Buca Belediyesi Binlerce Çocuğun Hayatına Dokundu - Son Dakika
Yerel

Buca Belediyesi Binlerce Çocuğun Hayatına Dokundu

Buca Belediyesi, bu yıl da eğitimden sanata, spordan temel ihtiyaçlarına kadar birçok konuda çocukları destekleyici hamlelerini sürdürdü. Türkiye’deki ilk örneklerinden dijital dershane ile 11 bin öğrenciye online eğitim veren belediye, 1220 minik öğrenciyi de okul öncesi eğitim merkezlerinden yararlandırdı. Yaz aylarında mahallelere kurulan portatif yüzme havuzlarıyla ise 7 bin 500 çocuk yüzme eğitimi aldı.

23.12.2022 11:05  Güncelleme: 11:18

Buca Belediyesi, bu yıl da eğitimden sanata, spordan temel ihtiyaçlarına kadar birçok konuda çocukları destekleyici hamlelerini sürdürdü. Türkiye'deki ilk örneklerinden dijital dershane ile 11 bin öğrenciye online eğitim veren belediye, 1220 minik öğrenciyi de okul öncesi eğitim merkezlerinden yararlandırdı. Yaz aylarında mahallelere kurulan portatif yüzme havuzlarıyla ise 7 bin 500 çocuk yüzme eğitimi aldı.

Buca Belediyesi tarafından, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak adına, 2 yıl önce, Türkiye'nin en büyük ücretsiz dijital eğitim platformu olan dijital dershane kurulmuştu. Kısa sürede 11 bin öğrenciye ulaşan dershane, geçen öğrencileri arasından YKS sınavında Türkiye 116'ncısı çıkararak bir başarıya imza attı. Bugün itibariyle dijital dershane ile okul öncesinde 200, ilkokulda 1100, ortaokulda 3 bin 393, lisede ise 5 bin 92 öğrenciye eğitim veriliyor.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM MERKEZLERİ

Buca Belediyesi Okul Öncesi Eğitim Merkezleri ise maddi olanakları sınırlı ailelerin 4- 6 yaş arasındaki çocukları için yarı zamanlı ücretsiz okul öncesi eğitim sunmaya devam ediyor. 6 ayrı merkezde, minikler haftanın 5 günü eğitim görüyorlar. Bu merkezlerde eğitim gören öğrenci sayısı ise bu yıl içerisinde 1220'ye ulaştı.

KURSLAR YOĞUN İLGİ GÖRDÜ

Çocukların küçük yaşta yeteneklerini keşfedebilmeleri, spor ve sanatla erken yaşlarda buluşabilmeleri adına Çamlıkule Semt Merkezi, Cemal Yetginer Etüt Meslek ve Sanat Atölyesi, Aziz Nesin Bilgi ve Eğitim Merkezi, Buca Belediyesi Tenis Kulübü, Buca Belediyesi Yarı Olimpik Yüzme Havuzu, Şirinyer Futbol Tesisleri'nde çocuklar için kurslar açıldı. Bu merkezlerde çocuklara ücretsiz olarak satranç, yüzme, tiyatro, keman, resim, kukla, futbol, drama, gitar, İngilizce, tenis, tekvando, bale ve halk oyunları dersleri verildi.

YAZ SÜRPRİZİ

Buca Belediyesi'nin çocuklar için hazırladığı en güzel projelerden biri ise mahallelerine kadar götürülen yüzme havuzları oldu. Çocuklar için kurulan iki büyük portatif havuzda 6 haftada 7 bin 500 çocuk yüzme eğitimi alıp dolu dolu bir yaz geçirdi. Mustafa Kemal ve Yıldız mahallelerinde hijyen standartlarına uygun olarak kurulan 20 metrekarelik havuzlarda, binlerce çocuk yüzmeyi öğrendi.

KIRTASİYE MALZEMESİ DAĞITILDI

Tüm bu etkinliklerin yanı sıra Buca Belediyesi ihtiyaç sahibi çocuklarını da yalnız bırakmadı. Yıl içerisinde binlerce çocuğa kıyafetten kırtasiye malzemesine kadar yardımlar yapıldı. Bu kapsamda çocuklara 1000 adet okul çantası, 1000 adet kırtasiye malzemesi, yüzlerce bot ve kıyafet dağıtıldı.

Buca Belediyesi Binlerce Çocuğun Hayatına Dokundu
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Buca Belediyesi Binlerce Çocuğun Hayatına Dokundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement