Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

Mka(eş) (15.12.ADANA'da 'halkla sohbet' toplantıları düzenleyen İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç'u karşılarında gören köylüler, "Sen komutan mısın?" diye sordu.)

15.12.2012 16:02

Mka(eş) (15.12.2012/FOTOĞRAFLI)

///////////

Sen komutan mısın?

ADANA'da 'halkla sohbet' toplantıları düzenleyen İl Jandarma Alay Komutanı Kurmay Albay Murat Koç'u karşılarında gören köylüler, "Sen komutan mısın?" diye sordu. Adana İl Jandarma Komutanlığı, köylülerle sohbet toplantıları başlattı. Vatandaşların sorunlarının dinlendiği, halkın güvenliği için yapılan çalışmaların anlatıldığı toplantıların sonuncusu önceki gün Aladağ İlçesi'nin Hacılı Köyü'nde gerçekleşti. Toplantıya İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç da katılarak, vatandaşlarla sohbet etti. Çevre kirlenmesi ve ormanların azalmasından yakınan vatandaşlar Albay Murat Koç'tan yardım istedi. Anlatılanları dinleyen Koç, çevre sorunlarına oluşturulacak özel ekiplerle çözüm getirileceğini söyledi.

Neşeli bir ortamda geçen sohbetten memnun kalan vatandaşlar "Bu güne kadar köyümüzü çok ziyaret eden oldu ama ilk defa bir Albay ile sohbet etme imkanı bulduk" diye konuştu.

Fatih KARAÇALI/ ADANA, (DHA)

(15.12.2012/FOTOĞRAF)

//////////////////

Akdeniz Oyunları için slogan yarışması

2013 yılında Mersin'de düzenlenecek Akdeniz Oyunları için slogan yarışması açıldı. Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörlüğü ile Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Mersin Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen yarışmanın amacı "XVII. Akdeniz Oyunları hakkında kamuoyunun dikkatini çekmek ve Mersin'in ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtımını sağlamak' olarak açıklandı. Yerel düzeyde müsabakaları izleyenlerin sayısını arttırmak ve spor yapma bilincinin gelişimine katkıda bulunmak da yarışmanın hedefleri arasında gösterildi. Yarışmaya başvurular, 4 Ocak 2013 tarihine kadar XVII. Akdeniz Oyunları resmi web sitesi olan www.mersin2013.gov.tr adresinden yapılabilecek.

Sonuçları 18 Ocak 2012 tarihinde açıklanacak yarışmada en iyi sloganın sahibine tablet bilgisayar, ikinciye cep telefonu, üçüncü slogana da dizüstü bilgisayar hediye edilecek. Seçici Kurul Teşvik Ödülü'nü almaya hak kazanan yarışmacılar ise bisiklet ile ödüllendirilecek.

Yarışmanın katılım şartları, seçici kurul ve yarışma takvimine ilişkin ayrıntılı bilgiler XVII. Akdeniz Oyunları resmi web sitesinde bulunuyor.

MERSİN, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAFLI)

//////////////

Gaziantep'in tecrübesi Salihli'ye örnek

MANİSA'nın Salihli İlçesi Ticaret ve Sanayi Odası yöneticileri Gaziantep'e gelerek bir dizi görüşme yaptı. Gaziantep'in sanayi konusundaki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini dile getiren Salihli heyeti üyeleri, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu ile görüştü. Kendisini ziyaret eden konuklarına Gaziantep'in sanayi yapısı ve ihracat gücü hakkında bilgi veren Konukoğlu "Ortak akla büyük önem veriyoruz. Birlik ve beraberlik felsefesiyle hareket ediyoruz. Çok fazla göç alan bir şehir olarak, kentimize gelen insanları 'o', 'bu' demeden ortak yaşam sağlıyoruz. Onlara iş imkanı sağlıyoruz. Gelen kişi Salihli'den de olsa Şırnak'tan da olsa hepsini kardeşimiz gibi görüyoruz" dedi.

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş da Gaziantep'in sanayi yapısıyla bölgede örnek olduğunu dile getirdi. Özbaş, GSO'nun bilgi ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek, Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasında ellerinden geleni yapmaya gayret edeceklerini kaydetti. Konuşmaların ardından GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özbaş'a bakır işlemeli bir tabak hediye etti.

GAZİANTEP, (JDHA)

(15.12.2012)

///////////

Balcalı'da deprem tatbikatı

ÇUKUROVA Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde 'Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumu' kapsamında deprem tatbikatı gerçekleştirildi. Masa başı tatbikatta, olası bir depremde hastanede neler yapılması gerektiği ele alındı.

DEPREM SENARYOSU UYGULANDI

Hastanenin Hipokrat Salonu'nda, Ceyhan'da meydana gelen şiddetli bir deprem senaryosuna göre gerçekleştirilen tatbikata, hastanede görevli acil tıpla ilgilenen uzman, asistan, acil servislerde çalışan hekim ve hemşireler katıldı. Salonda kurulan kriz masasında, depremde meydana gelen zararların saptanması ve nasıl bir yol izlenmesi gerektiği belirlendi. Senaryo kapsamında, uzman kişilerden oluşan kriz masasında görevlileri yönlendirmeler ve hastanenin etkin hizmet vermesi sağlandı.

BAŞKA TATBİKATLAR DA YAPILACAK

Tatbikat öncesinde konuşan Çukurova Acil Tıp Günleri Sempozyumu Başkanı Doç. Dr. Zeynep Kekeç, afetlere karşı önceden hazırlığın çok önemli olduğunu söyledi. Afetlere karşı plansızlığın vahim sonuçlar doğuracağını kaydeden Doç. Dr. Zeynep Kekeç, "Afetler çok can kaybı ve çok büyük hasara yol açıyor. Çok iyi planlama ve koordinasyona ihtiyaç var. Bu tatbikat, masa başında kriz yönetimiyle ilgiliydi. İlerleyen günlerde kapalı alan ve açık alan afet tatbikatları gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAF)

//////////

Polislere iletişim dersi

MERSİN'de polislere yönelik 'İletişimin hayatımızdaki yeri' konulu eğitim semineri düzenlendi. Mersin Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası Konferans Salonu'ndaki semineri Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği ile Mersin Emniyet Müdürlüğü'nün birlikte organize etti. Etkinliğe

Emniyet Müdürü Arif Öksüz, Polis Hizmetleri Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Ahmet Gül, Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç.Dr.Nurcan Gökçakan ile çeşitli şubelerde görevli polisler katıldı. Seminerin açış konuşmasını yapan Dernek Başkanı Ahmet Gül, dernek olarak her zaman destekledikleri polisin eğitimine de önem verdiklerini vurguladı. Emniyet Müdürü Arif Öksüz de polisin zaman zaman seminerlerle bilgilendirildiğini dile getirdi. Daha sonra Mersin Üniversitesi Eğitim Bilimleri Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nurcan Gökçakan, son yıllarda emniyet teşkilatında gerçekleştirilen yeniden yapılanma çalışmalarını anlattı.

Gökçakan, polisin zor şartlar altında görev yaptığına dikkat çeken Gökçakan, konuşmasında stres ve öfke kontrolü konusunda da önerilerde bulundu.

MERSİN, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////////////

İnsan haklarına saygı çalışması

MERSİN'in Mezitli İlçe Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, vatandaşların insan haklarına saygıyı ilke edinmesi için sokakları gezerek gül ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kitapçığı dağıttı. İnsan hakları konusunda halka yönelik bilgilendirme çalışmalarına bizzat katılan Kıcıroğlu, trafikte seyreden araçları durdurdu, yolcu otobüslerinde vatandaşlarla sohbet etti. Kıcıroğlu, "İlk önce şunu hatırdan çıkarmamak gerekiyor. İnsan haklarına saygı, muhatabımıza saygıdan çok insan olarak kendimize saygı ile başlar. İnsan haklarına saygıda bir farkındalık oluşturmayı, gençlerimizin hayata hazırlanırken insan haklarına saygıyı içselleştirmelerini amaçlıyoruz" dedi.

Gülhan DEMİRCİ/ MERSİN,(DHA)

(15.12.2012)

/////////////

Kadın kaymakam denetimde

KİLİS'in Elbeyli Kaymakamı Meral Uçar ilçede devam eden projeleri yerinde denetledi. Kaymakam Uçar, incelemeleri sonrası Kalkınma Bakanlığı GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile Kilis Valiliği arasında imzalanan Entegre Kırsal Kalkınma Programı İşbirliği Protokolü çerçevesinde yürütülen projeler hakkında bilgi verdi. Çalışmaların Elbeyli Biber Üretimi Projesi, Tarımsal Meteoroloji İstasyonları ve Erken Uyarı Sistemi Projesi ve Sosyal Kültürel Aktivite Projeleri olmak üzere 3 ana başlıtka devam ettiğini kaydeden Uçar, şu bilgileri verdi:

"Sosyal Kültürel Aktivite Projesi kapsamında yabancı dil laboratuarı, stat iyileştirme çalışması, sanat spor etkinliklerin düzenlenmesi söyleşi, sinema gösterimi, çok amaçlı sosyal merkez inşası ve misafirhane yapımı çalışmalarımız devam etmektedir. GAP projeleri kapsamında İlçemiz İMKB CPL Lisesinde Yabancı Dil Laboratuarı sınıfı hizmete girmiştir."

Reşit ÇELEBİOĞLU/KİLİS,(DHA)

(15.12.2012 FOTOĞRAFLI)

//////////

Akdeniz'de e-belediye dönemi

MERSİN'in merkez Akdeniz İlçe Belediyesi, internet üzerinden e-belediye uygulamasına başladı. Uygulama ile vatandaşlar belediye ile ilgili çok sayıda işlemi internet üzerinden yapabilecek. Sisteme, http://www.akdeniz.bel.tr/ resmi web adresi üzerinden ulaşılabiliyor. Uygulamayı kullanmak için sitedeki e-belediye sekmesinden bir kereye mahsus kayıt yaptırmak gerekiyor. Gerçek ve tüzel kişiler, sisteme kayıt yaptırdıktan sonra belediye sicil numaraları ve kendi belirledikleri şifreyle giriş yapabiliyor. Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, belediye-yurttaş ilişkisini daha etkin, hızlı ve aktif bir duruma getirmek amacıyla bu uygulamayı başlattıklarını söyledi.

-KUTU-

E-belediye ile hangi işlemler yapılabiliyor?

-Herhangi bir bölgede bulunan arsanın şu anki değer tespiti

-Bina ve inşaat maliyetleri

-Emlak, çevre temizlik, ilan reklam vergileri borç sorgulama ve kredi kartıyla online ödeme

-Belediye içinde işlem gören evrakların takibi

-Dilek ve şikayetlerin iletilmesi

-İnşaat ruhsatı takibi

-Aşınma payları cetveli

-Çevre temizlik vergisi yıllık fiyat listesi

-Rayiç değerlerinin görülmesi

-Sicile ait tüm beyanların görüntülenmesi

-Sicile ait tüm ödeme makbuzlarının görüntülenmesi

MERSİN, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAFLI)

///////////

Mersin'de Suavi rüzgarı

MERSİN'in eğlence merkezlerinden Yelken Türkü Evi, özgün müziğin sevilen isimlerinden Suavi konserine sahne oldu. Suavi, yaklaşık 3 saat süren konserde söylediği tükü ve şarkılarla hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı. Programında hayranlarına seslenen Suavi "Mersin'de ve Yelken Türkü Evi'nde sizlerle birlikte olmaktan çok mutluyum. Sizlerin bu coşkusu karşısında heyecanlanmamak inanın elde değil. Sizlerle en kısa zamanda tekrar bir araya gelmek istiyorum ve burada bulunan bulunmayan herkese teşekkür ediyorum" dedi. Suavi konser bitiminde hayranları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Serkan AVCI/ MERSİN, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAFLI)

////////

Avusturalyalı gelin

AVUSTRALYALI Kassie Macdonalantd (25) Hatay'ın Erzin ilçesine bağlı Burnaz köyünden Ahmet Temel ile evlendi. Yaz aylarında Antalya'nın Kaş ilçesinde turizm sektöründe aşçı olarak çalışan Ahmet Temel, iki yıl önce tatile gelen Kassie Macdonalantd ile tanıştı. Birbirlerine aşık olan çift evlenme kararı aldı. Temel ile Macdonalantd, geçtiğimiz günlerde Erzin Belediye Düğün Salonu'nda kıyılan nikahla dünya evine girdi. Nikah tarihini son günlerin moda tarihi 12-12-2012 olarak belirleyen çiftin mutluluğuna damadın ailesi de eşlik etti.

Adil Coşkuner/ERZİN,(DHA)

(15.12.2012 FOTOĞRAFLI)

/////////////////

Aldırmaz ve oda başkanları kısa filmde oynadı

ADANA'da genç sanatçılar tarafından 'Kadına şiddete son' temasıyla 'Ayna' adlı kısa film çekildi.

Yapımcılığını Ergün Özfırıncı'nın üstlendiği, Serkan Özyumuşak'ın yönettiği filmde Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Sanayi Odası Başkanı Sadi Sürenkök, Ticaret Odası Başkanı Ali Gizer, Ticaret Borsası Başkanı Muammer Çalışkan, iş kadını Demet Sabancı, dizi oyuncusu Necip Memili gibi isimler de yer aldı. Film, 18 Aralık'ta saat 11.00'de Adana Ticaret Odası'nda yapılacak 'Kadına Şiddete Son' konulu seminerde gösterilecek.

ADANA,(DHA)

////////////////////

Mimarlar Odası'ndan 'Kent kültür ve demokrasi forumu'

TMMOB Mimarlar Odası tarafından Adana'da 'Kent kültür ve demokrasi forumu' düzenlenecek. Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhcu, 2010-2011 döneminde Türkiye'nin çeşitli illerinde düzenlenen kent kültür ve demokrasi forumu buluşmalarının, 2012-2013 döneminde de devam ettiğini söyledi. Muhcu, bu kapsamda Adana'daki forumun 22 Aralık tarihinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda saat 10.00'da başlayacak etkinliğe meslek odası temsilcileri, kent yöneticileri, mimarlar ve akademisyenlerin yanı sıra Adanalı gazeteci-yazar Nebil Özgentürk de katılacak.

ADANA,(DHA)

/////////////

Genç ve kadın girişimciler seçildi

ADANA Sanayi Odası (ADASO) Genç ve Kadın Girişimciler Kurulları için yeni üye seçimi yapıldı.

ADASO toplantı salonunda gerçekleştirilen seçim, sabah saatlerinde başladı, 16.00'da sona erdi. İkişer asil, ikişer yedek üyenin belirlendiği seçimlerde ADASO Genç ve Kadın Girişimciler Kurularının üyeleri oy kullandı. Kadın Girişimciler Kurulu üyeliği için başvuran 7 kadın aday arasından, Süheyla Gergin ve Şebnem Akalın üyeliğe seçildi. Derya Yaman ve Meltem Aydın ise yedek üye oldu. Genç Girişimciler Kurulu üyeliklerine ise Mehmet Sütçü ve Mehmet Topal seçildi. Onur Kocaöz ve Selçuk Kırmızıdam ise kurulun yedek üyesi oldu.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(15.12.2012, FOTOĞRAF) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement