666 Rallici Boğazköy Sfenksi'ni Selamlamak İçin Geliyor - Son Dakika
Yerel

666 Rallici Boğazköy Sfenksi'ni Selamlamak İçin Geliyor

Dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen, Almanya'dan başlayacak "Allgeau-Orient Klasik Otomobil Rallisi"ne katılacak 355 klasik otomobil ve 666 yarışmacı, yaklaşık 100 yıl sonra topraklarına dönen Boğazköy Sfenks'ini görmek için 5-6 Mayıs'ta Çorum'a gelecek.

03.01.2012 11:20

Dünyanın en uzun rallisi olarak bilinen, Almanya'dan başlayacak "Allgeau-Orient Klasik Otomobil Rallisi"ne katılacak 355 klasik otomobil ve 666 yarışmacı, yaklaşık 100 yıl sonra topraklarına dönen Boğazköy Sfenks'ini görmek için 5-6 Mayıs'ta Çorum'a gelecek.

Vali Nurullah Çakır, organizasyonla ilgili yaptığı açıklamada, bir sivil toplum etkinliği olarak desteklenen rallinin geçiş güzergahına imzalanan protokolle Çorum'un da dahil edildiğini söyledi.

Çorum'un tanıtımı için rallinin önemli bir fırsat olduğunu vurgulayan Çakır, rallinin en önemli ayağı olan "special" kısmının Çorum'da yapılacağını, bu kapsamında kentte çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.

Çorum'daki etabın "Boğazköy Sfenksi'ne Selam" sloganıyla gerçekleştirileceğini ifade eden Çakır, şu bilgileri verdi:

"666 rallici 355 klasik otomobille, uzun yıllar sonra Almanya'dan topraklarına dönen Boğazköy Sfenksi'ni ziyaret için Çorum'a geliyor. 5 Mayıs akşamı Boğazkale ilçesinde olacak yarışmacılar, sfenksin ana vatanında konaklayacaklar. 6 Mayıs akşamı Hitit başkenti Hattuşa surları önünden rallinin startı verilecek. Belirlenen güzergahlardan geçecek yarışmacılar, Çorum Müzesi'ne ulaşacaklar. Müzede çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Yarışmacılar daha sonra Samsun'a hareket edecek. Ayrıca klasik otomobillerden 1 tanesi Çorum Valiliği'ne hediye edilecek. 14 ülkeden çok sayıda yarışmacının katılacağı ralli, Çorum'un kültürel ve turizm yönlerinin tanıtılması için büyük bir fırsat."

Organizasyonun Türkiye Sorumlusu Nadir Serin ise, rallinin Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından bir sivil toplum etkinliği olarak desteklendiğini belirtti.

Bu yıl 8'incisi gerçekleştirilecek rallinin dünyanın en uzun rallisi olduğunu bildiren Serin, ralliye 14 ülkeden 111 takımın, 355 klasik araçla 666 yarışmacının katıldığını kaydetti.

Rallinin 28 Nisan'da Almanya'nın Allgaeu-Oberstaufen şehrinden başlayacağını anlatan Serin, şunları kaydetti:

"Ralli iki etaptan oluşuyor. Birinci etabı Avrupa'da, ikinci etabı ise Anadolu'da yapılıyor ve İstanbul'dan başlıyor. Birleşmiş Milletler ve Dünya Gıda Bankası'nın sponsorluğunu yaptığı ralli, 3 yıldır Türkiye'de gerçekleştiriliyor. Ralli bu yıl 1-9 Mayıs tarihleri arasında Türkiye'den geçecek. 5-6 Mayıs tarihleri arasında ise Çorum'da olacak. 15 Mayıs'ta Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de sona erecek. Ralli yerel yönetimlerin tanıtımları için çok önemli bir etkinlik. 8'incisi yapılacak rallinin special ayağı Çorum'da yapılacak ve ilk kez KKTC kendi bayrağıyla Avrupa'daki bir spor organizasyonuna katılacak."

- ÇORUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 666 Rallici Boğazköy Sfenksi'ni Selamlamak İçin Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement