Edirne yerel haberleri: Edirne Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı: İşçilerin Maaşlarında Yüzde 80-140 Oranlarında Artış Yapıldı - Son Dakika
Yerel

Edirne yerel haberleri: Edirne Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı: İşçilerin Maaşlarında Yüzde 80-140 Oranlarında Artış Yapıldı

Edirne yerel haberine göre Edirne Belediyesi Personel A.Ş. ile DİSK’e bağlı Genel İş Sendikası arasında Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere toplu iş sözleşmesi imzalandı. Yeni sözleşmeyle, işçilerin maaşlarında yüzde 80 ile yüzde 140 oranlarında değişen zam yapıldı. Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, “Bugün ekonomik kriz, siyasal krizin bize bıraktığı enkazın tam ortasındayız. Günü kurtarma gibi derdimiz olamaz, arkadaşlar. Bugün aldığımızın 3 ay sonra bir anlamının olmadığı bir dönemdeyiz” dedi.

11.10.2022 12:33  Güncelleme: 12:48

Edirne Belediyesi Personel A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası arasında Temmuz 2022 tarihinden geçerli olmak üzere toplu iş sözleşmesi törenle imzalandı. Yeni sözleşmeyle, işçilerin maaşlarında yüzde 80 ile yüzde 140 oranlarında değişen zam yapıldı. Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, "Bugün ekonomik kriz, siyasal krizin bize bıraktığı enkazın tam ortasındayız. Günü kurtarma gibi derdimiz olamaz, arkadaşlar. Bugün aldığımızın 3 ay sonra bir anlamının olmadığı bir dönemdeyiz" dedi.

Edirne Belediyesi Personel A.Ş. ile DİSK'e bağlı Genel İş Sendikası, Temmuz 2022 tarihinden geçerli olacak toplu iş sözleşmesini Edirne Belediye binası önünde düzenlenen törenle imzaladı. Edirne Belediyesi'nde çalışan işçiler yapılan zammın ardından Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan ve Belediye Başkanı Recep Gürkan'la toplu iş sözleşmesini halay çekerek kutladı.

"BUGÜN ALDIĞIMIZIN 3 AY SONRA BİR ANLAMININ OLMADIĞI BİR DÖNEMDEYİZ"

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, imza töreni öncesinde yaptığı konuşmada ülke olarak zor bir süreç yaşandığına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Her anlamda sıkıntıları yaşıyoruz. Herkes etkileniyor. Belediyelerimiz de etkileniyor. Çalışanlar, üyelerimizde etkileniyor. Çünkü iyi giden bir şey yok. Bugün ekonomik krizin, siyasal krizin bize bıraktığı enkazın tam ortasındayız. Günü kurtarma gibi derdimiz olamaz, arkadaşlar. Bugün aldığımızın 3 ay sonra bir anlamının olmadığı bir dönemdeyiz. Böyle bir şey olabilir mi? Bu ülkede 3 ay sonrasını, 5 ay sonrasını, 1 yıl sonrasını görebilmeliyiz. Ama göremiyoruz. Tek bir nedeni var. O da bu ülkenin yönetim şeklidir. Ülkede olmayan demokrasidir. Bu ülkede olmayan hukuktur. ve olmayan üretimdir. Ülkemiz için önümüzde bir seçim var. Tercihimizi emekten yana haktan yana, demokrasiden yana, hukuktan yana, ülkenin geleceğinden yana koyacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu ülkenin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine en yaygın olan sendika Genel İş Sendikası. Biz hazırız. Bu karanlığa 'hayır' demeye, aydınlık geleceğimize 'evet' demeye hep birlikte hazır mıyız, arkadaşlar?"

"BELEDİYENİN BÜTÇESİNE GÖRE ÖDEYEBİLECEĞİMİZ MİKTARA BUNU AYARLAMAYA ÇALIŞTIK"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da emeğin en yüce değer olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Sendikacı arkadaşlarımız, iş yeri temsilcileriniz sizlerin adına bir nebze daha bir kuruş daha üstüne koyabilmek için gerçekten çok ciddi uğraş verdiler. Biz de tabii belediyenin bütçesine göre ödeyebileceğimiz miktara bunu ayarlamaya çalıştık. Gerçekleri konuşalım. İmza atmak kolay. Ama sizlerin çok iyi bildiği gibi uzun yıllardır bir gün geçirmeden maaşlarınızı, fazla mesailerinizi, diğer özlük haklarınızı gününde ödüyoruz."

EN DÜŞÜK MAAŞ 8 BİN 600 TL

Yeni toplu sözleşmeyle işçilerin maaşında yüzde 80 ile yüzde 140 arasında değişen oranlarda zam yapıldı. Böylece 2022 yılı sonuna kadar Edirne Belediyesi Personel A.Ş'ye bağlı işçilerin sosyal haklarla birlikte en düşük maaşı 8 bin 600 TL, en yüksek maaşı da 11 bin TL oldu.

Görüntü Dökümü

halay çekme, imza atılması

Genel İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan

Edirne yerel haberleri: Edirne Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı: İşçilerin Maaşlarında Yüzde 80-140 Oranlarında Artış Yapıldı
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Edirne yerel haberleri: Edirne Belediyesi ile Genel İş Sendikası Arasında Toplu Sözleşme İmzalandı: İşçilerin Maaşlarında Yüzde 80-140 Oranlarında Artış Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement