
Spor Toto Süper Lig'de 32. hafta maçında Kardemir Karabükspor ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Fenerbahçe rakibini tek golle mağlup ederek şampiyonluk mücadelesinde önemli bir galibiyet aldı.
Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golü 66. dakikada Diego Lugano kaydetti.
Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe puanını 76'ya yükseltti. Fenerbahçe, Trabzonspor'un kazandığı haftada averajla liderliğini sürdürdü. Kardemir Karabükspor ise 41 puanda kaldı.
Spor Toto Süper Lig'de bir sonraki hafta Kardemir Karabükspor, Medical Park Antalyaspor deplasmanına konuk olurken, Fenerbahçe kendi sahasında Ankaragücü'nü ağırlayacak.
EMENİKE KADRODA YER ALMADI
Kardemir Karabükspor'un golcü oyuncusu Emenike, Fenerbahçe maçı kadrosuna alınmadı.
Nijeryalı oyuncunun sakatlığının sürdüğü, bu nedenle de kadroya alınmadığı öğrenildi. Emenike'nin yerine gol bölgesinde Angelov görev aldı.
DIA KAFİLEDE YOK
Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda Kardemir Karabükspor ile karşılaşan lider Fenerbahçe'de kadroya 20 futbolcu alınırken, sakatlığı süren Dia kafilede yer almadı.
Teknik direktör Aykut Kocaman, Karabük kafilesinde 3'ü kaleci olmak üzere toplam 20 futbolcuya yer verdi. Tedavisi devam eden Issiar Dia, kadroya alınmazken, Özer Hurmacı, Bilica, genç oyuncular Ertuğrul Taşkıran, Okan Alkan, Hasan Erbey, Berk Elitez de İstanbul'da kaldı. Kafilede, Volkan Demirel, Mert Günok, Serkan Kırıntılı, Gökhan Gönül, Joseph Yobo, Diego Lugano, Bekir İrtegün, Andre Santos, Caner Erkin, Gökay İravul, Cristian Baroni, Emre Belözoğlu, Mehmet Topuz, Selçuk Şahin, Uğur Boral, Alex de Souza, Miroslav Stoch, Daniel Güiza, Semih Şentürk, Mamadou Niang yer aldı.
KARABÜKSPOR ETKİLİ BAŞLADI
Ev sahibi Kardemir Karabükspor, Fenerbahçe karşısında maça daha istekli başladı. Fenerbahçe orta sahayı kalabalık tutarak rakibine boşluk vermemeye çalışırken, Karabükspor savunması orta sahaya oldukça yakın bir şekilde maça başladı. Mücadelede ilk tehliki atak da ev Karabükspor'dan geldi. 3. dakikada Seric'in ceza sahasına yaptığı ortada Angelov topu kafayla indirdi. Yasin Avcı önünde kalan topa çok sert vurdu ama meşin yuvarlak direğin üzerinden dışarı gitti. İki dakika sonra ise Cernat'ın ceza sahası içinden çektiği şutta Volkan Demirel gole izin vermedi.
ALEX'İN ŞANSSIZLIĞI
İlk on dakikalık bölümden sonra rakip sahada daha çok görünmeye başlayan Fenerbahçe, Kardemir Karabükspor kalesinde geliştirdiği ilk ciddi hücumda gole çok yaklaştı. 11. dakikada ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Alex, şutunu çekti ama meşin yuvarlak savunmaya çarparak direğin dibinden kornere gitti.
ANGELOV KRİTİK POZİSYONLARDA
Karşılıklı pozisyonlarla geçen maçta Kardemir Karabükspor cephesi 16. dakikada kritik bir noktada yaşanan ikili mücadele sonrasında hakem Bülent Yıldırım'a yöneldi. Savunma arkasına seken topta Angelov ceza sahasına girmek üzereyken Yobo rakibini yakalamak için koşusunu yaptı. Bu sırada Angelov yerde kaldı ve hakem Bülent Yıldırım'dan faul kararı bekledi. Yıldırım ise pozisyonda bir şey olmadığını işaret etti.
Fenerbahçe'ye göre ileride daha etkili olan Karabükspor, 23. dakikada geliştirdiği atakta gole çok yaklaştı. Yasin'in çaprazdan çektiği şuttta kaleci Volkan topu elinden sektirdi. Sonrasında meşin yuvarlak Angelov'a çarparak direğin dibinden dışarı gitti.
OYUN SIKIŞTI KALDI!
İlk yarının kalan bölümünde iki takım da orta sahayı geçmekte zorlandı. Kalabalık orta saha anlayışı Karabükspor ve Fenerbahçe'nin etkili pozisyonlar geliştirmesine engel olunca, çalan son düdükle birlikte takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.
İKİNCİ YARI FENERBAHÇE ETKİSİ
Fenerbahçe ikinci yarıya oldukça etkili başladı. İkinci yarıya Alex'in etkili şutuyla başlayan Fenerbahçe, rak
Son Dakika › Spor › Fener Zirveyi Bırakmadı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?