Berlin'de Tarihin İzleri - Son Dakika
Turizm

Berlin'de Tarihin İzleri

Berlin\'de Tarihin İzleri

Tarihi dokusu, şık otelleri, modern alışveriş merkezleri, devasa gökdelenleri, tasarım dükkânları, Michelin yıldızlı restoranları, film yapımcıları ile adeta baş döndürücü bir şehir… Berlin'de eski ve yeni bir arada.

15.02.2018 15:56

Belki de son zamanlarda en çok tercih edilen destinasyonlardan biri Berlin.Berlin denilince aklımıza ilk Berlin duvarı gelmez mi? Uğruna ne kadar can yanmıştır bu duvarın.Doğu Almanya vatandaşlarının Batı Almanya'ya kaçmalarını önlemek için Doğu Alman meclisinin kararı ile 13 Ağustos 1961 yılında Berlin'de yapımına başlanan 46 km uzunluğundaki duvar, Batı'da yıllarca "Utanç duvarı" (Schandmauer) olarak anılmış.

Betondan yapılmış olan utanç sınırı, 9 Kasım 1989'da Doğu Almanya'nın, isteyen vatandaşların Batı'ya gidebileceğini açıklamasının ardından, tüm tesisleriyle birlikte yıkılmış. Duvar boyunca 25 karayolu, demiryolu ve suyolu sınır kapısı ve kontrol ve gözetleme kuleleri olmasına rağmen, yaklaşık 5 bin kişi tüneller, evde yaptıkları balonlar ve bunun gibi yollarla, Doğu'dan Batı'ya kaçmayı başarmış.

Doğu'dan Batıya kaçışlarda, en büyük dramlardan biri de BernauerStrasse'de yaşanmış. Nitekim bu sokaktaki evler Doğu'da yer almalarına rağmen, ön cepheleri Batı'da kalmış. İnsanlar ne kadar acı çekmiş. Filmlerde seyrederken ne kadar üzülürdük. Buraları gezmek çok da hoş gelmedi. Orada birçok insan acı yaşamış.

Berlin yılbaşı zamanı ise ayrı bir güzelliğe bürünüyor. Noel zamanı bu bölgelerde pazarları ziyaret etmek ve onların alışveriş telaşlarına şahit olmak ise ayrı bir zevk. Her yıl Almanlar çalıştıkları şirketten aldıkları 2 maaşın birini hediyelere, diğerini ise tatile yatırırlarmış. Noel zamanında bu nedenden dolayı, alışveriş merkezleri inanılmaz bir yoğunluk yaşıyor.

Bölgelere Ayrılmış Olan Berlin'de Yaşam Farklı Akıyor…

Berlin şehri birçok bölgeye ayrılmış. Mitte, Kudamm ve Charlottenburg, Kreuzberg, Neuköln en önemli bölgelerinden.

Mitte

Turistlerin uğrak yeri olan Mitte, şehrin merkezi.Unter den Linden ( Ihlamurları Altında ) Ihlamur ağaçlarıyla kaplı yaya yolunun bu sıralarda inşaat alanı olması biraz üzücü... Doğu ve Batı Almanya'yı birbirinden ayıran Brandenburger Tor, görkemli yapısıyla sizleri bekliyor. Gece görmenizi tavsiye ederim. Yılbaşı öncesi ise gelin gibi süsleniyor. Hemen yakınında bulunan Tiergarten parkında sevdiklerinizle keyifli yürüyüşler yapabilirsiniz..

ReichstagParlemento Binası ise muhteşem yapısı ile sizleri bekliyor. En üst katından Berlin'i seyretmek ise olağanüstü... Uzun sıralarda beklemek istemiyorsanız, buraya gelmenin en iyi yolu kafesine rezervasyon yaptırmak... Bir telefon etmek yeterli..

Bölge de DeustcherDom, FranzösisherDom, Museumsinsel ( Müze Adası ) en çok tarihi eserler içeren bölgelerden…

Şık ve tasarım butikler, alışveriş merkezleri, sinemaların bulunduğu Friedrichstrasse, Torstrasse, Alexanderplatz da çok seçkin restoranlara da rastlayabilirsiniz.

Charlottenburg ve Kudamm

Alışveriş yapmak istiyorsanız, Kudamm yani uzun haliyle Kurfürstendamm diye bilinmekte...İkinci Dünya Savaşı sırasında hasar görmesine rağmen, duvar örüldüğünde Batı Berlin'in ticaret merkezi olarak bilinen Charlottenburg adeta bir alışveriş cenneti.. Dünyaca ünlü markalara ev sahipliği yapıyor.

Berlin'in en büyük ve çok katlı mağazalarından biri olan KaDeWe mağazası bu bölgede yer alıyor. HauptstadtZoo'nun hayvanat bahçesinin bu bölgede bulunması ise bölgeye akın akın turistin gelmesine neden oluyor.

Hayvanat bahçesi içerisinde sevimli maymunların size şov yapması ise paha biçilemez değerde.

Kreuzeberg

Türklerin ve Arapların yoğun olduğu bir bölge olan Kreuzberg, bana göre küçük bir İstanbul… Berlin ve bölgelerinde 200.000 Türk yaşadığını biliyor muydunuz? Attığınız her adımda Türkçe konuşmalara ve Türkçe tabelalara rastlıyorsunuz.

Karadeniz Balıkçısı, bakkallar, marketler, kafeler Türk geleneklerine bağlı kalınarak hizmet veriyor. Marketlerin hepsinde Türk markaların ürünlerine rastlıyorsunuz. Gayet de uygun ücretlerle.

Bölgede bulunan Hotel VierJahreszeitenKreuzberg Türk yatırımcıya ait. Bölge'ye yabancılar geldiğinde Kreuzberg de kalmak istiyorlarmış. Gece eğlencesi bu bölgenin çok daha keyifliymiş. Aynı zamanda Hotel VierJahreszeiten Berlin'de aynı şirketin sahibine ait. Çok şık ve merkezi oteller… Kendinizi rahat h

Neuköln

Berlin'de yaşayan göçmenlerin en yoğun olduğu bölgelerden biri olan Neuköln 'de biraz eski yapılar hâkim ve biraz da bakımsız.. Antikacılar ve vintage mağazalar daha yoğun.

Berlin'de Ulaşım

Berlin'de ulaşım çok rahat. Toplu taşıma ağı ise çok gelişmiş. Metro, tramvay ve otobüsler her saniye size hizmet veriyor.

S Bahn ve U biletlerini alırken, menüde Türkçe seçeneklere rastlayabiliyorsunuz.

Berlin'de 2 havaalanı bulunuyor. Tegel Havaalanı şehir merkezine 8 km uzaklıktaZoo bölgesinden kalkan Txt yazan otobüslerle havaalanına her 5 dakikada bir otobüsle ulaşabiliyorsunuz.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Turizm Berlin'de Tarihin İzleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement