor. 6 karşılaşmanın oynanacağı cumartesi günü ise Hamit Altıntop'lu Bayern Münih, Tolga Ciğerci'nin yer aldığı Wolfsburg deplasmanına çıkacak. Halil Altıntop ve Ümit Korkmazlı Frankfurt ise dördüncü sıradaki Hannover ile 16 Ocak Pazar günü evinde ikinci yarıya 'merhaba' diyecek.

Almanya 1. Futbol Ligi'nde 2010/2011 sezonunun ikinci yarısı 23 günlük aradan sonra tekrar başlıyor. Sporseverlerin büyük bir heyecanla beklediği 48. Bundesliga şampiyonluğu için ikinci devrenin ilk maçı yarın lig üçüncüsü Bayer Leverkusen ile lig lideri Borussiua Dortmund arasında BayArena'da oynanacak. 43 puanla en yakın rakibi 33'er puanlı Mainz ve Leverkusen'e 10 puan fark atan Nuri Şahin'li Dortmund saat 20.30'da başlayacak karşılaşmadan galip ayrılıp ligin ikinci yarısına üç puanla başlamak istiyor. Dortmund'un en büyük silahı ilk yarının en iyi futbolcusu seçilen Nuri Şahin olacak. Sezonun ilk haftasında evnde 2-0 yenilen dortmund, rövanşı alıp yoluna devam etmek arzusunda. Leverkusen'de ise Eren Derdiyok ile sakatlığı düzelen Ballack umut beslenen futbolcular. Aylar öncesi biletleri kapış kapışa giden karşılaşma ARD Televizyonu tarafından naklen yayınlanacak.

BAYERN KURTLAR DEPLASMANINDA

Yıldızlar ordusu Bayern'de Fransız milli Franck Ribery ve Hollanda milli futbolcu Robben forma giymeye başladı. Hamit Altıntoplu Bayern ikinci yarıya galibiyetle başlayıp ligdeki zirve yarışını katılmak hedefinde. Bayern'de kale Butt'un yerine genç kaleci Kraft'a teslim. Golcüsü Dzeko'yu İngiltere'nin Manchester City kulübüne 34 milyon Euro'ya satan Wolfsburg'da Tolga Ciğerci ilk 11'de sahaya çıkacak. Tolga Ciğerci "Bayern Münih'e sürprizimiz var" dedi. Kurtlar lakaplı Wolfsburg'un Volkswagen Arena 'nın tüm biletleri kapış kapışa gitti. Sezona Almanya'da hazırlanan St. Pauli, Deniz Naki'li kadrosuyla Freiburg'u konuk edecek. Freiburg'da Defansın belkemiği olan Ömer Toprak'ın sakatlığı düşündürüyor.

CUMARTESİ 6 MAÇ

15 Ocak Cumartesi günü saat 15.30'da ise 5 karşılaşma oynanacak. Schalke-Hamburg maçı ise saat 18.30'da başlayacak. İlk yarıyı 33 puanla liderin ardından averajla ikinci sırada kapayan Mainz , Stuttgart deplasmanına çıkacak. Malik Fathi'li Mainz'da genç yıldızlar Holtby ve Schürle'nin performansı dikkatle izlenecek. Stuttgart'ta ise libero Serdar Taşçı ise yine takımdaki yerini alacak. Nürnberg ise evinde lig sonucusu Mönchengladbach'ı konuk edecek. Nürnberg'de İlkay Gündoğan'ın sakatlığı teknik heyeti üzdü. Mehmet Ekici ise hazırlık maçlarında çok formda olduğunu gösterdi.İlk yarının son maçlarında başarılı bir grafik çizen Schalke bu çıkışını sürdürmek istiyor. Türkiye'de hazırlıklarını tamamlayan Schalke sahasında Türk genç milli Tunay Torun'u bulunduran Hamburg'u ağırlayacak. HOOFENHEİM'DA YENİ ANTRENÖR

Sezona Alanya'da hazırlanan lig dördüncüsü Hannover ilk yarıdaki performansını devam ettirmek hedefinde. Türkiye'de oynadığı hazırlık maçlarında göz doldurmayan Werder Bremen sahasında köy takımı 1899 Hoffenheim'ı ağırlayacak. Bremen Portekizli golcüsü Almeida'yı Beşiktaş'a kaptırırken, Hoffenheim"ın golcü santraforu Demba Ba da İngiltere'de futbol oynamak istediğini açıklayıp kampa katılmadı. Hoffenheim ayrıca Brezilyalı yıldızı Luiz Gustavo'nun Bayern'e transfer olmasını onaylamayan antrenör Ralf Rangnick ile yollarını ayıran 1899 Hoffenheim yardımcı antenörü Marco Pezzaiuoli'iyi takımın başına getirdi.

PAZAR GÜNÜ İKİ MAÇ

16 Ocak Pazar günü Frankfurt-Hannover, Kaiserslautern- Köln maçları oynanacak. 26 puanla ilk yarıyı 7. sırada kapayan Frankfurt evinde Hannover'i konuk edecek. Michael Skibbe'yle tekrar anlaşan Frankfurt, Halil Altıntop ve Ümit Korkmaz'lı kadrosuyla Hannover'e çelme takmak hedefinde. Antalya'da dörtlü turnuvayı galip kapayan Frankfurt'ta genç yıldızı Cenk Tosun'un Galatasaray'a gidip gitmeyeceği ise merak konusu. Halil Altıntop'un yeni sezonda hedefi şeytanın bacağını kırıp golle tanışmak. Dortmund, Köln ile deplasmanda karşılaşacak. Kaiserslautern kendi seyircisi önünde ligde zor günler yaşayan FC köln ile mücadele edecek. Köln'de kaleci Mondragon'un Amerikan Ligi'ne gitmesi nedeniyle boşalan kaleyi Bayern Münih'in eski kalecisi Rensing koruyacak. Taner Yalçın'lı Köln ikinci yarıya üç puanla başlamak hedefinde.

İSA DEVEÇEKEN/ FRANKFURT

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Bundesliga'da 2. Yarı Heyecanı Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement