Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Rengarenk Etkinlik - Son Dakika
Yerel

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Rengarenk Etkinlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi\'nden Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Rengarenk Etkinlik

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BelPa Genel Müdürlüğü, Ankara Volkswagen Fun Club, Vos 06 Grubu ve gönüllülerle birlikte Aşık Veysel Konukevi’nde kalan depremzede çocuklar için rengarenk arabaların yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Gazi Park’ta çocuklara hediye verilmesi ile başlayan etkinlik; klasik arabalarla Anıtkabir önünden başlayan şehir turuyla devam etti.

14.03.2023 14:08  Güncelleme: 14:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) BelPa Genel Müdürlüğü, Ankara Volkswagen Fun Club, Vos 06 Grubu ve gönüllülerle birlikte Aşık Veysel Konukevi'nde kalan depremzede çocuklar için rengarenk arabaların yer aldığı bir etkinlik düzenledi. Gazi Park'ta çocuklara hediye verilmesi ile başlayan etkinlik; klasik arabalarla Anıtkabir önünden başlayan şehir turuyla devam etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden etkilenen yurttaşlar için Başkent'te ve afet bölgelerinde çalışmalarına devam ediyor. BelPa Genel Müdürlüğü de; Volkswagen Fun Club, Vos 06 Grubu, sivil toplum kuruluşları ve gönüllülerle birlikte Aşık Veysel Konukevi'nde kalan çocukların moral ile motivasyonu artırmak amacıyla renkli bir etkinlik düzenlendi. Gazi Park'ta düzenlenen etkinlikte çocuklara hediyeler verilirken, Vosvoslar eşliğinde şehir turu yapıldı.

Hatay, Kahramanmaraş, Malatya ve diğer deprem bölgelerinden gelen çocuklar için ABB ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte çocuklara boyama kitapları, oyuncak ve balon gibi birçok hediye verilirken şarkılar ve türküler söylendi. Afetin çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri silmek için düzenlenen programda çocuklar gün boyu eğlendi.

Depremden etkilenen çocukların umutlarını rengarenk arabalarla taşımak istediklerini belirten BelPa Yönetim Kurulu Başkanı Ferhan Özkara, şunları söyledi:

"Bugün çocuklarımızla birlikte Gazi Park'ta bir etkinliğe ev sahipliği yapıyoruz. Ortak etkinliğimizde çocuklarımıza burada küçük hediyeler verdik ve bir dizi etkinlik düzenledik. Çocuklarımızı rengarenk araçlara bindirerek, umutlarını rengarenk araçlara taşıyarak Anıtkabir önünden bir şehir turu ile birlikte tekrar kaldıkları yerlere yolcu edeceğiz. Depremin yaralarını hep birlikte saracağız. Biliyorum çok acı, çok taze ama hiç umutsuzluğa kapılmasınlar bizler buradayız ve elimizden geleni yapacağız."

Çocukları gülümseten bir etkinlik düzenledikleri için mutlu olduklarını söyleyen Volkswagen Fun Club Başkanı Olcay Şensoy ise şöyle konuştu:

"Biz Türkiye'nin renkliliğinden yanayız. Depremden etkilenen çocukları deprem psikolojisinden uzaklaştırarak yüzlerini güldürmek istedik. Yağmura rağmen, acımıza rağmen çocukları gülümsetme çabasında olacağız. Bugün onlara unutamayacakları ve bizleri hatırlayacakları bir günü yaşatmak istiyoruz."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden Depremden Etkilenen Çocuklar İçin Rengarenk Etkinlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement