Bayramiç ve Ayvacık Belediyeleri Afet Bölgesi Hatay Defne'de - Son Dakika
Yerel

Bayramiç ve Ayvacık Belediyeleri Afet Bölgesi Hatay Defne'de

Bayramiç Belediyesi ile Ayvacık Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Hatay'ın Defne ilçesinde çadır kent ve aşevi kurdu.

13.02.2023 15:34  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bayramiç Belediyesi ile Ayvacık Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen deprem felaketinin ardından Hatay'ın Defne ilçesinde çadır kent ve aşevi kurdu.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından Bayramiç Belediyesi ile Ayvacık Belediyesi, ilçe kaymakamlıklarıyla birlikte başlatılan yardım kampanyası kapsamında TIR'larını, deprem bölgesine gönderdi. Hatay'ın Defne ilçesinde çadır kent ve aşevi de kuran Bayramiç ve Ayvacık Belediyeleri, depremden etkilenen yurttaşlara yardım elini uzattı. Çok sayıda personel ile beraber bölgeye giden Bayramiç Belediye Başkanı Mert Uygun ve Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram, yardım çalışmalarına katılıyor.

Ayvacık Belediye Başkanı Bayram, "Yaklaşık üç gündür elimizden geldiği kadarıyla bu bölgede yaşanan mağduriyeti gidermek için çay ocağımız, aşevimiz ve eczanemizle yardımcı olmaya çalışıyoruz. Günlük yaklaşık bin kişiye yemek hizmeti veriyoruz. Mini bir eczane yaptık. Burada çocuklarımızın ailelerimizin soğuk algınlığı için tedavilerini vermeye çalışıyoruz. Allah kimseye bugünleri bir daha göstermesin, gerçekten zor şartlar var burada. Gücümüz doğrultusunda yetebildiğimiz kadarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Ama bu sadece iki belediyenin, üç belediyenin altından kalkacağı bir şey değil. Kendi çapımızda burada çadır kent kurmaya çalışıyoruz. Yaklaşık 45 tane çadırımız var. Küçük çocuklu ailelerimiz öncelikli" dedi.

Bayramiç Belediye Başkanı Uygun ise " Türkiye'den tüm belediyelerin gelmesi gerekiyor buraya. Çok zor durumda insanlar. Bakın şurada gördüğünüz binalar sağlam görünebilir dışarıdan ama çatlakları çok. Bu yüzden insanlar kapılarının önünde yaşıyor. Türkiye'deki tüm belediyelerin bir an önce harekete geçmesi gerekiyor" diye konuştu.

Bayramiç ve Ayvacık Belediyeleri Afet Bölgesi Hatay Defne\'de
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Bayramiç ve Ayvacık Belediyeleri Afet Bölgesi Hatay Defne'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement