Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: - Son Dakika
Spor

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay:

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay:

Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: "İstanbul Büyükşehir Belediyespor Maçı Hayati Önem Taşıyor"

03.11.2010 15:06

DHA SPOR-SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ ÇALIMBAY: "İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR MAÇI HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR"

Eraydın AYTEKİN/ SİVAS,(DHA)

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, oynadıkları 2 maçta iyi futbolu skora yansıtamadıklarını belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçı bizim için hayati önem taşıyor. 3 puan almamız çok önemli" dedi.

Beşiktaş maçında sergilediği futbolla taraftarlarını umutlandıran Sivasspor, pazar günü kendi evinde oynayacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını sürdürdü. Bu sabah tesislerde yapılan ve yaklaşık 1,5 saat süren çalışmaya sakatlığı nedeni ile Almanya'da tedavi gören kaleci Ramoviç ile diğer sakat oyuncular Hayrettin, Murat Sözgelmez ve hafif sakatlıkları bulunan Sedat Bayrak ve Mehmet Nas katılmadı. Rıza Çalımbay yönetiminde gruplar halinde, dayanıklılık ve koşu çalışması yapan kırmızı beyazlıların bir hayli hırslı oldukları gözlendi.

Antrenman sonrası değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Rıza Çalımbay, takımın başına geçeli bir hafta olmasına rağmen 2 maç yaptıklarını belirterek, "Antrenmandan çok maç yaptık. İki maçta da maalesef oynadığımız oyunun karşılığını alamadık. Bunda en önemli neden çok basit gol yememiz. Çok pozisyona girmemize rağmen değerlendiremiyoruz. Oynadığımız oyunu skora yansıtmamız gerekiyor. Manisa maçının ilk yarım saati ve son bölümü iyi. Beşiktaş maçı ilk yarı iyi değil ama ikinci yarı istediğimiz gibi geçti. Bunu 90 dakikaya yaymamız lazım. Bu sıkıntıları aşmak için biraz zaman gerekiyor. Artık hatalarımızı biliyoruz. Her saniyemiz takımla geçiyor. Konuşarak, toplantılar yaparak ve çalıştırarak zaman geçiriyoruz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye maçını çok önemsediklerini söyleyen Çalımbay, "Büyükşehir Belediye bizim hayati maçımız. Buradan alacağımız 3 puan çok önemli. Bizim için Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzon, Bursa maçlarından çok daha önemli maçlar bunlar. Tek düşüncemiz 3 puan"' diye konuştu.

Takımda özellikle defansif hatalar olduğunu vurgulayan Çalımbay, "Çok çalışarak bunu biraz azaltacağımızı düşünüyorum. Bunun için zaman lazım. Elimizden geleni yapıyoruz. Eksiklerimizin olması dezavantaj ancak İstanbul Büyükşehir Belediye maçıyla iyi bir başlangıç yapmak istiyoruz" diye konuştu.

KAMANAN DÖNÜYOR

Öte yandan Sivasspor'a transferi öncesi Güney Kıbrıs'tan bir takıma imza attığı için 4 ay sahalardan men cezası alan Fransız futbolcu Yannick Kamanan'ın cezası da İstanbul Belediye maçı ile sona erecek. Bu futbolcunun hafta sonundaki maçta forma giyebilmesi için gerekli yazışmaların yapıldığı ve Futbol Federasyonu'ndan izin gelmesinin beklendiği bildirildi. Oynamasına engel bulunmaması halinde Kamanan'ın Belediye maçı kadrosunda yeralacağı öğrenildi. Kırmızı beyazlılarda sakatların yanı sıra kart cezalısı Mehmet Nas da bu maçta kadroda yer almayacak.

TRANSFER İÇİN FUTBOLCU İZLENİYOR

Öte yandan devre arasında takımı güçlendirmek isteyen Sivasspor, Avrupa'dan futbolcu izliyor. Sivasspor antrenörü Bülent Albayrak'ın, Almanya'da transfer için bazı futbolcuların maçlarını izlediği bildirildi. İzlemenin süreceği ve takımın ihtiyacı olan mevkiler için isim belirleneceği öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Spor Sivasspor Teknik Direktörü Çalımbay: - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement