Germencik Belediyesi, 2 Yardım Tır'ını Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıkardı - Son Dakika
Yerel

Germencik Belediyesi, 2 Yardım Tır'ını Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıkardı

Germencik Belediyesi, 2 Yardım Tır\'ını Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıkardı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Germencik Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında yurttaşlar tarafından bağışlanan insani yardım malzemelerinin yer aldığı 2 TIR daha afet bölgesine doğru yola çıktı.

09.02.2023 14:59  Güncelleme: 16:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Germencik Belediyesi tarafından başlatılan yardım kampanyası kapsamında yurttaşlar tarafından bağışlanan insani yardım malzemelerinin yer aldığı 2 TIR daha afet bölgesine doğru yola çıktı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Germencik Belediyesi ekiplerince toplanan battaniye, ısıtıcı, soba, gıda, giyim ve hijyen maddeleri başta olmak üzere çeşitli insani yardım malzemeleri, ilçe merkezindeki ve Ortaklar Mahallesi'ndeki belediyeye ait giyim bankalarında toplanıyor. Malzemeler, ürün çeşidine göre ayrıştırılıp paketlenerek TIR'larla deprem bölgesine gönderiliyor. Ürünlerin ayrıştırılması, paketlenmesi ve TIR'lara yüklenmesinde, belediye personelleri ile gönüllüler beraber çalışıyor.

Germencik'te de başlatılan yardım kampanyasına yurttaşlarla birlikte firmalar da katkıda bulundu. Yardım kampanyası ile toplanan su, şeker, çay, yağ, un, bakliyat başta olmak üzere çeşitli gıda maddeleriyle yorgan, soba, odun, battaniye, kıyafet, ayakkabı, elektrikli ısıtıcılar, gibi birçok ihtiyaç malzemesinden oluşan 2 TIR dolusu yardım, deprem bölgesine gönderildi.

Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, gelen yardımların bir an önce yola çıkması için yoğun çaba gösteren gönüllü yurttaşlar ve belediye ekipleri başta olmak üzere tüm Germenciklilere gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür etti. Yardım kampanyasının devam ettiğini belirten Başkan Öndeş, şunları kaydetti:

"Deprem bölgesine gönderilmek üzere topladığımız yardımların hazırlaması ve yüklemesini gerçekleştirerek bugün 2 TIR'ımızı daha yola çıkardık. Germencik Belediyesi olarak hazırladığımız ve halkımızın büyük bir dayanışma ve yardımlaşma ruhuyla seferber olduğu yardım kampanyası kapsamında toplamda 3 TIR insani yardım malzemesini deprem bölgesine gönderdik. Emeği geçen mesai arkadaşlarımıza, gönüllü firma ve vatandaşlarımıza, yardım kampanyasına büyük bir fedakarlık ve mertlikle destek veren kıymetli Germencik halkına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden, kaza ve belalardan sakınsın. Teşekkürler Germencik."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Germencik Belediyesi, 2 Yardım Tır'ını Daha Deprem Bölgesine Doğru Yola Çıkardı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement