Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika
Spor

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye için çok büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Olimpik hedeflerimiz var. 80 yılda alamadığımız başarılı sonuçları almamız bizi gevşetmeyecek.

18.12.2016 02:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Erol Mehmet Yarar, Türkiye için çok büyük hedefleri olduğunu belirterek, "Olimpik hedeflerimiz var. 80 yılda alamadığımız başarılı sonuçları almamız bizi gevşetmeyecek. Olimpiyatlarda madalyayı hedefleyen bir federasyon olduğumuzu buradan tekraren ifade etmek istiyorum. Buna göre çalışıyoruz." dedi.

Yarar, Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) iş birliğinde bugün başlayacak FIS Anatolian Cup yarışları öncesi Palandöken Dağı'ndaki bir otelde düzenlediği basın toplantısında, yeni sezonunun Türkiye ve Erzurum için hayırlı bir sezon olması temennisinde bulundu.

Kayseri'de, Erciyes Üniversitesi yakınlarındaki terör saldırısına değinen Yarar, bu menfur saldırının kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti.

Kayseri'nin federasyon için çok önemli bir kayak bölgesi olduğunu aktaran Yarar, şöyle konuştu:

"Dünya kupasının bir ayağını yapacağımız bir bölge. Bundan bir hafta kadar önce yetkililer bize, 'Kayseri de dünya kupası yapacaksınız ama Türkiye'de bir sürü olay oluyor, bu dünya kupasıyla ilgili ne diyorsunuz?' dediklerinde biz, 'Kayseri de şimdiye kadar hiç olay olmadı, Kayseri Türkiye'nin en huzurlu yeridir' demiştik. Daha bir hafta geçmedi maalesef bu menfur saldırı bizim sözümüzün üzerine hiç hoş olmadı. Bunu FIS'in Genel Sekreteriyle konuştuk. Keşke hiç ölen olmasaydı da, konuştuklarımızın tersi olsaydı. Allah onlara rahmet eylesin."

"ABD ve Fransa'da da terör olayları oluyor"

Yarar, dünyanın hiçbir yerinin şu anda güvenli sayılmadığını, ABD ve Fransa Paris'te, dünyanın en büyük turizm merkezinde de terör olayları olduğunu dile getirdi.

Geçen hafta Fransa federasyon başkanıyla bir araya geldiğini belirten Yarar, "Bizim acımızı paylaştı. O zaman tazeydi İstanbul'daki patlama. Bana, 'Biz aynı acıyı yaşadığımız için sizin duygularınızı paylaşabiliyoruz. Çünkü Nice'te bir terör olayının olabileceğini aklımıza dahi getirmezdik. Onun için sizi çok iyi anlıyoruz, destekliyoruz. Sporu durdurmamalı bu. Bizim faaliyetlerimizi durdurmamalı. Zaten terörün amacı bizim bunları durdurmamızdır. Onun için biz Türkiye'nin yayındayız, destekliyoruz' dedi. Bu da bize bir moral verdi." diye konuştu.

Yollarına kararlılıkla devam edeceklerini bildiren Yarar, şunları söyledi:

"Bundan bir taviz vermeyeceğimizi de ifade etmek istiyorum. Bu karar sadece bizimle alakalı bir karar değil, kanun çıkarılması, hükümet programına alınması gerekiyor. Biz gereken yere bu kararlılığımızı ifade ediyoruz. 2016-2017 sezonunu başlangıcında böyle bir üzücü hadise bizim için istenmeyen bir olaydı. Acılar paylaşıldıkça hafifler. İyilik ve güzellikler de paylaşıldıkça çoğalır kaidesinden yola çıkarak biz iyi yönlerimizle paylaşalım ki onlarda çoğalsın. Üzerimizdeki bu kara bulutları milletçe hep beraber aşalım."

Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları

Yarar, federasyon olarak 2016-2017 sezonunu çok önemsediklerini çünkü bunun 2018 Olimpiyatları hazırlığı için en son sezon olduğuna işaret ederek, "Gelecek sene bir olimpiyat heyecanı içinde olacağız. İnşallah Kore'de olacağız. Erzurum'da dünyanın en büyük spor organizasyonlarından biri olan Avrupa Gençlik Olimpik Kış Oyunları'na (EYOF') ev sahipliği yapacağız. EYOF çok önemli bir organizasyon. EYOF'un içinde yarışanlar, önümüzdeki olimpiyatlarda yarışmaya aday insanlar. Bu Türkiye'yi tanıtım açısından çok büyük bir fırsat. Çünkü olimpiyat hedefleyen bütün sporcular burada olacak. Erzurum Universiade 2011'de o seviyede sporcular yoktu."değerlendirmesinde bulundu.

Federasyonun faaliyetleri hakkında bilgi veren Yarar, şöyle devam etti:

"Çöken atlama kulelerine, olağanüstü hallere hallere rağmen 80 yıllık Kayak Federasyonu tarihinde ilk defa dünya kupasına katılma hakkı kazandık. İnşallah artık dünya kupasında Türkiye'yi temsil eden kayakla atlamacıları görebileceksiniz. Bizim en zor koşularda bile ne kadar kararlı bir mücadele verdiğimizin bir göstergesi olsa gerek. Biatlon, kayaklı koşu, snowboard da önemli başarılar elde ettik. Alp disiplininde de FIS Anatolian Cup yarışlarında yarışçılarımızdan iyi neticeler bekliyoruz. Bu bizim için bir aşamadır ama neticeye ulaşacağımız bir hedef değildir. Bizim Türkiye için çok büyük hedeflerimiz var. Olimpik hedeflerimiz var. 80 yılda alamadığımız başarılı sonuçları almamız bizi gevşetmeyecek. Olimpiyatlarda madalyayı hedefleyen bir federasyon olduğumu buradan tekraren ifade etmek istiyorum. Buna göre çalışıyoruz."

"Kayak ve yüzmede özürlüyüz"

TKF Başkanı Yarar, Türkiye'de kayağı geliştirmeye, sevdirmeye çalıştıklarını, bunun da sportif anlamın ötesinde iktisadi olarak Türkiye'ye getireceği değerleri ekonometrik olarak ortaya koymaya gayret ettiklerini vurguladı.

Aile yapısında spor kültürün zayıf olması dolayısıyla korku kültürün öne çıktığının altını çizen Yarar, sözlerini şöyle tamamladı:

"Türkiye'deki halkımıza kayağı nasıl sevdireceğiz? Biraz bu konuda bilinçaltlarımızdan bizim bir derdimiz var. Çünkü kayak aileden korkutulan bir spor. Aileler çocuklarına 'yüzme boğulursun, kayma ayağını kırarsın' diyor. Yani üç bir tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yüzme konusunda özürlüyüz. Dünyanın en büyük dağlarına sahip olma konusunda önderken kaymak konusunda özürlüyüz. Niye? Korkutulma daha aileden başlıyor. Halbuki bizim bu yapıyı komple değiştirmemiz lazım. Çocuklarımıza korkuyu değil, sporu öğretmemiz, teşvik etmemiz lazım ve onları ehil ellere teslim etme konusunda aile olarak cesaretli olmamız lazım. biz tabiki çocuğunu denize at, kendi kendine yüzer demiyoruz. Yüzmeyi ve kayağı en iyi şekilde öğretecek eğiticilerimiz var. Çünkü ailede biz bu menfi zihniyeti aşamazsak çocuklarımıza spor yaptırmamız mümkün değil."

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması
Kaynak: AA

Son Dakika Spor Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Yarar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement