7. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne Başvurular Başladı - Son Dakika
Yerel

7. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne Başvurular Başladı

Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi 7.Liselerarası Tiyatro Festivali için start verildi.

06.12.2011 14:00

Uluslararası niteliği ile Türkiye'nin ilk liselerarası tiyatro festivali olma özelliğine sahip Kayseri Büyükşehir Belediyesi 7. Liselerarası Tiyatro Festivali için start verildi.

Büyükşehir Belediyesi'nin başlatmış olduğu kültür-sanat atağının tüm hızıyla sürdüğünü belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, altı yıldır düzenlenen tiyatro festivaline gösterilen ilginin kendilerini oldukça memnun ettiğini belirterek, "Gençlerimizde tiyatro sevgisini canlandırmak, onlara bu konuda imkanlar sunmak ve geleceğin sanatçılarının yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla düzenlediğimiz festivalimiz, Türkiye'de uluslararası niteliği ile kendi alanında bir ilk olma özelliğine sahiptir. Yedincisini düzenleyeceğimiz festivale Kayseri'deki okullarımızın yanı sıra, yurt içinden İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Samsun, Gaziantep ve Elazığ yurt dışından ise Fransa ve Almanya'dan okulları davet ettik. Bu vesile ile gençler tiyatral gösterilerini sergilerken aynı zamanda farklı ülkelerin buluşmasına da şahit olacağız. Uygarlıkların beşiği olmuş, farklı kültür ve medeniyetlerden gelen zenginliklere sahip Kayseri'de, kültür ve sanat hayatının, geçmişten gelen birikime eşdeğerde olması için çaba sarfediyoruz. Kayseri'nin kültür ve sanat alanında da öne çıkmasında bu tür faaliyetlerin önemi çok büyüktür. Umuyorumki gençlerimiz bu konuda ne kadar yetenekli olduklarını ortaya koyarken bizlere de onları keyifle izleyip alkışlamak düşecek" dedi.

Tiyatro Festivali'nin 6 yıllık serüveninin özetini de yapan Başkan Özhaseki,

"Festivalimizde geçen altı yıla dönüp baktığımızda sahnelenen oyunları 100 binden fazla kişinin izlediğini görüyoruz. Şimdiye kadar toplam 155 okulun katıldığı festivalde yaklaşık 3 bin genç de oyuncu ya da teknik ekip olarak görev yaptı. Ayrıca festivalimize, Tekin Akmansoy, Semih Sergen, Metin Serezli, Salih Kalyon, Ufuk Özkan ve Zihni Göktay gibi ülkemizin önemli tiyatro sanatçıları katılarak gençlerle tecrübelerini paylaştı. Tüm katılımcı okullara şimdiden başarılar diliyorum" diye konuştu.

-BAŞVURULAR 6 OCAK'A KADAR

Büyükşehir Belediyesi Uluslararası 7. Liselerarası Tiyatro Festivaline katılmak isteyen okullar, 06 Ocak 2012 tarihine kadar Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Büyükşehir Belediye Konservatuarı'na başvuru yapabilecekler.

Mayıs ayı içinde düzenlenecek olan festivale hazırlanacak okulların tiyatro kulüplerine, Büyükşehir Belediyesi, salon, oyun seçimi, teknik donanım (ışık, ses), tanıtım (afiş, broşür) gibi konularda destek verirken, ülkemizin önde gelen tiyatro sanatçıları da festivale katılan oyuncu ve yönetmenlere sanatsal konularda eğitim verecek. Okullar ayrıca genel provalarını ve oyun gösterilerini Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda yapabilecekler.

- KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 7. Liselerarası Tiyatro Festivali'ne Başvurular Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement