Ahmet Aras'tan İkizköylülere Destek Ziyareti: "Bu Mücadele Sadece Orman Mücadelesi Değil" - Son Dakika
Yerel

Ahmet Aras'tan İkizköylülere Destek Ziyareti: "Bu Mücadele Sadece Orman Mücadelesi Değil"

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaşam alanlarını savunmak için YK Enerji’ye karşı Akbelen Ormanı’nda nöbet tutan İkizköylüleri ziyaret etti. Aras, "Buradaki mücadelenin sadece 700 hektar orman mücadelesi olmadığını herkesin görmesi ve bilmesi lazım. Bütün vatandaşlarımızdan bu mücadeleye destek olmasını bekliyoruz. Kamuoyu yaratmak istiyoruz ve bu ormanı, hayatı, yaşamı, suyu, insanı ve turizmi korumaya çalışıyoruz" dedi.

27.12.2022 13:39  Güncelleme: 14:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ESMA TURAN

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, yaşam alanlarını savunmak için YK Enerji'ye karşı Akbelen Ormanı'nda nöbet tutan İkizköylüleri ziyaret etti. Aras, "Buradaki mücadelenin sadece 700 hektar orman mücadelesi olmadığını herkesin görmesi ve bilmesi lazım. Bütün vatandaşlarımızdan bu mücadeleye destek olmasını bekliyoruz. Kamuoyu yaratmak istiyoruz ve bu ormanı, hayatı, yaşamı, suyu, insanı ve turizmi korumaya çalışıyoruz" dedi.

Muğla'nın Milas ilçesi Akbelen Ormanı'nda Yeniköy Kemerköy Termik Santrali'ne (YK Enerji) kaynak sağlanması için kömür madeni sahasının genişletilmesine karşı İkizköylülerin mücadelesi sürüyor. Ormanları için 528 gündür nöbette olduklarını belirten İkizköylüler dün, şirketin ağaç kesimi için Akbelen Ormanı'na gireceği yönünde duyum aldıklarını ifade etmişti. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras'ta bu sabah İkizköylüleri nöbet alanında ziyaret etti. "Akbelen için adalet" pankartı açan İkizsöylüler, "Akbelen Ormanı'nı vermeyeceğiz", "Zeytin için adalet", "Türkiye için herkes için adalet" sloganları attı.

Burada açıklamalarda bulunan Aras, kömür madenlerinin ve termik santrallerin Bodrum'un da suyunu tehdit ettiğini belirtti. Aras, şöyle konuştu:

"İki yıldır köylülerimiz yaşam hakkını savunmak, zeytinliklerini, ormanlarını korumak için iki termik santrale karşı büyük bir mücadele veriyorlar. Açık maden sahası izinlerini alıp bu ormanları keserek, buralarda madencilik yapmaya çalışan, buradan çıkardıkları kömürle elektrik üretmeye çalışan bu iki şirkete karşı arkadaşlarımızın verdikleri mücadele bugüne kadar başarıyla devam ediyor. Ancak bundan sonra da bu mücadele sürmek zorunda çünkü karşı taraf hiçbir zaman bu iddiasından vazgeçmiyor. Biz de bugün onlara destek vermek için buradayız.

"ÇOK CİDDİ SU KAYBI YAŞANACAK"

Ben özellikle su konusunu anlatmak istiyorum. Bodrum'a su, Geyik Barajı ve Mumcular Barajı'ndan geliyor. Geyik Barajı Milas'ta, Mumcular Barajı Bodrum sınırları içerisinde. Bu iki barajdan gelen su, kullanma veya içme suyuna uygun değil. Çamköy ve Karacahisar havzasının yer altı kuyularından gelen temiz suyla bunlar, Mumcular ve Güvercinlik'te yaklaşık yüzde 30 oranında paçallanarak, Bodrum'a ve bu bölgeye içme suyu olarak veriliyor. Eğer burada yapılacak olan açık maden sahası işletmesi, faaliyete geçerse aynı zamanda bu Karacahisar-Çamköy havzasının yer altı sularını besleyen bütün damarlar yer değiştirecek veya kaybolacak. Çünkü açık maden sahaları yeraltındaki kireçli kalkit tabakasını imha edecek ve su artık orada tutunamayacak. Böylece bu bölgede hem tarımsal sulama da hem de Bodrum'un, Milas'ın ihtiyacı olan içme ve kullanma suyunda çok ciddi bir kayıp yaşanacak.

"BÜTÜN VATANDAŞLARIMIZDAN BU MÜCADELEYE DESTEK OLMASINI BEKLİYORUZ"

Bodrum Belediyesi olarak yaşam hakkını savunmak, Akbelenli vatandaşlarımızın yanında olmak, ormanlarımızı ve suyumuzu korumak için açık kömür havzasına karşı Orman Bakanlığımıza dava açtık. Dedik ki 'Bu izni iptal edin hem ormanımızı, suyumuzu koruyalım hem de yaşamımızı, geçmişimizi, tarihimizi zeytinimizi koruyalım.' Buradaki mücadelenin sadece 700 hektar orman mücadelesi olmadığını herkesin görmesi ve bilmesi lazım. Bütün vatandaşlarımızdan bu mücadeleye destek olmasını bekliyoruz. Kamuoyu yaratmak istiyoruz ve bu ormanı, hayatı, yaşamı, suyu, insanı ve turizmi korumaya çalışıyoruz."

Ahmet Aras\'tan İkizköylülere Destek Ziyareti: "Bu Mücadele Sadece Orman Mücadelesi Değil"
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ahmet Aras'tan İkizköylülere Destek Ziyareti: 'Bu Mücadele Sadece Orman Mücadelesi Değil' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement