Turkish Airlines Open 2016 - Son Dakika
Spor

Turkish Airlines Open 2016

Profesyonel Golfçüler Birliği (PGA) European Tour'un final serisi ayaklarından ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2016, dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla yarın başlayacak.

02.11.2016 15:13

Profesyonel Golfçüler Birliği (PGA) European Tour'un final serisi ayaklarından ve Türk Hava Yolları (THY) ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Turkish Airlines Open 2016, dünyaca ünlü sporcuların katılımıyla yarın başlayacak.

Turnuvanın gerçekleştirileceği Belek Turizm Merkezi'ndeki Regnum Carya Golf Resort Otel'de düzenlenen basın toplantısına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu ile dünyaca ünlü golfçüler Lee Westwood ve Danny Willett katıldı.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Antalya'yı Meclis'te temsil eden bir milletvekili, bakan olarak dünyaca ünlü sporcuları Antalya'da ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Yaklaşık bir yıl önce turnuvanın düzenlendiği otelde G20 Liderler Zirvesi yapıldığını hatırlatan Çavuşoğlu, "Birçok lider burada golf oynadı. ABD Başkanı Barack Obama oynayamadı ama başkanlık dönemi sona erdiğinde tekrar geri gelmeye karar verdi. Benimle oynarsa ona 4 atışlık avans vereceğimi ifade etmiştim. Golf Federasyonu Başkanı Ağaoğlu'na da teşekkür ediyorum. Bütün oyuncuları bütün dedikodulara rağmen buraya getirdikleri için teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Türk Hava Yolları'nın, golfün yanı sıra basketbol ve futbolu da destekleyen bir firma olduğunu kaydeden Çavuşoğlu, THY'nin uçuş destinasyonları açısından en üst seviyede bulunduğunu ve bu destinasyonları her geçen gün artırdığını vurguladı.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan bir futbol destekçisi ama bütün spor faaliyetlerini de destekliyor"

Hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da katkılarından dolayı teşekkür eden Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanı Erdoğan bir futbol destekçisi ama bütün spor faaliyetlerini de destekliyor. Golfle ilgili yürüttüğümüz kampanyalara desteklerini sağladı. Başbakan Binali Yıldırım ve Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a da katkılarından dolayı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu, 6 yıldır golf oynadığını, bu turnuvada mücadele etmek için çok geç olduğunu ancak ileriki yaşlardaki gruplar arasında oynamaya hazırlandığını ifade etti.

Antalya'nın dünyadaki en güzel ikinci şehir olduğunu dile getiren Çavuşoğlu, " İstanbul, çünkü birinci şehir. Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın en sevdiği şehir İstanbul. Onlara karşı gelmek istemiyorum o yüzden Antalya'ya ikinci diyorum. Antalya'da EXPO'nun düzenlemesini yapıyoruz. Milli bahçeler daimi olarak kalacak." şeklinde konuştu.

Oyuncu Westwood: "Güzel bir turnuva olacak"

Toplantıda konuşan İngiliz oyuncu Lee Westwood, Türkiye'ye beşinci defa geldiğini ve her şeyin mükemmel olduğunu belirtti. İstanbul ve Antalya'yı gördüğünü ve buralarda havanın her zaman güzel olduğunu ifade eden Westwood, "Çok fazla şikayet edeceğim bir şey yok. THY çok iyi bir sponsor ve çok güzel bir turnuva olacak. Eminim ki bütün oyuncular çok eğlenecekler. Belli düzeyde bir performansım var." dedi.

Turnuvada bir villanın üstünden de vuruş yapıldığını hatırlatan Westwood, "Ben yükseklikten aslında pek hoşlanmam. Dubai'de bir otelin balkonundan vuruş yapmıştım. Gerçekten çok ilginç. Dün akşam kontrol ettim villayı. Farklı bir vuruş olacak. Bu hafta o villada kalmak istemem. 78 golfçü villanın tepesinde dolaşırken orada kalmak istemezdim." diye konuştu.

"Güvenlik konusunda endişe yaşamadım"

Ünlü golfçü Westwood, güvenlikle ilgili bir soruya "Hiçbir korku yaşamıyorum. Hiçbir sıkıntı yok. Yaşadığımız dünyada hemen hemen her yerde, her an her şey olabilir. Türkiye de bundan farklı bir ülke değil. Güvenlik korkum yok. Türkiye'ye gelme ile ilgili güvenlik konusunda endişe yaşamadım. Bu hafta burada golf oynayacağız ve buna odaklanıyoruz. Farklı bir şey yok. Kendimi herhangi bir şekilde rahatsız hissetmiyorum." şeklinde cevap verdi.

Bazı oyuncuların turnuvadan çekilmesinin, kendisinde hayal kırıklığı oluşturup oluşturmadığı sorusu üzerine ise Westwood, "En fazla Rory Mcllroy'un çekilmesi üzdü. Golf turnuvasına getirebileceği çok şeyler vardı. Rory'i izlerken keyif alıyorum. Burada olmaması kayıp. Güvenlikle ilgili o benimle aynı düşünceleri paylaşmıyor olabilir." ifadelerini kullandı.

İngiliz oyuncu Danny Willet ise bu yılın kendisi için güzel geçtiğini söyledi. Antalya'nın çok güzel bir kent olduğunu ve turnuvanın yapılacağı golf sahasını da beğendiğini belirten Willet, geçen yıl Avrupa'nın birinci oyuncusu olmayı çok küçük bir farkla kaybettiğini, bu farkı kapatmak için iyi performanslar gösterebileceğine inandığını vurguladı.

THY Kurumsal İletişim Başkanı Seda Kalyoncu, THY'nin dünyada herhangi bir hava yolundan çok daha fazla destinasyona uçan bir şirket olduğunu söyledi. Turnuvayı Antalya'da düzenlemekten dolayı gurur duyduklarını anlatan Kalyoncu, sponsorluklarının 2018 yılına kadar devam edeceğini ve toplamda 7 milyon dolarlık bir destekleri olduğunu kaydetti.

Türkiye Golf Federasyonu Başkanı Ahmet Ağaoğlu ise turnuvanın mükemmel olacağına inandığını söyledi. Ağaoğlu, bazı golfçülerin turnuvaya katılmaktan vazgeçmesine ilişkin ise "Bazı golfçüler sivrisinek korkusundan dolayı galiba gelmedi. Bu mevsimde sivrisinek de pek görülmüyor. Her şeye rağmen ünlü golfçüleri burada ağırlıyoruz. Buradan çok mutlu bir şekilde ayrılacaksınız." diye konuştu.

Belek'te yarın başlayacak turnuva, 6 Kasım'da sona erecek.

Turkish Airlines Open 2016
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Turkish Airlines Open 2016 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement