İzmir'de Karate Şöleni - Son Dakika
Spor

İzmir'de Karate Şöleni

İzmir\'de Karate Şöleni

Avrupa’nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda başladı.

07.06.2014 18:29

Avrupa'nın kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, İzmir Halkapınar Spor Salonu'nda başladı. Elemeler ve bronz madalya maçlarının yapıldığı şampiyonanın ilk gününde Türk takımları beş final çıkarırken, beş bronz madalya kazandı.

Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası, İzmir'de başladı. Bu yıl 12. kez düzenlenen organizasyonda 20 ülkeden 119 takım dereceye girebilmek için tatamiye çıktı. Toplam 497 sporcunun katıldığı şampiyonanın ilk gününde elemeler ve bronz madalya maçları yapıldı. Türk takımları ilk gün beş final hakkı ve beş bronz madalya kazanarak başarılı bir grafik çizdi.

Türkiye'nin yanı sıra Azerbaycan, Bosna Hersek, Bulgaristan, Hırvatistan, Estonya, Fransa, Makedonya, Almanya, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Karadağ, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, İspanya ve İsviçre takımlarının, kata ve kumite dallarında ümit-genç ve büyüklerde toplam sekiz kategoride yarıştığı şampiyona pazar günü yapılacak finallerle sona erecek.

Şampiyonayı izlemek için Dünya Karate Federasyonu Başkanı Antonio Espinos da Türkiye'ye geldi.

Çekişmeli ve heyecanlı maçlara sahne olan Avrupa Bölgeler Karate Şampiyonası'nın ilk gününde beş Türk takımı bronz madalya kazandı. Büyük erkekler takım kumitede Doğu Anadolu Bölgesi'ni temsil eden Malatya BŞ. Belediye ve Akdeniz Bölgesi'ni temsil eden Kamikaze Spor Kulübü bronz madalya kazandı. İç Anadolu'da kadınlar takım kata ve ümit-gençler erkekler katada üçüncülük kürsüsüne çıktı. Ümit-genç kızlar katada Marmara Bölgesi de bronz madalya alan bir başka ekip oldu.

Ege Bölgesi'ni temsil eden Şamdan Spor Kulübü ve Karadeniz Bölgesi ümit-genç erkekler kumitede finale yükseldi. Ümit-genç kızlar kumitede Doğu Anadolu bölgesi de Fransa'nın Ile de D-France takımıyla şampiyonluk için mücadele edecek. Kadınlar takım katada Dilara Bozan, Rabia Küsmüş ve İpek Şahin'den oluşan Marmara bölgesi takımı finale çıkan bir başka Türk takımı oldu. Ümit-genç kızlar katada Marmara bölgesi takımı da Sırbistan'ın Belgrad takımıyla altın madalya mücadelesi verecek.

"BAŞARILI PROVA"

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, 2012 yılından sonra bir kez daha bu önemli organizasyonu Türkiye'ye getirmekten mutlu olduklarını söyledi. Delihasan, "Sporcularımız bazı kategorilerde finale kaldı bazı kategorilerde de 3. oldular. Organizasyon olarak gerçekten herkesin takdirini ve beğenisini kazanan bir organizasyon oldu. Sonuç olarak bizim hoşnut olacağımız bir sonuçla biter diye düşünüyoruz. Bu turnuvanın bir önemi de gelecek yılki Avrupa şampiyonasının ufak bir provası gibi düşünüyoruz. Buradaki eksiklikleri not alıp orada onları yapmamak istiyoruz. Orada da Avrupa oyunlarının seçmeleri olacak. O açıdan önemli. Hem de ülkemizde 14 yıl aradan sonra Avrupa büyükler şampiyonası yapılacak. Karateyi Türk kamuoyuna anlatabilmek için de o şampiyona büyük bir fırsat olacak bizim için" dedi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor İzmir'de Karate Şöleni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement