İzmir Depremiyle Hayatını Kaybeden İkizlerin Annesi Çocuklarının Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika
Yaşam

İzmir Depremiyle Hayatını Kaybeden İkizlerin Annesi Çocuklarının Mezarını Ziyaret Etti

İzmir Depremiyle Hayatını Kaybeden İkizlerin Annesi Çocuklarının Mezarını Ziyaret Etti

İzmir'de Rızabey Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz'ün annesi Tülin Batmaz, depremin 3. yıl dönümünde çocuklarının mezarını ziyaret etti. Batmaz, çocuklarının isimlerini yaşatmak için kurduğu Sayra&Çınar Vakfı ile birçok çocuğa yardım etmeye devam ediyor.

29.10.2023 09:27  Güncelleme: 09:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İZMİR'de Rızabey Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz'ün (15) anneleri Tülin Batmaz, 117 kişinin yaşamını yitirdiği yıkıcı depremin 3'üncü yıl dönümünde çocuklarının mezarını ziyaret etti. Kaybettiği ikizlerinden ilham alarak başlattığı 'İyilik İkizim' adlı proje kapsamında kurduğu Sayra&Çınar Vakfı ile çok sayıda çocuğa dokunmaya devam eden Tülin Batmaz, "Onların gidişiyle gördüm ki, hayat kaldığı yerden değil yeşerdiği yerden devam ediyormuş meğer. Çünkü, hayat size bir yerden mutlaka başka bir alan açıyor ve siz bir şekilde yola devam ediyorsunuz. Sayra Çınar'ın yarım kalan hikayeleri başka çocukların yarınlarında devam ediyor" dedi.

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde Rızabey Apartmanı'nın enkazında hayatını kaybeden ikizler Sayra ve Çınar Alpgündüz'ün anneleri Tülin Batmaz, depremin 3'üncü yıl dönümünde Kemalpaşa Cennet Bahçesi Mezarlığı'nda çocuklarının mezarını ziyaret etti. Sayra ve Çınar'dan sonra kendisinde normal zaman kavramının olmadığını anlatan Batmaz, "Onların gidişleriyle atladığım boyutta sadece kavuşma gününe dair bir kavram var. Kabirlerindeki yazan tarih, benim için ne kadar zamandan beri gittikleri değil, ne kadar zamandan beri beni beklediklerini ifade ediyor. Her ne zaman ise o gün, biliyorum biz yine kavuşacağız" dedi.

30 Ekim 2020'den sonra hayatın durduğunu ve çocuklarının ardından başka bir boyut kazandığını söyleyen Tülin Batmaz, Sayra ve Çınar'ın isimlerini yaşatmak için çıktığı 'İyilik İkizim' hareketinin bir vakfa dönüştüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Onların gidişi ile gördüm ki; hayat kaldığı yerden değil yeşerdiği yerden devam ediyormuş meğer. Yeşerdiği yerden diyorum çünkü, hayat size bir yerden mutlaka başka bir alan açıyor ve siz bir şekilde yola devam ediyorsunuz. Elbette hiçbir şey eskisi gibi değil, elbette hiçbir şey aynı değil, aynı tatta aynı lezzette değil. Ama mutlaka tutunacağınız bir duygu ile tuttuğunuz başka bir hayat ile devam ediyorsunuz nefes almaya. Sayra&Çınar Vakfı olarak bugün, çocuklarımızın yarınları için çok şey yapıyoruz, daha da çok şey yapacağız. Onların yarınlarına giden yolda ihtiyaçları olan her şey için biz varız. Bugün vakıf olarak daha 1 seneyi tamamlamamıza rağmen, nice çocuğa eğitim desteği veriyoruz. Sayra Çınar'ın yarım kalan hikayeleri başka çocukların yarınlarında devam ediyor."

'VAKIF 3 YILDIR 12 BİN ÇOCUĞA DOKUNUYOR'

30 Ekim 2020 sonrası başlattığı 'İyilik İkizim Hareketi'nin 2023 Şubat ayında bir vakfa dönüştüğünü ifade eden Tülin Batmaz, Sayra ve Çınar Vakfı'nın bugün 'Çocukların Yarınları' misyonu ile gençlere gelecek imkanı sunduğunu söyledi. Sayra ve Çınar'ın isimleriyle 3 yıldır 12 bin çocuğa maddi manevi destek ile dokunduklarını kaydeden Batmaz, "5 kütüphane açtık, altıncısı yolda. 5 bin çocuğu kitap ile buluşturduk. 3 özel eğitim sınıfı açtık. Bin çocuk ile 5 bin adet fidan diktik. Afrika'da ve Asya'da 5 su sebili açtık. 6 Şubat Kahramanmaraş depreminde deprem bölgesine 3 insani yardım TIR'ı, 35 ton su gönderdik. Ramazan ve Kurban bayramlarında Hatay, Antakya, İskenderun, Adıyaman'a birebir vakıf olarak gidip; çocuklara bayramlık, ayakkabı ve hediyeler götürdük. Ramazan ayı boyunca İzmir'e gelen depremzede misafirlerimize iftar yemeği verdik. 1 Nisan 2023 tarihinde 59. Kütüphaneler Haftasında, Bornova Atatürk Kitaplığı'nda yine depremzede çocuklarımıza yönelik bir şenlik düzenledik ve çeşitli atölyelerle onlara dokunduk" dedi.

BORNOVA'YA SAYRA&ÇINAR PARKI

Vakıf olarak 2023 yılı eğitim yılı itibari ile ortaöğretim ve üniversite öğrencilerine eğitim bursu vermeye devam ettiklerini dile getiren Batmaz, önümüzdeki 2 Kasım'da çocukları adına bir park açılacağını söyledi. Batmaz, "Bornova'da Sayra&Çınar Parkı açacağız. Çocuk atölyeleri yapacağımız anlamlı bir gün olacak. Farkındalık dolu bir iz bırakacağız. 29 Ekim Cumhuriyet'in 100. Yılı nedeniyle 100 çocuğumuza eğitim vereceğimiz bir yardım gecemiz olacak aralık ayında. 2024 yılı içerisinde Mardin'de 6. kütüphaneyi açacağız" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Yaşam İzmir Depremiyle Hayatını Kaybeden İkizlerin Annesi Çocuklarının Mezarını Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement