Rezaletin böylesi! Yıldız futbolcuya mide bulandıran saldırı - Son Dakika
Spor

Rezaletin böylesi! Yıldız futbolcuya mide bulandıran saldırı

EURO 2020'de final coşkusuna ırkçı saldırılar gölge düşürdü. Penaltılarla kupayı İtalya'ya kaptıran İngiltereli oyunculara yapılan ırkçı saldırılar ülkeyi kaosa soktu. Son olarak çirkin saldırının hedefi olan yıldız oyuncu Rasfhord'un, fotoğrafının üstüne dışkı yapıştırıp, küfürlü sözler yazılması üzerine İngiltere Başbakanı Boris Johnson'un talimatıyla İngiltere polisi harekete geçti.

12.07.2021 16:05  Güncelleme: 10:30

Wembley'de oynanan EURO 2020 finalinde İtalya'ya penaltı atışları sonrasında kaybeden İngiltere'de atışları kaçıran yıldız isimlere karşı yapılan ırkçı saldırılar gündeme oturdu. İğrenç saldırı sonrası ırkçı mesajlara tepki yağıyor.

RASHFORD, SAKA VE SANCHO PENALTI KAÇIRDI

90 dakika ve uzatmaları 1-1 sona eren final penaltılara giderken atışlarda İngiltere'de Kane ile Maguire'ın penaltıları golle sonuçlanırken, Rashford, Sancho ve Saka penaltıdan faydalanamadı. Penaltılar sonunda İngiltere'yi 3-2 mağlup eden İtalya, kupanın sahibi oldu.

MAYMUN EMOJİLERİ YAĞDIRDILAR

Penaltıları kaçıran yıldız oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'ya sosyal medya üzerinden ırkçı saldırılar yapıldı. Saka'ya sosyal medyadan 'Nijerya'ya dön, buradan git' şeklinde mesajlar ve ırkçı emojiler gönderildi.

'HOŞ GÖRÜLMEYECEK VE SORUŞTURULACAKTIR'

İngiliz Polis Teşkilatı, penaltıları kaçıran siyahi oyuncular Marcus Rashford, Jadon Sancho ve Bukayo Saka'nın maruz kaldığı ırkçı saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, "EURO 2020 finalinin ardından futbolculara yönelik bir dizi saldırgan ve ırkçı sosyal medya paylaşımlarının farkındayız. Bu taciz kesinlikle kabul edilemez, hoş görülmeyecek ve soruşturulacaktır." ifadesini kullandı.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı

BORİS JOHNSON: KENDİLERİNDEN UTANMALI

İngiltere Başbakanı Boris Johnson Twitter'dan "İngiltere takımı, sosyal medyada ırkçı tacize uğramayı değil kahraman olarak övülmeyi hak ediyor. Bu korkunç saldırıların sorumluları kendilerinden utanmalı." paylaşımında bulundu.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı

SORUŞTURMA BAŞLADI

Marcus Rashford'nun resmine maçtan bir saat sonra dışkı yapıştırıp fotoğrafın üstüne ırkçı ve küfür dolu sözler yazıldı. Manchester polisi, şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

İngiltere'nin elenmesinden sonra Marcus Rashford ve diğer siyahi futbolcuların ırkçılığa maruz kalmasından sonra Prens William ve Başbakan Boris Johson olmak üzere birçok kişi ırkçı paylaşımlar yapan kişilere sert tepki gösterdi.

'Yok artık' denilecek her çirkinliği yaptılar! Yıldız futbolcu Rashford'a mide bulandırıcı saldırı
Rezaletin böylesi! Yıldız futbolcuya mide bulandıran saldırı

Son Dakika Spor Rezaletin böylesi! Yıldız futbolcuya mide bulandıran saldırı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Yusuf KOCA: Neydi bu batı kültürü mü 97 13 Yanıtla
  • Ali Kublay: Medeniyet ne güzel sey 49 6 Yanıtla
  • selma selma: Batı ülkelerde herkes çok iyi, çok medeni diyen yok ki zaten. Batıda yanlış bir şey yapıldığında mutlu olan bir kesim var. orada yaşanan kötü bir davranışı bütün topluma mal etmek ırkçı bir davranış değil mi? Bir Arap yüzünden bir Arabistan yıkılmaz 1 0 Yanıtla

Advertisement