Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika
Yerel

Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6)

Antalya Bürosu\'nun Bölge Haberleri (6)

Foto.YAŞLILARI Koruma Derneği'nin (YAKODER) işlettiği 'Huzur Köşk Huzurevi'nde barınan yaşlı erkekler, kadınların 'Dünya kadınlar Günü'nü çiçekle kutladı.

09.03.2013 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Foto: Rıza Sümer, Atılgan ve Işıkhan'ın birlikte fotoları

===

Centilmen yaşlılardan çiçek

YAŞLILARI Koruma Derneği'nin (YAKODER) işlettiği 'Huzur Köşk Huzurevi'nde barınan yaşlı erkekler, kadınların 'Dünya kadınlar Günü'nü çiçekle kutladı. Centilmen yaşlı erkekler, kadınlar için "Kadınlar, erkeklerin başlarının tacıdır. Eşinin kıymetini bilmeyen erkek, hayatı boyunca yalnız kalmaya, perişan bir yaşam sürmeye mahküm olur" diyerek övgüler yağdırdı. Huzurevi'nde, 'Türk Kadınının Dünü ve Bugünü' konulu kısa bir söyleşi de yapıldı.

Çamlıbel Halk Eğitimi Merkezi'nin el sanatları öğretmenlerinden Fatma Kayapınar, 1857 yılında bir fabrikaya kapatılıp, çıkartılan yangın sonucu da 129 kadının hayatlarını kaybetmesinin ardından geçen 50 yıl sonra, '8 Mart'ın tüm dünya da 'Emekçi Kadınlar Günü' olarak ilan edildiğini hatırlattı. Kayapınar, Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Dünya da hiçbir kadın -Ben Anadolu kadınından daha çok çalıştım- diyemez' sözüne de açıklık getirdi.

Fatma Kayapınar, "Atatürk, bir köyde dolaşırken, yerde yatan kadınla karşılaşmış. -Sen bir kahraman Türk kadınısın. Yerde sürünmeye değil, omuzlarda taşınmaya layıksın- diyerek ayağa kaldırmış. Kadın haklarıyla ilgili çalışmalar cumhuriyet döneminde hız kazanmış" dedi. Şehzade Kılıç 'Güçlü Kadın', Cihan kahraman 'Emekçi Kadınlar' konulu konuşmalar yaptı, Melek Özkan'da 'Her Kadın Bir Ana, Her Ana da Bir Kadındır' adlı şiirini okudu.

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Yaşlı erkek kadınlara çiçek verirken, toplu ve konuşmacıdan görüntü

===

Caravan 2000 Antalyalı engellilerle buluştu

DÜNYADA engelli insanların sosyal entegrasyonunu teşvik etmek amacıyla oluşturulan, 21 Avrupa ülkesi ile Türkiye ve İsrail'den sivil toplum örgütlerinin üye olduğu (Farklılıklar ve Anlayış İçin Avrupa Hareketi) Caravan 2000 adlı network ağının yönetim kurulu Antalya'da engellilerle buluştu. Grup üyeleri Antalya'daki çalışmaları kapsamında Melekler Özel Eğitim Okulu'nun engelli öğrencilerinin oluşturduğu müzik grubunun mini konserine eşlik etti. Çeşitli enstrümanlarla gerçekleştirilen gösteriyi konuklar ilgiyle izledi.

Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 21 Avrupa ülkesi ve İsrail'in üye olduğu Caravan 2000 hareketinin yöneticilerinden Michael Thiele, üye ülkelerde her insanın o ülkede yaşayan diğer vatandaşlarla aynı temel hakları kullanabilmesini amaçladıklarını söyledi. Thiele, sosyal, eğitsel, zihinsel ya da fiziksel dezavantajları olan bireylerin diğer bireylerle eşit olması gerekliliğini savunduklarını anlattı. Etkinliğe ev sahipliği yapan Melekler Özel Eğitim Okulu, 250 engelli çocuk ve gencin eğitimini üstleniyor.

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA)

Foto: Müzik gösterisinden foto.

===

Yolsuzluk operasyonunda tahliye

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde Mahmutlar Beldesi'ne düzenlenen yolsuzluk operasyonunda tutuklanan Belediye Başkanı CHP'li Ali Çelik, avukatı aracılığıyla tutuklanmaya yaptığı itiraz mahkeme tarafından kabul edilmedi. Mahkeme tutuklanmaya itiraz eden diğer 16 sanıktan ise harita teknikeri Aziz S.'nin itirazını kabul etti.

Alanya 5'inci Asliye Ceza Mahkemesi, avukat Serkan Altınoklu'nun itirazını kabul etmesinin ardından Aziz S.'nin tahliyesine karar verdi. Kararın ardından Alanya L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bulunan Aziz S., cuma günü akşam saatlerinde serbest bırakıldı.

Mahkeme Belediye Başkanı Ali Çelik'inde aralarında bulunduğu diğer 16 sanığın talebini reddetti.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: operasyondan

---KUTU---

OLAYIN GEÇMİŞİ

Mahmutlar Belediyesi'nde yolsuzluk iddiaları ve Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan 13 ihbar üzerine 2011 yılının Kasım ayında başlatılan soruşturma çerçevesinde İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince Alanya, Antalya ve Manavgat'ta 32 ayrı adrese 25 Şubat'ta eş zamanlı operasyon düzenlendi.

'Suç örgütü kurarak yönetmek, üye olmak, bu örgüt faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, zimmet, mal varlığı değerlerini aklamak, resmi belgede sahtecilik, nitelikli dolandırıcılık' suçlamalarıyla yapılan operasyonda aralarında Belediye Başkanı Ali Çelik ve 1 belediye meclis üyesinin de bulunduğu toplam 36 kişi gözaltına alındı. Mahkemeye sevk edilen şüphelilerde Başkan Ali Çelik'in de bulunduğu 17 kişi tutuklandı.

===

Dolandırıcılara suçüstü

ANTALYA ve ilçelerinde otomobil dolandırıcılığına karıştıkları iddia edilen 2 kişi, Alanya'da yakalandı. Alanya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Antalya ve ilçelerinde satılık otomobillere peşinat verdikten sonra paranın kalanını sonra ödeyeceklerini beyan ederek, ortadan kayboldukları iddia edilen şüpheliler hakkında çalışma başlattı. İhbar üzerine İ.Ö ve H.Ç'yi takibe alan ekipler, Cumhuriyet Mahallesi'nde bir araç için pazarlık yapan 2 şüpheliyi gözaltına aldı. Şüpheliler, sorgularının ardından Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne teslim edildi.

Özgür YILMAZ/ALANYA, (DHA)

Foto: Şüphelilerden

===

RUS Derneği kadınlar gününü kutladı

ALANYA Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) üyeleri 'Dünya Kadınlar Günü'nü eğlenerek kutladı. Alanya'da bir restoranda bir araya gelen ARDİD üyeleri canlı müzik eşliğinde eğlendi. Dans ederek Kadınlar Günü'nü kutladıklarını belirten Başkanı Anjelika Anzhela, kadınların yaşamımızda çok önemli bir yere sahip olmasına rağmen layık olduğu değeri henüz tam manasıyla göremediğini belirtti. Anzhela, "Kadının birey olarak görünmesi ve daha çok değer görmesini gerekir. Kadın varsa huzur vardır. Huzurlu bir toplum her zaman kalkınmaya daha yakındır" dedi.

ALANYA, DHA

Foto: ARDİD üyeleri ve Anjelika Anzhela

===

Atatürk'ün Serik'e gelişi kutlandı

MUSTAFA Kemal Atatürk'ün Serik'e gelişinin 83'üncü yıldönümü törenle kutlandı. Serik'teki ilk tören, Atatürk'ün 9 Mart 1930'da karşılandığı Gedik Kavşağı'nda yapıldı. Temsili karşılama töreninin ardından kortej, Atatürk Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar bando eşliğinde yürüdü. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk Anıtı'na Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı'nın çelenkleri konuldu. Törene Serik Kaymakam Vekili ve Aksu Kaymakamı Raif Özener, Garnizon Komutanı Jandarma Binbaşı Beşir Acar, Belediye Başkanı Mehmet Habalı, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

İlçedeki ikinci tören ise Belkıs Beldesi'ndeki Aspendos Tiyatrosu'nda yapıldı. Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Belkıs Belediye Başkanı Remzi Yıldız, "Ulu Önder 1930 yılında Aspendos Antik Tiyatrosu'nu ziyaret etmiş ve incelemelerde bulunmuştu. Bu ziyareti turistik gezi değil, tarihe yön verecek incelemelerde bulunmak için yapmıştı. Atatürk 83 yıl önce, Aspendos Tiyatrosu'nu restore edin. Burada güreşler düzenleyin. Kapısına kilit vurmayın' demişti" dedi.

Ancak kendilerinin burada güreş, sosyal ve kültürel faaliyetlerin yapılmasını yasakladığını kaydeden Başkan Yıldız, "Restorasyon işinin önemini yeni yeni anlamaya başladık. Kültür ve Turizm Bakanlığı da sağolsun bu şaheseri özelleştirerek halkın faydalanmasına izin vermemekte" dedi. Kutlamaların ardından Atatürk'ün Serik'e gelişiyle ilgili düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)

Foto: Kutlamalardan

===

401 sanıklı dava ertelendi

GAZİPAŞA İlçesi'nde 'görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' iddialarıyla yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Ziraat Odası'nın eski başkanları Hasan Çelik ve Tevfik Uysal'ın bulunduğu 401 sanığın yargılandığı dava ertelendi. Alanya 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 Mart'ta görülmeye başlayan davanın ilk duruşması, sanık sayısının fazla olması nedeniyle 4 gün aralıksız devam ederek 8 Mart'ta sona erdi.

Her gün 100 sanığın kimlik tespitini yaptıktan sonra ifadelerini dinleyen mahkeme heyeti, duruşmayı dosyadaki eksiklerin tamamlanması için 14 Mayıs 2013'e erteledi. Haklarından 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan sanıklar, iddiaları reddetti.

Erdem KÖSE/GAZİPAŞA, (DHA)

Foto: Sanıklardan

---KUTU---

OLAYIN GEÇMİŞİ

Gazipaşa Ziraat Odası'nda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine, Türkiye Ziraat Odaları Birliği tarafından görevlendirilen müfettişler, yaptıkları incelemede 'yönetimin oda kaynaklarını şahsi menfaatleri doğrultusunda kullandığını' rapor etti. Raporda ayrıca bazı üyelerden eksik aidat alındığı, aralarında Ak Parti Gazipaşa eski İlçe Başkanı Fazıl Yüksel'in de yer aldığı bazı üyelerden ise hiç aidat alınmadığına yer verildi.

Bunun üzerine Türkiye Ziraat Odaları Birliği, 23 Mayıs 2012'de Gazipaşa Ziraat Odası Başkanı Tevfik Uysal ve yönetim kurulunu görevden aldı. 1 Haziran 2012'de Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatıyla Başkan Tevfik Uysal ve 5 yönetici gözaltına alındı. Uysal ve beraberindekiler ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İddialar üzerine başlatılan soruşturmayı tamamlayan Gazipaşa Cumhuriyet Savcılığı, odanın eski başkanları Tevfik Uysal ve Hasan Çelik'in de aralarında bulunduğu 401 kişi hakkında 'görevi kötüye kullanma, kamuyu zarara uğratma ve dolandırıcılık' suçlarından dava açtı. Sanıklar hakkında 3 aydan 3 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

===

Okullara kitap desteği

KUMLUCA Kaymakamlığı tarafından ilçedeki lise ve ortaokulların kütüphanelerine 1500 kitap hediye edildi. Kitaplar, Kumluca Kaymakamlığı Toplantı Salonu'nda okul temsilcileri ve öğrencilere temsil edildi. Kitap dağıtım töreninde konuşan Kaymakam Salih Işık, her zaman okumaya ve okumak isteyene destek verdiğini söyledi. Okul kütüphanelerine daha önce de kitap desteği verdiklerini belirten Kaymakam Işık, ilçedeki ortaokul ve liselerin kütüphanelerine 1500 kitap daha sağladıklarını kaydetti.

Okumanın insanlara her zaman bilmediğini öğretme, farklı düşüncelere sahip olma fırsatı sunduğunu anlatan Kaymakam Işık, "Ben hayatım boyunca okumanın faydasını gördüm, siz öğrencilere de tavsiyem budur, daima okuyunuz. Ne kadar çok okursanız, o kadar çok algılarsınız. En basit örnekle, çok okumak sizin için önünüzde bulunan sınavlarda karşınıza çıkacak soruları doğru anlayarak doğru çözmenizi sağlayacaktır. Bu konuda okumaktan vazgeçmeyin" dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Şahin de okul kütüphanelerine verdiği kitap desteğinden dolayı Kaymakam Işık'a teşekkür etti.Kitap okuma konusunda tüm okullarda öğrencilere tavsiyelerde bulunduklarını belirten Şahin, çok okumanın faydasını bu yıl sonu yapılacak sınavlarda göreceklerini belirtti. Konuşmaların ardından Kaymakam Işık ve Milli Eğitim Müdürü Şahin okul kütüphanelerine verilen kitapları okul müdürü ve öğrencilerine teslim etti.

Ekrem KARAMAN/KUMLUCA, (DHA)

Foto: Kitap dağıtımıK - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Antalya Bürosu'nun Bölge Haberleri (6) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement