Zirvede Tek Hedef: 'galibiyet' - Son Dakika
Spor

Zirvede Tek Hedef: 'galibiyet'

Zirvede Tek Hedef: \'galibiyet\'

Spor Toto Süper Lig'de 27.haftada zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya gelecek.

03.04.2011 11:59

Spor Toto Süper Lig'de 27. haftada zirveyi yakından ilgilendiren mücadelede Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya gelecek. Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanacak ve 19:00'da başlayacak maçı hakem Kuddusi Müftüoğlu yöneyecek. Müftüoğlu'nun yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ve Ekrem Kan yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Mustafa Öğretmenoğlu.

Lig Tv'den nakeln yayınlanacak karşılaşmayı Sporx Canlı Anlatım Servisi ile de dakika dakika takip edebilirsiniz.

FENERBAHÇE HEM LİDERLİK HEM DE SERİ PEŞİNDE

Spor Toto Süper Lig'de Bursaspor ile karşılaşacak Fenerbahçe, rakibini yenerek, hem Trabzonspor'dan liderliği geri almak, hem de galibiyet serisine devam etmek istiyor.

Milli takımlar nedeniyle lige verilen aradan önce 10 maçta 10 galibiyet elde eden sarı-lacivertliler, Bursaspor karşısında da 3 puan alarak, galibiyet serisini 11'e çıkarmayı hedefliyor.

Sarı-lacivertlilerde Selçuk Şahin sol bacak arka adale bölgesinde yırtık nedeniyle forma giyemeyecek. Gribal enfeksiyonu olan ve son idmana katılan Mamadou Niang takımdaki yerini alabilecek. Sakatlığı nedeniyle Galatasaray ile yapılan derbi maçta forma giyemeyen ve lige verilen arada tedavi ve çalışmalarına devam eden Emre Belözoğlu son idmanda kendisine uygulanan özel bir programla antrenmanı tamamladı. Emre'nin durumu net değil.

ALEX 200. LİG MAÇINA ÇIKIYOR

Takım kaptanı Alex de Souza, pazar günkü maçla birlikte ligde 200. maçına çıkacak. Sarı-lacivertli formayla Türkiye kariyerinde 199 lig maçına çıkan Brezilyalı futbolcu, yarın 200. lig maçında forma giyecek.

Bu sezon 16. haftadaki Ankaragücü maçında (189. maçı) Uche'nin 188 maçlık rekorunu geride bırakarak, Fenerbahçe formasıyla ligde en çok forma giyen yabancı futbolcu unvanını alan Alex, Bursaspor karşısında 2. "dalya" sevincini yaşayacak.

BURSASPOR YENİDEN ÇIKIŞA GEÇMEK İSTİYOR

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenen son takım olan Bursaspor, hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı güçlü rakibini yenmenin planlarını yapıyor.

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısında düşüş yaşayan, son 3 haftada 6 puan yitirip, şampiyonluk yarışında önemli kayıp veren yeşil-beyazlı takım, deplasmandaki Fenerbahçe maçını kazanıp yeniden çıkışa geçmek istiyor.

Geçen yıl sarı-lacivertli takımı 2-0 yenik duruma düşmesine karşın Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda 3-2 yenen ve sezon sonunda şampiyon olan Bursaspor, aynı başarıyı yakalamayı arzuluyor.

100 MAÇ SONRA YİNE FENERBAHÇE

Teknik direktör Ertuğrul Sağlam, Bursaspor'daki ilk sınavından sonra, 101'inci maçına da Fenerbahçe ile çıkacak. 2 Ocak 2009'da yeşil beyazlı kulüple anlaşan Ertuğrul Sağlam, ilk maçını kupada 7 Ocak'ta Fenerbahçe ile Kadıköy'de oynamış ve 2-0 yenik ayrılmıştı. Hafta içi yeni sözleşme imzalayan Sağlam, pazar günü Kadıköy'de Fenerbahçe ile 101'nci maçında galibiyet arayacak.

BU MAÇIN İDDAA TAHMİNİ İÇİN TIKLAYIN...

MUHTEMEL 11'LER

FENERBAHÇE

Volkan Demirel

Gökhan Gönül

Lugano

Yobo

Andre Santos

Mehmet Topuz

Selçuk

Cristian

Özer

Alex

Niang

BURSASPOR

Ivankov

Ali

Serdar

İbrahim

Vederson

Volkan

Svensson

Ergic

Ozan

Batalla

Miller

STAT: Kadıköy Şükrü Saraçoğlu

SAAT: 19:00

HAKEM: Kuddusi Müftüoğlu

YAYIN: Lig Tv & Sporx Canlı Anlatım Servisi

BURSASPOR KADIKÖY'DE BİR BAŞKA!

Bursaspor son 4 sezonda Fenerbahçe'yi deplasmanda 3 kez yendi ve Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda son 4 yılda en çok kazanan ekip oldu. Bursaspor 2006-07 sezonunda 1-0, 2007-08 sezonunda 2-0 yendiği rakibini geçen sezon 3-2 yenerken sadece 2008-09 sezonunda 5-2 kaybetmişti.

Bursaspor dışında son 4 sezonda Kadıköy'de lig maçı kazanan diğer takımlar ise Kasımpaşa, Kayserispor ve Ankaragücü oldu. Fenerbahçe lig maçlarında sahasında en son Bursaspor'a (22.02.2010 tarihinde - 405 gün önce maç gününe göre) yenilmişti. Lig tarihi boyunca oynanan 83 maçta 13 kez sahadan galip ayrılırken diğer 70 maçta 41 kez Fenerbahçe kazanmış, 29 maç berabere bitmişti.

FENERBAHÇE REKORA GİDİYOR!

Süper Lig'de bu sezon 17.hafta ile 26.hafta arasında toplamda 10 galibiyet üst üste alan Fenerbahçe takımı 2 maç daha kazanması halinde lig tarihindeki rekorunu egale edecek. Fenerbahçe takımı lig tarihinde en uzun kazanma serisini C.Daum döneminde 2005-06 sezonunda almıştı. Sezonun 3.haftası ile 14.haftası arasında 12 maç üst üste kazanan takım 15.haftada sahasında Trabzonspor ile 2-2 berabere kalarak serisine son vermişti. Süper Lig tarihinde bir sezonda en uzun galibiyet serisi ise 1959-1960 sezonunda 13 maç üst üste kazanan (8.hafta ile 20.hafta arası) Beşiktaş'a ait.

BURSASPOR GEÇEN YILI ARIYOR

Bursaspor bu sezon geride kalan 26 haftada 51 puanla 3.sırada yer alırken, şampiyon olduğu geçen sezonki performansının gerisinde kaldı. Bursaspor geçen sezon 26 haftada 58 puan almış ve en yakın rakibi Galatasaray'ın 5 puan önünde lider konumunda yer alıyordu. Bursaspor geçen sezon 26 hafta sonunda 53 gol atarken bu sezon 42 golde kaldı.

FENERBAHÇE EVİNDE YENİLMİYOR

Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de sahasında oynadığı 13 maçta 11 galibiyet, 2 beraberlik alarak 35 puan topladı ve iç sahada en başarılı takım oldu. Fenerbahçe, Süper Lig'de bu sezon evinde yenilgi almayan tek takım konumunda bulunuyor. Ayrıca Fenerbahçe sahasında oynadığı son 8 lig maçında 8 galibiyet aldı. Sarı-lacivertliler son 8 maçta sırasıyla Eskişehirspor'u 4-2, Bucaspor'u 5-2, Karabükspor'u 2-1, Sivasspor'u 1-0, Trabzonspor'u 2-0, Kayserispor'u 2-0, Kasımpaşa'yı 2-0, Konyaspor'u 2-0 yendi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Spor Zirvede Tek Hedef: 'galibiyet' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement