Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika
Yerel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri

(21.1.OSMANİYE Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, 22 kişilik heyetle, ticaret ve yatırım forumu yapmak üzere Kuzey Irak'a gitti.)

21.01.2013 13:39

(21.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////

Osmaniyeli işadamları Kuzey Irak'a gitti

OSMANİYE Girişimci İşadamları Derneği (OGİAD) üyeleri, 22 kişilik heyetle, ticaret ve yatırım forumu yapmak üzere Kuzey Irak'a gitti.

OGİAD Ticaret ve Yatırım Forumu Heyet Başkanı Ukayl Kılıç, "Ülkemizin ikinci sıradaki ihracat merkezi ve bölgemizin en gözde ticaret alanlarından Kuzey Irak'a, KOSGEB destekli Ticaret ve Yatırım Forumu yapmak üzere 22 kişilik üye işadamlarımızla Kuzey Irak'a hareket ediyoruz. Gezimiz 4 gün sürecek. Erbil ve Süleymaniye kentlerindeki ticaret odalarında ikili iş görüşmelerimiz olacak" dedi. Kılıç, "Başkonsolosluğumuzu ziyaret edip, Kuzey Irak'taki ticari ataşemizle, Erbil ve Süleymaniye'nin Ticari ve Ekonomik yapıları hakkında bilgilendirme toplantılarımız olacak. Ayrıca bu şehirlerdeki organize sanayi, fabrikalar ve işletmelerde ziyaret edilecektir" diye konuştu.

Bu ziyaretler sırasında ikili iş görüşmelerinin de yapılacağını vurgulayan Kılıç, "Amacımız, Osmaniyeli işadamlarımızın ihracata dönük yatırımlarını arttırmak, Osmaniye'ye döviz girdisi sağlamakla birlikte, bölgemizin en cazip ticaret alanlarından olan Kuzey Irak'ın ticari potansiyelini değerlendirmek, işadamlarımızın bu bölge pazarında yer almalarını sağlamaktır" diye konuştu.

Gezi programına, Osmaniye'de ağırlıklı imalat olmak üzere, hazır - giyim, sağlık, tarım, inşaat - müteahhitlik, gıda, yemekçilik, hayvancılık, kuyumculuk, otomotiv, ev tekstili, hırdavat, demir çelik, basın-yayın, matbaa, madeni yağ, toptan ve perakende ticaret, ağaç ve ağaç işleri, medikal malzeme, beyaz eşya, pvc, kapı pencere, plastik, kimyasallar, elektrik, LPG, elektronik, kırtasiye, doğalgaz, orman ürünleri ve mobilya sektöründeki işadamlarının katıldığı belirtildi.

İbrahim EMÜL/OSMANİYE, (DHA)

(21.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////////////////////

'2013'e 31 proje ile girdik'

MERSİN'in Erdemli ilçesindeki Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürü Dr. Davut Keleş, yeni yıla araştırma ekibinin hazırladığı 31 yeni projeyi tartışarak girdiklerini söyledi.

İstasyon Müdürü Dr. Davut Keleş başkanlığında yapılan toplantıda araştırmacıların hazırladığı 31 yeni proje görüşüldü. Toplantıya başkanlık eden Keleş "Ümit ediyorum ki kendiniz, kurumumuz, memleketimiz ve insanlık için faydalı projeler üretiriz. Çünkü tarım evrenseldir, tarımda üretmiş olduğunuz ürünler sadece insanları değil tüm canlıları beslemektedir. Yani yaptığımız projeler tüm canlılar için kilit rolü oynamaktadır ve bu vesile ile de kutsal bir görevi yerine getirmektesiniz. Kurum amiri olarak sizlerden beklentim projelere akademik olarak eleştirel gözle bakmanızdır" dedi.

Yeni yıla 31 yeni proje ile girildiğini belirten Keleş, 1978 ile 2012 yılları arasında kurumun başta turunçgil, sebzecilik, arıcılık, toprak araştırmaları, bağcılık, süs bitkileri, tıbbi bitkiler olmak üzere 206 projeyi sonuçlandırdığını, halen 59 projenin ise devam ettiğini anlattı. Türk tarımını geliştirecek ve çağ atlatacak kişilerin vizyon sahibi, yabancı dili iyi bilen daha çok proje hazırlayan, çevreye duyarlı mühendislerle mümkün olacağını belirten Keleş, şöyle devam etti:

"Kurumun başına gelmeden hep hayalinde araştırmacıların yüzde 5'inin yurt dışında sürekli eğitim ve araştırmalara katıldığı, koridorlarında zencisi, Çinlisi, Japonyalısı, Portekizlisi, Tayvanlısı, Korelisi, Malezyalısı, Endonezyalısı hatta Latin Amerikalıların da burada gelip araştırma yaptığı bir kurum hayal ettim. Eğer Alata Bahçe Kültürleri Araştırma İstasyonu Müdürlüğü olarak uluslararası kurum olmak istiyorsak vatana millete faydalı, Türk tarımına çağ atlatacak vizyon sahibi projeler üretmeliyiz."

Mehmet DOĞANER/ ERDEMLİ(Mersin), (DHA)

(21.1.2013, FOTOĞRAFLI)

////////////

Cüneyt Ülsever, okurlarıyla buluştu

GAZETECİ-Yazar Cüneyt Ülsever, Adana'da bu yıl 6'ncısı gerçekleştirilen Çukurova Kitap Fuarı'nda okuyucuları ile buluştu. Ülsever, Doğan Kitap standındaki etkinlikte hem söyleşiye katıldı hem de kitaplarını imzaladı. TÜYAP Adana Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi'nde, TÜYAP Adana Fuarcılık A.Ş. ve Türkiye Yayıncılar Birliği işbirliğiyle gerçekleştirilen fuarda, 'Anlamadığımız Türk Sosyolojisi' konulu söyleşiye katılarak, kitaplarını imzalayan Ülsever, okurları ile anı fotoğrafı da çektirdi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(21.1.2013, FOTOĞRAF)

//////////

Liselilerden anlamlı etkinlik

MERSİN Nihal Erdem Ticaret Meslek Liseli öğrencileri, 'Hayat Boyu Öğrenme' (COMENIUS) Projesi kapsamında huzurevindeki yaşlıları ziyaret ederek mini konser verdi. Huzurevi sakinleri ise liselilere türkülerle eşlik etti. Yardım ve İyilik Vakfı huzurevinde gerçekleştirilen ziyarette, liseliler kısa skeçlerlerle de yaşlıları güldürdü, ayrıca hazırladıkları yiyeceklerden yaşlılara ikram etti. Meslek Lisesi Müdürü Faruk Temel, okul bünyesinde kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kulübü öğrencileriyle huzurevindeki yaşlıları ziyaret ederek, onları unutmadıklarını göstermek istediklerini söyledi.

Serkan AVCI/ MERSİN, (DHA)

(21.1.2013) ( FOTOGRAFLI)

///////////

Kızılçam için gençleştirme

MERSİN'in Bozyazı ilçesinde 13 dekarlık alanda kızılçam kesimi ile gençleştirme alanı oluşturuluyor.

Bozyazı İlçesi Orman İşletme Müdürlüğü, Bağlama-Kızılalan mevkiinde kızılçam kesimi yapıyor. Kesim çalışmaları Dereköyü Kalkınma Kooperatifi tarafından yürütülüyor. Kooperatif Başkanı Muhammet Yıldız, 46 kişi ile yürüttükleri çalışmanın son aşamaya geldiğini söyledi. Bozyazı Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Ahmet Gürbüz de daha önce belirlenen 13 dekarlık traşlama ve gençleştirme alanında kesim işinin bittiğini şimdi ise ağaçları odun ve endüstriyel olarak hazırlama işlemini sürdürdüklerini söyledi. Ağaçların bölgeden kaldırılması ile yeni fide ve tohumlama çalışmalarına başlanacak.

Mithat ÜNAL/ ANAMUR(Mersin), (DHA)

(21.1.2013, FOTOĞRAFLI)

/////////////

Şehitleri senfoni konseriyle andılar

ADANA İl Jandarma Komutanlığı ve Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası (ÇDSO) işbirliğiyle şehitleri anma konseri gerçekleştirildi. Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki konsere, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Murat Koç, şehit yakınları ve çok sayıda davetli katıldı. Emin Güven Yaşlıçam şefliğindeki konserin solistliğini ünlü piyanist Flippo Arlia yaptı. Yaklaşık iki saat süren konserde, kahramanlık türküleri de seslendirildi. Kurmay Albay Koç, şehit yakınlarının da katıldığı konseri çok anlamlı olduğunu belirterek, vatan uğruna canını veren şehitlerin asla unutulmayacağını söyledi. Yoğun katılım yaşanan konseri, yer bulamayanlar ayakta izledi.

Çilem ANITKAN/ ADANA, (DHA)

(21.1.2013, FOTOĞRAF)

/////////////////

Borsa Restoran Zekai Tunca ile açıldı

BORSA Restoran, Süleyman Demirel Bulvarı'ndaki yeni yerinde Zekai Tunca'nın verdiği konser ve görkemli bir kokteyl ile açıldı. Adana'nın Ticaret Borsası Binası'nda 20 yıla yakın bir zamandır restoran ve müzikhol olarak hizmet veren Borsa Restoran, bu salonun Borsa tarafından kullanılacağı kararı üzerine taşındı. İşletmecisi Zafer Halaçoğlu'nun Şenol Safer ile ortaklaşa kurduğu 225 kişilik yeni salonun, yine sahne programı ile işlevini sürdüreceği belirtildi.

Kız Lisesi karşısındaki yeni Borsa Restoran'ın açılış kurdelesini, Çukurova Kaymakamı Abdülhamit Ergovan, Büyükşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Halil Tüm, ATB Başkanı Muammer Çalışkan birlikte kesti. Adana iş, siyaset ve müzik dünyasından davetlilerin katıldığı açılışın ardından Zekai Tunca konser verdi. Halk Müziği Sanatçısı Feridun Dalgınlı ve işletmeci Zafer Halaçoğlu da, açılış gecesi konserinde davetlileri coşturdu.

ADANA, (DHA) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Yerel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement