'Fakıbaba Adaylık Koparmaya Çalışıyor' - Son Dakika
Yerel

'Fakıbaba Adaylık Koparmaya Çalışıyor'

\'Fakıbaba Adaylık Koparmaya Çalışıyor\'

TÜRGEV konusu yine belediye meclis gündemine geldi. Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı, "Fakıbaba siyasi avantaj ve adaylık koparmaya çalışıyor" dedi.

07.01.2014 11:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa Belediyesi ocak ayı olağan toplantısı yine belediye başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba'sız toplanarak yerine vekaleten İbrahim Halil İletmiş başkanlığında yapıldı. Toplantının başında Bağımsız Belediye Meclis Üyesi Hilmi Kadayıfçı'nın verdiği soru önergesi görüşüldü. Son beş yılda dernek, vakıf, STK ve özel şahıslara tahsis edilen yerlerde ne kadar emsal artışı yapıldığıyla ilgili belediye meclis üyelerine gerekli bilgilerin verilmesi konusunda soru önergesi veren Kadayıfçı, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) konusuyla ilgili Belediye Başkanı Fakıbaba'nın geçtiğimiz haftaki açıklamalarına değindi.

KADAYIFÇI: ALLAH RIZASI İÇİN İMAR MAHVEDİLMEZ
Geçen hafta Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan hedef alınarak yapılan haberleri hatırlatan Kadayıfçı, "Birçoğunuzun malumu geçen hafta ulusal basında benim de ismim geçen bir haber yayımlandı. Haberin konusu bir vâkıfa verdiğimiz arsa ve Dergâh Vakfı'nın kültür yerini ticari alana çevirmesiydi. Belediye başkanımız da buna istinaden geçen hafta bir basın toplantısı yaptı ve verdiği arsayı savundu. Fakat burada da Hamdi Bey açıklama yapmıştı. Planlı alanlar yönetmeliğinin 12'nci Maddesi C bendine göre kültür tesislerinin yurt olmasında herhangi bir sakınca yok. Tabi sayın başkan basın toplantısında bunu çarpıtarak açıkladı. Benim itiraz konum kültür tesislerine niye yurt yapılıyor değil; benim itiraz konum emsal artışıdır. Bu mecliste buna benzer kararlar çıktı ve ben tutanakları istedim. Tutanakta daha önce açıkladığım yerler var. Ulusal gazete bunu kırpmış belli bir yerini almış. Orada diyorum ki, pazartesi pazarında da aynı şey yapıldı, orada 0,50 olan emsal 1,75'e çıktı. O yüzden oradaki insanlar mağdur edildi. Burada yapan insanlar Allah rızası için yaptıklarını iddia ediyorlardı. Bir eğitim kurumu yurt yapıyor. Biz kimsenin yurt yapmasına karşı değiliz. Eğitime yapılan her türlü katkının yanındayız. Beş yıllık meclis üyeliğimde de bunu her zaman savundum. Ama siz bunu yaparken o bölgede yaşayan insanları mağdur etmeye hakkınız yoktur. Aynı şey halk eğitim merkezinde de yapıldı. Orası da bir kültür tesisidir. Orası da 0,50 emsal, 6 buçuk metre yüksekliktir, bu meclis orayı 10 kata çıkardı, 4 emsale çıkardı. Bugün Dergah Vakfı'na ait olan alanda da kültür tesisi olan bir alan ticari alana çevrildi. Efendim bunlar da Allah rızası için hayır işi yapıyorlar. Kardeşim Allah rızası için yapmanla o bölgeyi mahvedemez, imar planını delik deşik edemez" dedi.

'BELEDİYE BAŞKANI OLAYI ÇARPITMIŞTIR'
Belediye Başkanı Fakıbaba'yı siyasi avantaj sağlamakla suçlayan Kadayıfçı, "Belediye başkanı bütün açıklamalarımı çarpıtmıştır ve bu haberi de benim yaptığımı ima etmiştir. Ben buradan, tahmin ediyorum kendisi gelmez. Çünkü zaten malum adam. Ben buradan iddia ediyorum, kendisi ispat etmezse kendisini müfteri ilan edeceğim. Ayrıca şunu söyleyeceğim ki, o vatandaşı herkes tanıyor. Doğrudur Hilmi Kadayıfçı'yı herkes tanır. Herkes kendisini de tanıyor. Sayın Ahmet Eşref Fakıbaba'yı da herkes tanıyor. Allaha şükür 51 yaşındayım. 51 senenin her saniyesinin hesabını verecek durumdayım. Beni de memleket tanıyor, kendisini de. Ben bu olayın kaşınmasını istemiyordum. Çünkü son dönemde ülkede çok kirli bir savaş var, çok kirli bir kavga var. Bu kavganın tarafı olacak insan değilim ve bu olaydan dolayı da üzüntülüyüm. Ama sırf sayın başkan, inşallah AK Partili arkadaşlar araştırırlar, bugün devlet ellerinde, MİT ellerinde, emniyet istihbaratı ellerindedir, bunu yaparak kendisine siyasi bir avantaj sağlamak istemiştir. Burada ne yapıyor? Zaten aday olamadı diye bir kuyruk acısı var. Başbakan orada suçlanıyor, başbakanın oğlu orada suçlanıyor o haberde. Burada o olaya sahip çıkarak kahraman oluyor. İki sene sonra başbakana 'bak senin yüzünden ulusal basına çıktım, sizin oğlunuzdan dolayı' izlenimi vererek adaylık koparmaya çalışıyor. Vazgeçmiyor. Daha önce de 50 takla atmıştı bu mecliste aldığı kararlarda. Yine vazgeçmiyor. Bunu AK Partililer yutar mı yutmaz mı onu bilmem" diye konuştu.

'ALBAYRAKLAR DOSYASINI DA İSTEYECEĞİM'
Başkan Fakıbaba'nın kendisine karşı tutumuna değinen Kadayıfçı, "Haberi bana mal ediyor. Biliyorsunuz benimle ilgili de kuyruk acısı var. Benim söylemek istediğim şu: Bu olay inşallah ortaya çıkar ve kendisi de ispat etmezse namerttir. Müfteri olarak ilan ediyorum. Ve diyor ki, 'beni mahkemeye versin, vermezse namerttir.' Bunu dört ay önce Güneydoğu televizyonunda Kapaklı'yla yaptığı programda aynı şeyi söyledi. Mehmet Cafer kardeşim buna istinaden beş tane dava açtı. Benim açtığım davalar da var. Üç ay önce bu söze istinaden sadece billboardların şartnamesini istedim. İki aydır resmi olarak, belediye meclis üyesi olarak o şartname bana ulaşmamıştır. Neden korkuyorsunuz, neden saklıyorsunuz? Bu sefer Albayraklar dosyasını da isteyeceğim" diye ifade etti.

ÇIBIK DENETLEME KOMİSYONUNDA
Belediyenin dünkü toplantısında Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Belediye Meclis Üyesi Yüksel Çıbık, beş kişilik denetleme komisyonuna seçildi. Seçim öncesi belediyenin demokratik tavrını görmek için seçime gireceğini kaydeden Çıbık, 15 oy alarak Şanlıurfa Belediyesi Denetleme Komisyonuna seçildi. Çıbık, kendisini seçenlere teşekkür etti. Meclis, imar komisyonunda karara bağlanan konuları da görüştü.

FAKIBABA'NIN AKLI BAŞINA GELDİ Mİ?!
Şanlıurfa Belediyesi'nin özellikle imar tadilatları konusunda usulsüzlük yaptığı gündeme gelmeye devam ederken, belediye başkanı Fakıbaba'nın imar tadilatlarına ilişkin ilginç bir çıkışı gündeme geldi. Saadet Partisi Belediye Meclis Üyesi Mehmet Cafer, Fakıbaba'nın usulsüz bir imar tadilatı talebini geri çevirdiği ve kendisini bu sebeple takdir ettiğini söyledi. Cafer, başından bu yana imar konusunda Fakıbaba'yı en çok eleştiren ve dava açan kişiydi.

Mehmet Cafer, eski iplik fabrikası olan UPİSAŞ'ın yerinin Şevket Küçük, Faruk Bayrak ve Fethi Şimşek'e ait olduğunu, bu kişilerin usulsüz bir taleple belediye başvurduklarını ancak Fakıbaba tarafından geri çevrildiklerini belirtti.

Konuyu sosyal medya üzerinden de paylaşan Cafer, "UPİSAŞ'ın yeri yani eski iplik fabrikasının yeri şevket Küçük, Faruk Bayrak ve Fethi Şimşek'e aittir. O alan 'konut dışı kentsel çalışma alanı'dır yani konut yapılamaz. Emsali 0,50'dir, yükseklik 6 buçuk metredir. Bu şahıslar bu ay Urfa Belediyesine yüksek emsal ve yüksek kat talebi ile dosya sunmuşlar. Sayın Fakıbaba bu dosyayı meclise getirmeyi reddetmiştir. Sayın Fakıbaba'ya bu doğru davranışından dolayı Urfa'm adına teşekkür ederim." diye konuştu.

Cafer, Fethi Şimşek Şanlıurfaspor'un başına getirilirken Celalettin Güvenç'ten bu konuda söz aldığını kaydederek, "Seçimden sonra Celalettin efendi bunu çözer mi? Bekleyip göreceğiz. Ama biz Urfa adına bunun takipçisi olacağız." dedi.

Mehmet Cafer'in, Fakıbaba ile ilgili bu iddiasının ardından, bugüne kadar çoğu AK Partili üst düzey yöneticilerin belediyeye getirdiği usulsüz imar tadilatları konusunda tavır değişikliği olacağı öğrenildi. Bugüne kadarki usulsüzlüklerden ders çıkardığı tahmin edilen Fakıbaba'nın bundan böyle seçime kadar imar tadilatı konusunda hiçbir dosyanın meclise getirilmemesi gerektiği talimatını verdiği ortaya çıktı. Başka bir iddiaya göre ise, AK Parti grubunun böyle bir karar alarak, seçime kadar imar konusunu görüşmek istemedikleri belirtildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel 'Fakıbaba Adaylık Koparmaya Çalışıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement