Arda Kanpolat Tiyatro Festivali Sdü'de Başladı - Son Dakika
Yerel

Arda Kanpolat Tiyatro Festivali Sdü'de Başladı

Arda Kanpolat Tiyatro Festivali Sdü\'de Başladı

Genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına 2006 yılından bu yana düzenli olarak yapılan ödül töreni bu yıl festival ve uluslar arası kongre boyutuna taşındı.

01.05.2012 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Genç yaşta yaşamını yitiren tiyatro oyuncusu Arda Kanpolat anısına 2006 yılından bu yana düzenli olarak yapılan ödül töreni bu yıl festival ve uluslar arası kongre boyutuna taşındı.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) tarafından yapılan "Arda Kanpolat Oyunculuk Ödülü" açılış töreni SDÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde gerçekleştirildi.

Festival SDÜ Akademik Oda Orkestrasınca sunulan müzik dinletisi ve tanıtım filmlerinin izlenmesi ile başladı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Akyıldız, sanatların insanlığın var oluşuyla ortaya çıktığını belirterek sanat ve tiyatronun, insanoğlunun kendi kendini yeniden olumlandırdığı, anlamlandırdığı bir süreç olduğunu söyledi. Sanatın evrenselliğinin önemine değinen Akyıldız, "Milli kültürümüzü sanatla taşırız. Sanat zekanın eseridir. Ayrıca bireyler özgür olmalıdır, eğer yaratıcı bireyler olmak ya da daha güzel bir dünyada nefes almak istiyorsak bireysel özgürlük, yasalar önünde eşitlik ve insana değer dediğimiz parametrelerle toplumsal yaşamımızı düzenlemeliyiz. Bu etkinliğin gerçekleştirilmesinde emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

Sanatın ve sanatçının önemli olduğunu belirten Isparta Vali Yardımcısı Niyazi Can ise uluslararası alanda düzenlenen festivalde emeği geçenlere ve Kanpolat ailesine teşekkür etti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümünün ev sahipliğinde düzenlenen festival,

yurt içinden ve yurt dışından geleceğin tiyatro sanatçılarını ve bilim insanlarını yetiştiren üniversiteleri Isparta'da buluşturuyor. 4 Mayıs tarihine kadar sürecek festival kapsamında Türkiye, İtalya, Çek Cumhuriyeti, Bulgaristan ve İran'dan 10 üniversite katılacak. Festivalin jürisinde, Prof. Dr. Ayfer Kanpolat, Prof. Dr. Yücel Kanpolat, Prof. Dr. Sevda Şener, Prof. Dr. Ayşegül Yüksel, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Doç. Dr. Lemi Bilgin ve Ankara Devlet Tiyatroları Müdürü Yönetmen Akif Yeşilkaya yer alacak.

Festivalde, En İyi Türk Kadın Oyuncu, En İyi Türk Erkek Oyuncu, En İyi Yabancı Kadın Oyuncu, En İyi Yabancı Erkek Oyuncu, En İyi Yardımcı Türk Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Yabancı Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Yabancı Erkek Oyuncu, En İyi Yönetmen, En İyi Oyun, En İyi Ekip, En İyi Dekor Tasarım ve

Jüri Özel Ödülü kategorilerinde 13 dalda ödül verilecek. Festival kapsamında Kongre ve Oyunculuk Eğitimi başlıklı bir kongre de düzenlenecek. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Arda Kanpolat Tiyatro Festivali Sdü'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement