2. Somali Konferansı Heyeti Davutlar'da - Son Dakika
Yerel

2. Somali Konferansı Heyeti Davutlar'da

İstanbul'da düzenlenen 2.Somali Konferansı'na katılan heyet, Somali Konferansı İzmir Organizasyonu kapsamında Kuşadası ilçesinin Davutlar beldesine geldi.

02.06.2012 15:20

İstanbul'da düzenlenen 2. Somali Konferansı'na katılan heyet, Somali Konferansı İzmir Organizasyonu kapsamında Kuşadası ilçesinin Davutlar beldesine geldi.

Somali Başbakanı Abdiveli Muhammed Ali, Brezilya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Michel Temer'in aralarında bulunduğu Somali Konferansı heyeti, Davutlar'daki Değirmen Tesisleri Zeytin ve Zeytinyağı Tarihi Sergi Salonu'nu (oleatrium) gezdi.

Heyete, AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İzmir Valisi Cahit Kıraç, Aydın Valisi Kerem Al, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özaslan, Aydın Kültür ve Turizm Müdürü Nuri Aktakka, Kuşadası Kaymakamı Mustafa Esen eşlik etti.

Somali, Avustralya, Bahreyn, Brezilya, Etiyopya, Suudi Arabistan, Tanzanya, Doğu Afrika Topluluğu (EAC), Güney Sudan ve Azerbaycan'dan üst düzey yetkililerin katıldığı gezide, rehber eşliğinde oleatrium tanıtıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özaslan, heyetin ziyaretinde yaptığı konuşmada, turizmin ve bu tür buluşmaların ülkelerarası ilişkiler açısından çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"2. Somali Konferansı heyetini burada ağırlamak bizim için bir şereftir. Konferansın başarıyla ve önemli sonuçlarla sonlandırılması da sevindiricidir. Devletler arasında siyasi istikrarsızlığa ve yoksulluğa karşı mücadelede devletler arasındaki iş birliği çok önemlidir. Bu anlamda iş birliği hayati rol oynar. Yalnızca ekonomik çıktılar elde etmez aynı zamanda ikili anlayışı da doğurur. Turizm bu süreçte en etkin araçlardan biri olmuştur. Bölgesel ve küresel barışa ve güvenliğe katkı sağlar, kültürel iletişim için enstürman oluşturur, aynı zamanda ekonomik istikrara katkıda bulunur."

- AYDIN

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 2. Somali Konferansı Heyeti Davutlar'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement