THF Başkanı Uğur Kılıç: "4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz" - Son Dakika
Spor

THF Başkanı Uğur Kılıç: "4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz"

- THF Başkanı Uğur Kılıç: "4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz" Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, 2023 Dünya Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde hedeflerinin kalan 4 maçtan galibiyetle ayrılarak grubu lider bitirmek olduğunu söyledi.

04.01.2022 17:17  Güncelleme: 17:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- THF Başkanı Uğur Kılıç: "4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz"

KASTAMONU - Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, 2023 Dünya Hentbol Şampiyonası grup elemelerinde hedeflerinin kalan 4 maçtan galibiyetle ayrılarak grubu lider bitirmek olduğunu söyledi.

A Milli Erkek Hentbol Takımı, 2023 Dünya Şampiyonası 1. Eleme Turu maçları devam ediyor. Bu kapsamda ay-yıldızlı ekip, 5 Ocak Çarşamba günü saat 19.00'da Kastamonu Merkez Spor Salonu'nda Belçika'yı ağırlayacak. Karşılaşma öncesinde Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Takım Antrenörü Okan Halay ve oyuncular Taner Günay ile Ozan Erdoğan, basın toplantısı düzenledi. Kastamonu Gazeteciler Cemiyeti'nde gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Kılıç, ilk kez milli maça ev sahipliği yapacak olan Kastamonu'da galibiyet almak istediklerini söyledi.

"Kastamonu, bir hentbol şehri"

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, Kastamonu'nun bir hentbol şehri olduğunu belirterek, "Daha önce milli takım maçı oynanmamış olması, bizim şansımıza diyelim. Bize kısmet oldu. Bu organizasyonu Kastamonu'da gerçekleştirdiğimiz için çok da mutluyuz. Önümüzde birçok milli maçımız olacak. O milli maçlarımızı da burada oynamaktan büyük bir mutluluk duyacağız. En büyük dileğimiz; maçımıza tüm Kastamonu halkının büyük bir ilgi göstermesi. Sağ olsun, bugünden itibaren yoğun bir ilgi olduğunu görüyoruz. İnşallah salonu dolduracağız ve onların da desteğiyle Belçika karşısında avantajlı bir skorla galip geleceğiz. Serinin başlangıcını yapmış olacağız" dedi.

"Hentbolu sokağa indireceğiz"

Henüz iki ay önce göreve geldiklerini hatırlatan THF Başkanı Kılıç, "Genç ve dinamik bir yönetimiz. İdeallerimiz var. Hentbolu hayatın merkezine koymak amacıyla bir politika güdeceğiz. Artık hentbolu arka bahçemizde oynamaktan vazgeçeceğiz, hentbolu sokağa indireceğiz. Hentbolu çocukların kalbine değdireceğiz. Bizlerin hayatına dokunan bu sihirli toplu, milyonların hayatına dokunması için gerekli tüm altyapı çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Çok farklı alanlarda çalışmalar yapıyoruz. Kurumsallaşma anlamında çalışmalarımız var. Medyayla ve sponsorlarla sürekli ve sürdürülebilir kazan-kazan ilkesine dayanan sponsorluk anlaşmaları yapabilmek için girişimlerimize başladık. Hentbol bir Avrupa sporu. Hentbol Avrupa'nın en önemli branşlarından biri. Bunun, Türkiye'de de aynı şekilde olması için gerek teknik, gerek tesis, gerek donanım, gerek tecrübe bütün unsurlara sahip olduğumuza inanıyorum. Çok yetenekli sporcularımız, önemli bilgiye sahip teknik ekiplerimiz var, buradaki diğer rakiplerimizden tek farkımız; hentbolu hayatımızın merkezine koymamış olmamız. Eğer bunu merkeze koymayı başarabilirsek, biz; hentbolun genel algısını, basın, kurumlar, ülke, spora bakış açısı bakımından istediğimiz noktaya taşıyabilirsek, bizim sporcu ekibimiz de, teknik kadromuz da bizi gururlandıracak, önemli başarıla elde edecek kapasiteye sahip. Ben her zaman onların yanında olacağım. Onlara destek olacağım" diye konuştu.

" Milli Eğitim Bakanlığı'yla ortak projelerimiz var"

Gelecek süreçte Türkiye Hentbol Federasyonu olarak gerçekleştirmek istedikleri projeler hakkında da bilgi veren Kılıç, şöyle devam etti:

"Hentbolu kesinlikle Anadolu'ya yaymak istiyoruz. Böyle bir stratejimiz var. Burada olmasının da en önemli nedenlerinden biri bu. Tabii ki Kastamonu'nun şöyle bir şansı var. Çok özel ve güzel, hentbola uygun bir tesis var. Biz de milli maçlarımızı uluslararası standartlardaki tesislerde oynamak istiyoruz. Kastamonu o yüzden önemli bir şehir. Bunun yanı sıra Kastamonu bir hentbol şehri. Sizler hentbol için şehir olarak çok şey yaptınız. Bizler de, federasyon olarak her zaman bu şehrin yanında olacağız. Hentbola katkı sağlayan tüm şehirlere destek olacağız. Sadece Anadolu'da değil, Anadolu'daki okullarda, tüm Türkiye'deki okullarda hentbolu eski görkemli günlerine döndürebilmek için elimizden gelen tüm çalışmaları yapacağız. Birçok projemiz var, bu projeler hazırlanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'yla da bazı çalışmalarımız olacak."

Halay: "Kastamonu'nun geçmişten gelen bir hentbol kültürü var"

A Milli Takım Antrenörü Okan Halay ise Kastamonu'nun geçmişten gelen bir hentbol kültürüne ev sahipliği yaptığını söyleyerek, "Seyirci bazında, Kastamonu'nun, takımlarına ne kadar etki ettiğini çok iyi biliyoruz. Bu milli maçlarda da bize desteklerini esirgemeyeceklerini düşünüyoruz. Buradan da, Belçika'yı yenip, deplasmana avantajlı bir şekilde gitmek istiyoruz. Dünya Şampiyonası elemelerinde şu anda son dört maçımızı oynayacağız. Bundan önceki iki maçımızda bir galibiyet, bir mağlubiyet aldık. Buradaki hedefimiz; dört maçta dört galibiyet. Bu galibiyetleri aldığımızda grubu büyük ihtimalle birinci sırada bitirip, Play-Off oynama hakkı kazanacağız ve rakiplerimizi bekleyeceğiz" diye konuştu.

"Eksiksiz bir şekilde maça çıkacağız"

Takımın durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Halay, "20 Aralık'ta 26 kişilik bir grupla kamp dönemine başladık. Sonra arkasında sağ olsun başkanımızın özel girişimleri sonucunda Romanya'da bir turnuvaya katıldık. Romanya, İsviçre, İran'la bir turnuva planlanıyordu fakat bu virüsten dolayı İsviçre ve İran takımının gelememesi üzerine Romanya'yla iki tane hazırlık maçı yaptık. Oradan çok iyi geri dönüşler aldık. Oradaki eksiklikleri belirleyip bunun üzerine çalışmalar yaparak, Belçika maçına hazırlandık. Şu anda ufak tefek sakatlıkları olan oyuncularımız var ama onlar da bu maçta ellerinden gelen gayreti gösterecekler, oynayacaklar diye düşünüyoruz. Şu anda fizyoterapistimizden aldığımız bilgi bu yönde. İnşallah, yarın eksiksiz bir şekilde maça çıkacağız" şeklinde konuştu.

Günay: "Tesisleri ve salonu çok beğendik"

Milli hentbolcu Taner Günay, Kastamonu'nun hentbola olan ilgisini bildiklerini söyleyerek, "Çok önemli hedeflerimiz var. Yeni bir yönetim ve yeni bir heyecan da var. Bununla beraber biz elimizden gelen gayreti saha içerisinde gösterip, bize düşen görevi en güzel şekilde yerine getirmek istiyoruz. Zaten ay-yıldızlı bayrağa hizmet ediyor olmak çok önemli bir motivasyon. Bununla beraber sahada aynı birlik ve beraberlikle ayrı bir motivasyon. Kastamonu halkını da aramızda görmek, o heyecanı da birlikte paylaşmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Erdoğan: "İlkler hiçbir zaman unutulmaz"

Milli hentbolcu Ozan Erdoğan da, tüm Kastamonuluları yarın oynanacak karşılaşmaya davet ederek, şu ifadeleri kullandı:

"Artık sözün bittiği yerdeyiz, top bizde. Bundan sonra inşallah başlangıç hediyesi verebiliriz. Kastamonu halkının hentbola bakış açısını; tesislerinden, konaklamasından anlayabiliyoruz. Mükemmel bir tesisi var, konaklamada hiç bir sıkıntı yok. İlkler hiç bir zaman unutulmak diyorum. Kastamonu'nun ilk milli maç ev sahipliği olacak. Onlara güzel bir hediye verirsek, hentbola bakış açıları daha da iyi olacak. Hentbolun ileride Kastamonu'da daha çok gelişmesi için bir adım olarak görüyoruz. Kazanmak istiyoruz."

THF Başkanı Uğur Kılıç: "4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz"
Kaynak: İHA

Son Dakika Spor THF Başkanı Uğur Kılıç: '4 maçta 4 galibiyet alarak grubu lider bitirmek istiyoruz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada
    11:18 Pınar Karşıyaka Basketbol Süper Ligi'nde ikinci sırada

    Pınar Karşıyaka, bu sezon Basketbol Süper Ligi'nde Fenerbahçe'den sonra en çok sayı üreten takım oldu. İzmir ekibi, 24 maçta 2 bin 118 sayı atarak, play-off mücadelesi için iyi bir konumda bulunuyor.

  • Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor
    11:17 Milli Dartçı Süleyman Can Durmuş, Dünya Şampiyonluğunu Hedefliyor

    16 yaşındaki milli dartçı Süleyman Can Durmuş, 7 yıllık sporculuk kariyerinde 75 madalya kazandı. Türkiye'de katıldığı 82 müsabakanın yarısında şampiyonluğu elde eden Durmuş, dünya şampiyonası için antrenmanlarını sürdürüyor. Dart Milli Takım Antrenörü Halil Durmuş, yeğeni Süleyman'ın başarılarından gurur duyduğunu ve gelecek vaat eden bir sporcu olduğunu belirtti. Süleyman Can Durmuş ise dünya şampiyonasında ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti.

  • TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak
    11:15 TÜMOSAN Konyaspor Başkanı: Hedefimiz düşme tehlikesinden uzak kalmak

    TÜMOSAN Konyaspor Başkanı Ömer Korkmaz, kulübe verilen transfer yasağının yanlış değerlendirildiğini belirterek, hedeflerinin ligde düşme tehlikesinden uzak bir sıralamada kalmak olduğunu söyledi. Korkmaz, takımın güvenli bölgede kalmak için mücadele ettiğini ve şampiyonluğu belirleyebilecek güce sahip olduklarını ifade etti. Ayrıca taraftarlardan tribünleri doldurmalarını ve takıma destek vermelerini istedi.

  • Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor
    11:14 Bedensel Engelli Milli Bilek Güreşçi Oya Aydın, Dünya Şampiyonasında Birincilik Hedefliyor

    Oya Aydın, bedensel engelli bir milli bilek güreşçisi olarak dünya şampiyonasında birincilik kürsüsüne çıkmayı hedefliyor. Devlet koruması altında yetişen Aydın, beden eğitimi öğretmenlerinin yönlendirmesiyle bilek güreşine başladı. Şimdi ise Avrupa Şampiyonası ve Dünya Şampiyonası'nda yeni başarılar elde etmek için çalışmalarını sürdürüyor.

  • Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum
    11:13 Eljif Elmas: Fenerbahçe'nin şampiyon olmasını istiyorum

    Bir dönem Fenerbahçe forması giyen Almanya ekibi RB Leipzig'in Kuzey Makedonyalı orta saha futbolcusu Eljif Elmas, Trendyol Süper Lig'de sarı-lacivertli ekibin şampiyon olmasını istediğini söyledi.

  • Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor
    11:09 Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası Yarın Başlıyor

    Vestel Artistik Cimnastik Dünya Challenge Kupası, Türkiye'de düzenlenecek. 27 ülkeden 108 sporcu, 29-31 Mart tarihleri arasında İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yarışacak. Türkiye'yi erkeklerde 9, kadınlarda ise 5 sporcu temsil edecek.

  • ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu
    10:58 ESOGÜ Voleybol ve Futbol Takımları Başarılarını Rektör Çolak'a Sundu

    Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Voleybol Kadın-Erkek ve Futbol Erkek takımları, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Üniversitelerarası Spor Müsabakaları'nda başarı elde etti. Kazandıkları kupaları ESOGÜ Rektörü Prof. Dr. Kamil Çolak'a sundular. Rektör Prof. Dr. Kamil Çolak, antrenörler ve sporcuları tebrik ederek başarılarının devamını diledi ve hediye takdiminde bulundu.

  • Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor
    10:55 Uğurcan Yazğılı, Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmak istiyor

    Konyaspor'un 25 yaşındaki stoperi Uğurcan Yazğılı, performansını artırarak takımına daha fazla katkı sağlamak istediğini ve Konyaspor'un efsaneleri arasına adını yazdırmayı hedeflediğini söyledi. Bu sezon zorlu bir süreçten geçtiklerini belirten Yazğılı, takımının performansının arttığını fakat daha da üstüne çıkmaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca milli takım formasını giymenin de en büyük hedefi olduğunu belirtti.

  • ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak
    10:47 ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı final maçları yarın oynanacak

    ING Kadınlar Basketbol Süper Ligi yarı finalinde yarın iki müsabaka yapılacak. ÇBK Mersin, Beşiktaş BOA'yı ağırlayacak ve Fenerbahçe Alagöz Holding, Galatasaray Çağdaş Faktoring'i konuk edecek.

  • Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum
    10:40 Kadıköy'deki maç günlerce konuşulmuştu! Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline İbrahim Üzülmez'den net yorum

    Pendikspor Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Türk futbolunda yaşanan son dönem sorunları ve kendi takımının gidişatını değerlendirdi. Fenerbahçe'nin ligden çekilme ihtimaline de değinen Üzülmez, "Fenerbahçe'nin bu ligde olması gerekiyor. Köklü bir camia, büyük bir camia. Milyonlarca taraftarı olan bir camia. Ciddi bir karar. Böyle bir adım çok önemli. Kongre üyelerinin ne karar alacağını bilmiyorum ama öyle bir kararın alınmaması gerektiğini düşünüyorum" dedi.

  • Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı
    10:34 Göztepe, deplasmanda 5 maçlık yenilmezlik serisine imza attı

    Trendyol 1. Lig'de son deplasman mağlubiyetini Aralık 2023'te Bodrum FK'ya karşı alan Göztepe, o günden sonra konuk olduğu 5 müsabakada yenilgi yüzü görmedi. İzmir ekibi, deplasmanda oynadığı son 5 maçı kazanarak veya berabere kalarak yenilmezlik serisini sürdürdü.


Advertisement