Dünya Çocukları Başkenti Çok Sevdi - Son Dakika
Yerel

Dünya Çocukları Başkenti Çok Sevdi

Şükran Yücel - Ankara'da düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları'na katılan 90 ülkeden 3 bin çocuk, hem güzel dostluklar edindi, hem de Başkent'ten dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi.

28.04.2011 11:01

Şükran Yücel - Ankara'da düzenlenen Dünya Çocuk Oyunları'na katılan 90 ülkeden 3 bin çocuk, hem güzel dostluklar edindi, hem de Başkent'ten dünyaya barış ve kardeşlik mesajları verdi.

Dünya Çocuk Oyunları Organizasyon Komitesi Başkanı Ahmet Recep Tekcan, 90 ülkeden 3 bin, Türkiye'den de bin 200 çocuğun katıldığı oyunları, 1 Mayısta muhteşem bir finalle sonlandıracaklarını söyledi.

Tekcan, dünya barışına katkı sunmaktan memnun olduklarını, ancak, Yunanistan'ın oyundan çekilmesine üzüldüklerini ifade ederek, "Gönül isterdi ki bizim bu iyi niyetimize, dünya barışına katkımıza onlar da katkıda bulunsun. Bundan dolayı üzüldük" dedi.

Organizasyon sırasında çocukların her türlü sorun ve sıkıntılarıyla ilgilendiklerini, Arnavutluk'tan gelen 12 yaşındaki bir çocuğun dün futbol antrenmanı sırasında fenalaştığını ve hastaneye kaldırıldığını, apandisit ameliyatı yapıldığını anlatan Tekcan, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Ahmet Recep Tekcan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunun dışında herhangi bir olumsuzluk olmadı. 2 bin görevlimiz çocukların en iyi şekilde ağırlanması için büyük bir özveriyle çalışıyor. Çocuklar, oyunları olmadığı saatlerde lunaparka giderek oyunlar oynuyorlar. Çocuklar Ankara'yı çok sevdi. Onları mümkün olduğu kadar sıkmadan, gezi ve eğlence programları düzenliyoruz. Bu organizasyonun bir sonraki yıl daha iyi olacağına inanıyorum. Her şeyi en ince ayrıntısına kadar düşündük. Oyunlara katılan çocuklara ve takımlara malzemeler dağıtıyoruz. Bu spor için çok güzel bir şey. Bu malzemeleri alan çocuklar sonuçta o spora yöneliyor. Bu 3 bin çocuğun 3 milyon turist olarak döneceğine inanıyorum. Çocuklar oyunların uzun sürmesini istiyorlar. "

-DÜNYA ÇOCUKLARININ TÜRKİYE İZLENİMLERİ-

Dünya Çocuk Oyunları'na İran'dan katılan Mobina Pırai, ilk defa geldiği Türkiye'yi çok beğendiğini, spor müsabakalarının dışında kalan zamanlarda kenti gezdiklerini söyledi.

Ankara'ya tekrar gelmek istediğini, Türkiye'yi beklediğinden daha güzel bulduğunu ifade eden Pırai, "Tüm dünyanın buradaki çocukların arkadaşlıklarını örnek almasını istiyorum. Burada hem Türkiye'den, hem de bir çok ülkeden arkadaşım oldu. Onlarla sürekli görüşeceğim. Bütün dünyanın barışı ve kardeşliği yaşamasını ümit ediyorum. Türkiye'yi çok seviyorum" dedi.

Cezayirli Belal Besma Algerta ise Ankara'yı çok beğendiğini söyleyerek sporun kendilerine köklü arkadaşlıklar kazandırmasına vesile olduğunu belirtti. Algerta, "Herkesin birbirini sevmesini diliyorum" dedi.

Pakistan'dan gelen Sheryar Fabbar da, Türkiye'nin çok güzel fantastik bir ülke olduğunu, aynı zamanda halkının da çok kibar olduğunu ifade ederek, "Burada olmaktan dolayı mutluyum. Gelecekte Türkiye'ye mutlaka tekrar gelmek istiyorum" dedi.

İsveçli Cajsa Qvarnstrom da, ilk defa gelmesine rağmen Türkiye'den çok hoşlandığını ve çok memnun olduğunu belirterek, burada Türkiye'den ve dünyadan bir çok arkadaşlıklar edindiğini, ülkesine döndüğünde ailesine ve çevresine Türkiye ile ilgili izlenimlerini aktaracağını söyledi.

Danimarka'dan katılan Rasmus Toft ise Türkiye'de edindiği arkadaşlıkları unutmayacağını, Türkiye'den çok etkilendiğini, organizasyon çerçevesinde Ankara'yı gezdiklerini ve çok beğendiğini belirtti.

Kamerun'dan katılan Balespoir Lanrg ise Türkiye'yi çok beğendiğini, Ankara'yı çok güzel bulduğunu, çok sevdiğini ve bir çok arkadaşlıklar edindiğini dile getirdi. Lanrg, "Eğer insanlar çocuklardan yararlanmak istiyorsa mutlaka onlarla ilgilenmeleri lazım, sevmeleri lazım ve güzel şeylere yönlendirmeleri lazım" diye konuştu.

Ankara'dan katılan Merve Satılmış da ev sahibi ülke olarak diğer ülkelerden gelen çocukları ağırlamaya çalıştıklarını, çok güzel kaynaştıklarını dile getirerek, "Japonya ve İtalya'dan gelen çocuklarla arkadaşlıklar kurduk. Onlarla güzel bir dostluk edindik" dedi.

Serap Usta ise tanıştıkları arkadaşlarla bundan sonra sosyal paylaşım siteleri ve internet aracılığıyla görüşmelere devam edeceklerini söyledi. Usta,

"Burada kardeş gibiyiz. Maçta yensek de yenilsek de bir şey fark etmiyor" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin organizasyonunda 23 Nisan'da başlayan Dünya Çocuk Oyunları 1 Mayısta sona erecek.

- ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Dünya Çocukları Başkenti Çok Sevdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement