Bursa'da Zaman" Fotoğraf Yarışması - Son Dakika
Yerel

Bursa'da Zaman" Fotoğraf Yarışması

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlendiği "Bursa'da Zaman" temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın "Yaz" kategorisi sonuçlarına göre dereceye girenlere ödülleri verildi.

12.09.2015 17:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Büyükşehir Belediyesinin, Bursa Fotoğraf Sanatı Derneği (BUFSAD) işbirliğiyle düzenlendiği "Bursa'da Zaman" temalı Ulusal Fotoğraf Yarışması'nın "Yaz" kategorisi sonuçlarına göre dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kent Müzesi'nde düzenlenen törende, başta Bursa olmak üzere, Ankara, Aydın, Balıkesir, Denizli, Eskişehir, İstanbul, Kayseri, Konya, Kocaeli, Manisa, Sakarya ve Tekirdağ'dan yarışmaya gönderilen "Yaz ve Bursa" konulu fotoğrafları değerlendirmek üzere toplanan yarışma seçici kurulu, toplam 948 fotoğrafı zorlu bir elemeden geçirdi.

Fotoğraf Sanatçısı Yusuf Darıyerli, Uludağ Üniversitesi (UÜ)  Öğretim Görevlisi Alper Bilsel, fotoğraf sanatçısı Egemen Ergin, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ve BUFSAD Temsilcisi Bülent Suberk'ten oluşan seçici kurul, 5 aşamalı bir değerlendirme sonucunda dereceye giren fotoğrafları belirledi.

Türkiye genelinden toplam 948 fotoğrafın yer aldığı yarışmada Ümmü Kandilcioğlu'nun "Uluabat'ta bir sabah" adlı fotoğrafı birinciliğe, Mustafa Gezer'in "Bursa Çalı Güreşleri" adlı fotoğrafı ikinciliğe, Yılmaz Dinçer'in "Fıskiye" isimli fotoğrafı ise üçüncülüğe değer bulundu, yarışmacılara ödülleri takdim edildi.

Yarışmada 46 fotoğraf sergilenmeye, Oğuz Korkmaz, İbrahim Demirel ve Veysel Kaya'nın fotoğrafları da mansiyona değer görüldü.

Bursa Büyükşehir Belediyesince yarışmada dereceye girenlerden birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin, üçüncüye bin lira, mansiyon ödüllerine ise 500'er lira ödül verildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdülkadir Karlık, burada yaptığı konuşmada, Bursa'nın tarihi ve kültürel zenginlikleriyle her mevsim çok güzel bir kent olduğunu belirtti. Yarışmaya katılan sanatçıları tebrik eden Karlık, Büyükşehir Belediyesi'nin sanata ve sanatçıya olan desteğinin artarak devam edeceğini söyledi.

BUFSAD Başkanı İlhan Özer de Bursa'da fotoğraf sanatının daha geniş kitlelere ulaşması ve fotoğrafın sevdirilmesi adına yarışmanın çok önemli olduğunu vurguladı.

Daha sonra Karlık, yarışmada dereceye giren çalışmaların sahiplerine plaket ve ödüllerini takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Bursa'da Zaman' Fotoğraf Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement