Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı - Son Dakika
Yerel

Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı

Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı "Çocuklarımızı kucağımıza alıp yatağın kenarında beklemeye başladık, öyle şiddetliydi ki bina kesin yıkılır ve çöker diye düşündüm" "Çatırdama seslerini duyduk bir öne bir...

28.03.2023 12:01  Güncelleme: 13:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı

"Çocuklarımızı kucağımıza alıp yatağın kenarında beklemeye başladık, öyle şiddetliydi ki bina kesin yıkılır ve çöker diye düşündüm"

"Çatırdama seslerini duyduk bir öne bir arkaya gidiyordu"

"Birçok insanı enkazdan çıkardık, yardımcı olduk, elimin altında vefat edenler vardı"

HATAY - Hatay'da depremde evi ağır hasar alan 4 çocuk babası doktor Süleyman Sönmez, ailesini güvenli yere taşıdıktan sonra aynı gün geri dönüp yaralılara yardım elini uzattı. Daha önce 2 deprem yaşayan Sönmez, "Çocuklarımızı kucağımıza alıp yatağın kenarında beklemeye başladık, öyle şiddetliydi ki bina kesin yıkılır, çöker diye düşündüm" dedi.

Hatay'ın Samandağ Devlet Hastanesi'nde kulak-burun-boğaz doktoru olarak görev yapan 48 yaşındaki Süleyman Sönmez, depreme Defne ilçesindeki evinde ailesiyle yakalandı. Ağır hasar alan binanın molozlarının arasından 2 çocuğu ve eşini çıkaran Sönmez, onları güvenli bir yere taşıdı. Sönmez, mesleği gereği deprem bölgesine geri döndü ve yaralılara yardım elini uzattı. Onlarca yaralıya ilk müdahaleyi yapan Sönmez, günlerce yakınındaki iki mahallede görev yaptı. Arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından ailesinin yanına dönen Sönmez, kısa süre önce yıkılmasa da büyük hasar alan evinden eşyalarını ve hatıralarını kurtarmaya çalıştı. Çıkarabildiği eşyalarını alıp yeni bir hayat kuracak olan Sönmez, daha sonra mesleğine kaldığı yerden devam edecek.

"Bina yıkıldı dedim"

Deprem gecesini anlatan Süleyman Sönmez, 6 Şubat sabahına çok büyük bir gürültüyle uyandıklarını belirterek, yaptıkları ilk şeyin ise çocuklarını yanına alıp kendilerini korumak olduğunu belirtti.

Depremin önce yavaş başladığını sonrasında şiddetlendiğini anlatan Sönmez, "Çocuklarımızı kucağımıza alıp yatağın kenarında beklemeye başladık. Öyle şiddetliydi ki bina kesin yıkılır ve çöker diye düşündüm. Çünkü hiç böyle bir şey görmemiştim. Daha önce Gölcük ve Düzce depremlerini yaşamıştım ve böyle bir şey olmamıştı. Şükür ki binamız yıkılmadı. Çocuklarımızı kucağımıza alıp 4. kattan yıkıntıların arasından çıktık. Aşağıda önce ne olduğunun farkına varamadık. Çok ciddi bir yağmur var ve karanlıktı" ifadelerini kullandı.

"Çatırdama seslerini duyduk"

Deprem noktasında bilinçli olduğunu, bu noktada annesinin evini değiştirdiğini, çocuklarının okullarında detaylı inceleme yaptığını dile getiren Sönmez, "O gece kolonlardaki çatırdama seslerini duyduk. Binanın bir arkaya bir geri gittiğini hissettik, eşyalar devriliyordu. Çok korkunç bir gürültüydü, dilim damağım kurudu insan korkuyor. Sakin kalıp insanları uyarmaya çalıştım. Binamız hasar alsa da şükür ki can kaybımız olmadı" dedi.

"Elimde vefat edenler vardı"

Ailesini köyündeki güvenli bir yere tahliyesini gerçekleştirdikten sonra bölgeye geri döndüğünü ifade eden Sönmez, "Durumun çok vahim olduğunu biliyordum. Armutlu ve Elektrik Mahallesi'nde yardıma ihtiyacı olan insanlar vardı. Doktor olmamdan dolayı insanlarımıza yardımcı olmak için bir şeyler yapmaya çalıştım. Birçok insanı enkazdan çıkardık, yardımcı olduk. Elimin altında vefat edenler vardı, onlara hayat vermeye çalıştım. Deprem o kadar kötüydü ki eliniz kolunuz bağlı kalıyor" diye konuştu.

"İşime geri döneceğim"

Defne'de yaşamaya ve mesleğini yapmaya devam edeceğinin altını çizen Sönmez, "Uzun bir aradan sonra evime geri geldim. Etrafı toparlamaya, kendimize yaşayacak bir yer bulmaya çalışıyoruz. Bunu yaptıktan sonra işimize geri döneceğim. İnşallah bir daha bu acıları yaşamayız" dedi.

Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı
Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Eşi ve çocuklarını ağır hasar alan binanın molozlarının arasından sağ çıkaran doktor yaşadığı 2 depremi anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement