6. Yenilikçilik ve Yaratılıcılık Sempozyumu" - Son Dakika
Yerel

6. Yenilikçilik ve Yaratılıcılık Sempozyumu"

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ve Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) iş birliğiyle, "6. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu" gerçekleştirildi.

04.12.2015 22:07

Bursa Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BUSİAD) ve Uludağ Üniversitesi'nin (UÜ) iş birliğiyle, "6. Yenilikçilik ve Yaratıcılık Sempozyumu" gerçekleştirildi.

Kentteki bir otelde düzenlenen sempozyumun açılışında konuşan BUSİAD Yönetimi Kurulu Başkanı Günal Baylan, sempozyumun bu yılki ana temasının, Almanya'nın geleneksel sanayiyi bilgisayarlaşma yönünde teşvik etme ve yüksek teknolojiyle donatma projesi olan "Endüstri 4.0" olduğunu söyledi.

Yenileşim kavramının ülke genelinde bir kültüre dönüşmediği sürece gerçek gelişimden ya da ilerlemeden söz etmenin mümkün olamayacağına işaret eden Baylan, "Yenileşim süreci, kısa süreli ve hemen sonuçları alınan bir proje değil, tüm kurum ve kuruluşlarda kurumsal kültürün bir parçası halini almış sonsuz bir gelişim eğrisidir" dedi.

Baylan, İnovasyon kavramının, gelişmiş ülkeler başta olmak üzere pek çok ülkede önemi anlaşıldıkça devlet politikaları haline geldiğini belirterek, "Endüstri 4.0'daki amaç uyum, kaynak verimliliği ve ergonominin hem müşteriler hem de iş-değer sürecinde iş ortaklarının entegrasyonunu karakterize etmektir. Gelişmiş ülkelerdeki bu yönlendirme, 4. sanayi devrimi olarak nitelendiriliyor" diye konuştu.

Bu politikalar doğrultusunda inovasyon için gereken koşulların sağlanmasının devletlerin en önemli görevlerinden biri olduğunun altını çizen Baylan, "Bireysel yetenekler toplumun her aşamasında önem taşır. Fakat yeteneklerin kuvvete dönüşmesi için çerçeveye ihtiyaç vardır. Ülkemizde de desteklerin çoğaltılması ve çeşitlendirilmesi memnuniyet verici olmasına rağmen desteklerin tespit edilen strateji ve politikaların yönünde kullanılması, denetlenmesi, konunun geleceği için önemlidir" açıklamasında bulundu.

UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay da teknolojik gelişimin hayatın her alanına egemen olduğunu, 4. Sanayi Devrimiyle akıllı bir dünyaya doğru ilerlediklerini kaydetti.

Türkiye'nin dünyanın en hızlı büyüyen yedinci ülkesi olarak bu alanda taşıdığı potansiyeli ortaya koyduğuna işaret eden Ulcay, "Dijital fabrikalar ortaya çıkarken bizim de bu sürece ayak uydurmamız gerekiyor. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için en az yüzde 13'lük bir seviyede büyümesi gerekiyor. Bu da ülke olarak AR-GE ve inovasyona ne denli ihtiyaç duyduğumuzu gözler önüne koyuyor" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ardından Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ultav ile Bosch Dizel ve Benzinli Sistemler Teknik Genel Müdürü Marc Weller'ın konuşmacı olduğu oturumlara geçildi.

Oturumların ardından "2. Bursa Yenileşim Ödülü" töreni gerçekleştirildi.

En iyi askeri eğitimi verme ve Hava Harp Okulu'na donanımlı öğrenciler gönderme amacıyla yenilikçilik alanında ciddi atılımlar yapan ve kurum içindeki yenileşim iklimi adına güzel örnekler ortaya koyan Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi, "2. Bursa Yenileşim Ödülü"ne layık görüldü.

Baylan ve Ulcay, yenileşim ödülünü Bursa Işıklar Askeri Hava Lisesi adına Dr. Hv. Öğ. Albay Rahim Sarı'ya verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 6. Yenilikçilik ve Yaratılıcılık Sempozyumu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement