17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika
Yerel

17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması’nda şairlere ödülleri dağıtıldı.

26.04.2014 16:45

Osmaniye Ozanlar Şairler Yazarlar Derneği (OŞYAD) tarafından bu yıl 17'ncisi düzenlenen Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nda şairlere ödülleri dağıtıldı. Kıbrıs Şehidi Albay Halil İbrahim Karaoğlanoğlu Parkı 'Şiir Meydanı'nda düzenlenen programa çok sayıda davetli katıldı. Yarışmada tüm katılımcılara; ekmek, kitap, karanfil, kalem ve katılım belgesi verilirken, ilk üç derece ile Osmaniye kültür ve sanatına katkıda bulunanların anılarına da ayrıca çeşitli ödüller verildi.

Ödül dağıtım programı OŞYAD Yönetim Kurulu Üyeleri, Ozan Maranlı (İbrahim Karacülle), Ozan Duranoğlu (Mahmut Eynallı) ve Halk Ozanı Aşık Feymani'nin Türk Halk Müziği eserlerini yorumlamaları ile başladı. Yarışmanın Genel Koordinatörü ve OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak yaptığı açılış konuşmasında; "Osmaniye'mizin il statüsüne kavuşması ile birlikte, ilimizin tanıtılması amacı ile başlattığımız Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması'nın bugün 17'cisini gerçekleştiriyoruz. Bizim asıl amacımız, yarışmaya ilginç bir isim vererek Osmaniye'nin basında geniş yer alması için Ekmek Ödüllü adını verdik. Bu yılki yarışmaya Türkiye genelinden 32 ayrı ilimizden ve Azerbaycan'ın Bakü kentinden olmak üzere toplam 240 şiir ile 156 şair katılmıştır" dedi.

Bardak, yarışmaya katılan şiirlerin 5 ayrı jüri üyesinin değerlendirmesi sonucunda derecelerin belirlendiğini ve Adana'dan katılan Şaban Şavin birinci, Osmaniye'den Ali Köşker ikinci, Ankara'dan Ramazan Teknikel üçüncülük derecesi ile ödüllendirildiğini söyledi.

Ödül töreninde konuşan Vali Dr. Mehmet Oduncu ise her ilin kendine göre bir festival etkinliği olduğunu ve tanıtımları için çalışmalar yaptığını belirterek, "Adı ekmek olan bu şiir yarışmasının ödül törenini merak etmiştim. Bugün gördüm ki; Osmaniye'mizde şiir ve sanat adına çok güzel çalışmalar yapılıyor. Bunlara sahip çıkmamız ve desteklememiz gerekiyor. İl dışından yarışmaya katılıp da gelemeyenlerin ilimize gelmelerini sağlamamız gerekiyor. Bu konuda OŞYAD Yönetimini çalışmalarından dolayı kutluyorum. Osmaniye'mizin tanıtımı açısından biz üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız, diğer kurum ve kuruluşların da bu konuda çeşitli tanıtımlarda destek vermelerini bekliyoruz. Bu şiir etkinliğini örneğin Zorkun Yaylamızda yapabiliriz. Bir başka yerde de yapabiliriz. Ama Osmaniye'mizin tanıtımı adına bunu yaparken destek vermemiz gerekiyor. Örneğin İl dışından katılıp ödüllerini almaya gelebilmek için yol ve konaklama ücretleri konularında bu etkinliğe destek vermemiz gerekiyor. Yarışmada derece alan her şairin bu programa gelmesini sağlamalıyız. Bunu Osmaniye'mizin tanıtımı adına yapmalı ve görev bilmeliyiz. Gelecek yıl için bu konuda gereken çalışmaları yaparak daha geniş kapsamlı, örneğin Şiir Festivali şeklinde yapabiliriz. Altın Koza, Altın portakal yarışmaları yapılan illerimizi düşünelim ve Osmaniye'miz adına da Ozanlarımız ve Şairlerimiz için uluslar arası şiir yarışmaları neden yapmayalım? Bu ekinliği gerçekleştiren OŞYAD yönetimini ve başkanını kutluyorum. Önümüzdeki yıllarda gereken desteğin verilerek daha farklı ve geniş katılımlı olmasını sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Osmaniye Belediye başkanı Kadir Kara ise törende yaptığı konuşmada, Belediye olarak ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını belirterek, 17 yıldır bu yarışmanın gerçekleşmesinde en büyük emeği olan OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak'a, Osmaniye'nin tanıtımına katkısından dolayı teşekkür etti.

Yarışmaya katılan şiirlerin değerlendirilmesi sonucunda; İstanbul'dan Celil Çınkır "A. Neşet Dinçer anısına", İzmir'den Uğur Gürekin; "S. Sefa Yazar anısına", Mersin'den Mehmet Kesen; "Gazeteci A. Yemliha Yazar anısına", Eskişehir'den Rabia Barış; "Gazeteci A. Rıza Karadağ anısına", Osmaniye'den Hatice Sever; " Gazeteci M. Cemal Şenadam anısına", Osmaniye'den; Recep Taş; "Gazeteci Ahmet Birgül anısına", Isparta'dan Zeki Uysal; " Öykü yazarı Ahmet Borazan anısına", Osmaniye'den Halil İbrahim Kahraman;" Eğitimci-Şair-Yazar Süleyman Yurtsever anısına", İstanbul'dan Berat Uyanık ise "Şair-Yazar Yüksel Öktem Anısına" ödül alan şairler oldu. Yarışma sonunda ilk üç dereceye girenlere kristal ekmek plaketi, anılarını yaşatmak istenilen gazeteci-şair ve yazarlar anısına plaket ile çeşitli hediyeler verildi. Ayrıca yarışmaya katılan tüm şairlere; ekmek, kalem, kitap, karanfil ve onur belgelerini ise OŞYAD Yönetim Kurulu üyeleri verdi.

17. Ekmek Ödüllü Şiir yarışması törenine İl Emniyet Müdürü Tayfur Erdal Ceren, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Tabur, Osmaniye MHP Belediye Meclis üyeleri, MHP İl Başkanı Fahri Kuyulu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Temuroğlu, CHP Belediye Başkan Adayı Mimar Haydar Aktürk, CHP İl Kadın Kolları Başkan ve üyeleri, Merkez Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener, OGC Başkanı Gökhan Erkmen, Yerel TV'ler Birliği Başkan yardımcısı ve CRT Yönetim kurulu başkanı Şahin Özer, Türk Dünyası Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Menderes Demir, Osmaniye'deki yerel ve ulusal gazete temsilcileri, yerel radyo yöneticileri, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile şairler ve şiir severler katıldı. - OSMANİYE

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel 17. Ekmek Ödüllü Şiir Yarışması Ödül Töreni Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement