Ankara, May Fest'22 Spor Festivaline Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika
Yerel

Ankara, May Fest'22 Spor Festivaline Ev Sahipliği Yaptı

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPa AŞ ve Decathlon iş birliği ile Gazi Park’ta “May Fest’22”ye ev sahipliği yaptı. ‘Spor yapmayan kalmasın’ sloganıyla Türkiye’de ilk kez Ankara’da düzenlenen spor festivalinde, 7’den 70’e tüm Başkentliler farklı spor dallarını deneyerek eğlenceli bir gün geçirdi. Festival sonunda Ankara Kent Orkestrası da bir konser verdi.

09.05.2022 10:40  Güncelleme: 11:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BelPa AŞ ve Decathlon iş birliği ile Gazi Park'ta "May Fest'22"ye ev sahipliği yaptı. 'Spor yapmayan kalmasın' sloganıyla Türkiye'de ilk kez Ankara'da düzenlenen spor festivalinde, 7'den 70'e tüm Başkentliler farklı spor dallarını deneyerek eğlenceli bir gün geçirdi. Festival sonunda Ankara Kent Orkestrası da bir konser verdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, BelPa AŞ ve Decathlon iş birliği ile Gazi Park'ta düzenlenen"May Fest'22"ye Başkentliler yoğun ilgi gösterdi.

HEDEF: "BAŞKENT'TE SPOR YAPMAYAN KALMASIN"

Türkiye genelinde spor tutkusunu yaymak için bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen spor festivali "May Fest'22"ye ev sahipliği yapan ABB, Başkentlilerin kullanımına yeniden kazandırılan Gazi Park'ta hem sporseverleri hem de profesyonel sporcuları bir araya getirdi.

Yoğun ilgiden memnuniyet duyduklarını belirten ABB Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanı Mustafa Artunç,  "Mansur Yavaş Başkanımızın da söylediği gibi 'spor yapmayan kalmasın' sloganıyla beraber spor festivalini gerçekleştiriyoruz. Burada ABB olarak paydaşlarımızla iş birliği yaptık. Belediyemizin spor kulüpleri de buradaki yerini aldı. Amacımız gençlerimiz ve çocuklarımızın bir nebze olsun spor yapmalarına katkı sağlamak" dedi.

Mayıs ayında 'spor yapmayan kalmasın' sloganıyla Gazi Park'ta ücretsiz olarak düzenlenen festivalde, futboldan basketbola, voleyboldan tenise, patenden kaykaya, kampçılıktan bisiklete, pilatesten yogaya, tırmanıştan okçuluğa kadar farklı sporlar için özel alanlar kuruldu.

Başkentliler, 15 farklı spor dalını spor antrenörleri eşliğinde deneyimleme imkanı bulurken, yarışmalar ve turnuvalarla da birbirinden eğlenceli ve heyecan dolu anlar yaşandı. Spor ve beslenme üzerine söyleşilerin de gerçekleştiği festivalde ücretsiz bisiklet bakım hizmeti de verildi.

SPORA VE SPORCUYA DESTEK DEVAM EDECEK

ASKİ Spor Kulübü ile FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü sporcularının seyircilerin sorularını yanıtladığı festival ile spora ve sporcuya destek olmaya devam edeceklerini belirten BelPa AŞ Genel Müdürü Ramazan Değerli ise şöyle konuştu:

"2022 yılına festivallerle başladık. Ocak ve şubat ayı içerisinde önce kış festivali düzenledik. Bugün de paydaşlarımızla iş birliği içinde bir spor festivali düzenliyoruz. Sabahın erken saatlerinden itibaren birçok gencimiz katılım sağladı. Ankara'da spor yapmayan kalmasın diyoruz. ABB Başkanımız Sayın Mansur Yavaş'ın da dediği gibi 7'den 70'e herkesi spor yapmaya davet ediyoruz."

Festivalde frizbi, gol atma, yavaş bisiklet sürme, çember çevirme ve çadır açma-kapama yarışması ile tırmanış duvarı etkinliği, tenis dersi, masa tenisi turnuvası, ok atma dersi, trambolinde zıplama, pilates, kick box, karate, hip-hop, ritim grubu, kaykay gösterisi, zumba, fitness gibi çeşitli spor branşlarına ait aktiviteler de düzenlendi.

Antrenman bilimleri ve sporcu sağlığı üzerine uzmanlarla söyleşilerin ve seminerlerin gerçekleştirildiği festivalde sağlıklı yeme-içmenin püf noktaları da anlatılırken, çocuklara özel etkinlik atölyeleri kuruldu.

BAŞKENTLİLER SPORA DOYDU

EGO Spor Kulübü Başkanı Taner Özgün de sporla dolu bir etkinlikte kulüp sporcularıyla yer almaktan gurur duyduğunu belirterek,"Sporcularımız ve velilerimizle etkinlikte yer aldık. Sporu seven ve sevdiren bir başkanımız var. Bisiklet yolları gibi her türlü sportif faaliyetinin tamamıyla içinde olan bir başkanımız var. Ben sporcularım adına çok teşekkür ediyorum. Kendisi Mansur Yavaş belediyeciliği ile neler yapılabileceğini gösterdi" değerlendirmesinde bulundu.

Gazi Park'ta düzenlenen spor festivali sayesinde hem keyifli bir gün geçirdiklerini hem de spor yapma imkanı bulduklarını söyleyen Başkentliler de düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Mustafa Aydoğan: "Çocuklarımla böyle güzel bir etkinliği görünce kaçırmak istemedik. Mansur Başkanımız spor etkinliklerini çok güzel organize ediyor. Şu an çoluk çocuk eğleniyoruz. Başkanımıza çok teşekkür ederiz iyi ki var."

-Tuğba Karakoparan: "Gazi Park'a ilk defa bu etkinlik sayesinde geldim. Çocuklar ve gençler için açılmış olması çok güzel. Etkinlikler de eğlenceli ve güzel. Faydalanmaya çalıştık. Pazar gününü bu şekilde değerlendirmek çok hoşumuza gitti."

-Mustafa Karakoparan: "Çok güzel bir etkinlik çocuklarımızı gezdirmeye getirdik. Çocuklar da yetişkinler de güzel vakit geçiriyor. Büyükşehir Belediyesine her şey için teşekkür ederiz."

-Türkan Feyza Çelik: "7'nci sınıf öğrencisiyim. Gayet güzel bir etkinlik. Voleybol ve basketbol oynadım. Yarışmalara katıldım."

-Ceylin Bayram: "6'ncı sınıftayım ve EGO Spor Kulübü sporcusuyum. Bu etkinlikte çok eğlendim. Voleybol ve futbol oynadık. Bisiklet sürmeyi de denedik."

Yarışmalara katılanların sürpriz ödüller kazandığı festival, ABB Kent Orkestrası'nın verdiği konserle sona erdi. Çimenlerin üzerinde nostaljik şarkılara eşlik eden Başkentliler aileleriyle keyifli bir pazar günü geçirdi.

Ankara, May Fest\'22 Spor Festivaline Ev Sahipliği Yaptı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Ankara, May Fest'22 Spor Festivaline Ev Sahipliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte
    18 Mar Solana ve The Book of Meme (BOME) Piyasada Yükselişte

    Solana'nın yerel kripto para birimi SOL ve meme tabanlı kripto para birimi The Book of Meme (BOME), kripto para piyasasında ve sosyal medyada dikkat çekici performanslar sergileyerek büyük ilgi görüyor. SOL'un fiyatı son yedi gün içinde yüzde 45 artarak 200 dolar seviyesini aşarken, BOME de piyasaya sürülmesinden bu yana yüzde 82 değer kazandı. Solana'nın yarattığı hareketlilik, DeFi ekosistemine olan ilginin artmasıyla da paralellik gösteriyor.

  • Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım
    18 Mar Gökhan Zan: TİP'in açıklamasının yasal karşılığı yok, adayım

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adayı Gökhan Zan, partinin adaylığını geri çekmesiyle ilgili konuştu. Parti açıklamasının yasal ve siyasal karşılığı olmadığını belirten zan, şantaj ve tehditlere boyun eğmeyeceğini vurguladı.

  • TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş
    18 Mar TİP'in adaylığını çektiği Gökhan Zan ile ilgili bomba iddia: AK Parti'den 5 milyon dolar ve TRT'de spor yorumculuğu istemiş

    Türkiye İşçi Partisi'nin Hatay adaylığını geri çektiği Gökhan Zan "Tehdit ve şantaja maruz kaldım" ifadelerini kullanırken kamuoyu bomba bir iddiayla sarsıldı. Zan'ın bir aracı üzerinden adaylıktan çekilmemesi karşılığında AK Parti'den 5 milyon dolar talep ettiği, ikinci bir görüşmede ise TRT spor yorumculuğu talep ettiği öne sürüldü. Söz konusu iki pazarlığın kayıtlarına erişen TİP'in de Gökhan Zan ile ilgili böyle bir karar aldığı ifade ediliyor.

  • Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı
    18 Mar Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne 3 balistik füze fırlattığını açıkladı

    Güney Kore ve Japonya, Kuzey Kore'nin Japon Denizi'ne üç balistik füze fırlattığını açıkladı. Füzelerin yaklaşık 300 kilometre mesafe katederek Japon Denizi'ne düştüğü belirtildi. Denemeler, Kore Yarımadası'nda barışı ve istikrarı tehdit ettiği gerekçesiyle şiddetle kınandı. Japonya Başbakanı, füze denemelerini Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarını ihlal olarak nitelendirdi.


Advertisement