Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7.MEB Uluslar Arası Robot Yarışmasında İlk 100'e Girmeyi... - Son Dakika
Yerel

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7.MEB Uluslar Arası Robot Yarışmasında İlk 100'e Girmeyi...

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7.MEB Uluslar Arası Robot Yarışmasında İlk 100\'e Girmeyi...

İstanbul'da düzenlenen 7.MEB.Uluslar Arası Robot Yarışmasına katılan Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ilk 100'e girmeyi başardı.

07.05.2013 12:34

İstanbul'da düzenlenen 7. MEB. Uluslar Arası Robot Yarışmasına katılan Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Çizgi İzleyen Robot kategorisinde ilk 100'e girmeyi başardı.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Eğitim Enstitüsü işbirliğince "Piri Reis" temasıyla Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen 7. MEB. Uluslar Arası Robot Yarışması, Temalı (Tema: Piri Reis Slogan: AHİCAN Keşifte), Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo ve Hareketli Robotlar (Robotino) yarışması olmak üzere 5 kategoride gerçekleştirildi.

Yarışmalara toplam bin 245 robot katılırken, Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri Mesut Türkkalesi ve Emre Zengin'in MST isimli robotu Çizgi İzleyen Robot kategorisinde 340 robotla yarışarak ilk yüze girmeyi başardı.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Tevfik Delen, okulun Bilişim Teknolojisi Alan Şefi Ahmet Akgün ile öğrenciler Mesut Türkkalesi ve Emre Zengin'e kafile başkanlığı yaptı.

Okul Müdürü Tevfik Delen, Kütahya'da pek çok mesleki ve teknik eğitim veren okul, üniversite ve meslek yüksek okulları olmasına rağmen sadece Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin bu tür yarışmalara katılıp başarı ile dönmesinin vatandaşlar ve eğitim camiası tarafından beğeni ile karşılandığını söyledi.

Müdür Delen, "Ülkemizin ve dünyanın sayılı üniversite ve teknik okullarından gelen bin 245 yarışmacı arasında Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi önemli bir derece elde etmiştir. MST isimli robotumuz, aralarında İtalya, Kırgızistan, Türkmenistan ve Özbekistan gibi ülkelerinde bulunduğu pek çok robotu geçerek ilk yüze girmeyi başarmıştır" dedi.

Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, daha önce Azerbaycan, Özbekistan, Tacikistan, Kırgızistan, Kazakistan ve İtalya robot takımları ile Türkiye'den de çok sayıda lise ve üniversitenin robot takımlarının katıldığı 10. Uluslararası ODTÜ Robot Yarışmasında çizgi takip eden robotu ile Kütahya'yı temsil ederek derece almıştı. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gediz Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi 7.MEB Uluslar Arası Robot Yarışmasında İlk 100'e Girmeyi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement