Afrika Uluslar Kupası yarı finalinde Nijerya ile Fas karşı karşıya geldi. 120 dakikası golsüz sona eren mücadelede penaltılara giden maçta kazanan Fas oldu. Final biletini alan taraf En-Nesyri'nin attığı son penaltıyla belirlenirken, Nijerya'da Victor Osimhen'in 118. dakikada oyundan alınması sosyal medyada tartışma yarattı.
Prens Moulay Abdallah Stadyumu'nda oynanan yarı final maçında normal süre ve uzatmalarda gol sesi çıkmadı. Finalist, seri penaltı atışları sonucunda belli oldu.
Nijerya'da Wilfred Ndidi'nin yokluğunda Victor Osimhen maça ilk 11'de başladı. Paul Onuachu ise yedekler arasında yer aldı. Fas'ta ise Youssef En-Nesyri mücadeleye kulübede başladı.
Nijerya Milli Takımı Teknik Direktörü Eric Chelle, 118. dakikada sürpriz bir kararla Victor Osimhen'i oyundan aldı. Osimhen'in yerine Samuel Chukwueze'nin dahil edilmesi, maçın hemen ardından tartışmaların fitilini ateşledi.
Penaltılara geçildikten sonra Nijerya'da ilk penaltıyı Paul Onuachu gole çevirdi. Ancak Osimhen'in yerine oyuna giren Samuel Chukwueze ile Bruno Onyemaechi, kaleci Bounou'yu geçemedi. Fas'ta ise son penaltıda topun başına geçen Youssef En-Nesyri, vuruşunu gole çevirerek takımını finale taşıdı.
Osimhen'in oyundan alınması ve yerine giren Chukwueze'nin penaltıyı kaçırması sonrası eleştirilerin odağı Teknik Direktör Eric Chelle oldu. Bazı taraftarlar Osimhen'in takımın en iyi penaltıcısı olduğunu savunurken, bazı Nijeryalı futbolseverler ise Osimhen'in iyi bir penaltıcı olmadığını öne sürerek Chelle'ye destek verdi. Böylece Osimhen konusu Nijerya'da adeta iki farklı görüşe ayrılan bir tartışmaya dönüştü.
Fas finale yükselip Senegal ile eşleşirken, Nijerya ise Afrika Uluslar Kupası'nda üçüncülük maçında 17 Ocak'ta Mısır ile karşılaşacak.
Son Dakika › Spor › Osimhen, Nijerya'yı ikiye böldü: 118'de çıkan karar bomba - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Yorumlar (2)