Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırıları - Son Dakika
Yerel

Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırıları

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır'daki terör saldırıları, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak ve Düzce'de protesto edildi.

08.09.2015 15:43

Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır'daki terör saldırıları, Sakarya, Kocaeli, Zonguldak ve Düzce'de protesto edildi.

Adapazarı Kültür Merkezi önünde toplanan Memur-Sen Sakarya İl Temsilciliği üyeleri, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Grup adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Ahmet Öksüzali, şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diledi.

Terörün kan ve şiddetten beslenen bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Öksüzali, "Bu insanlık suçunu ancak aklı, ruhu, vicdanı iflas etmiş kişiler ve gruplar işleyebilir. Terörizm ve teröristlerin hedefi ise insanlık, kardeşlik, millet, ortak gelecek ve birlikte yaşama irademizdir" ifadesini kullandı.

Kocaeli

Kocaeli'de Gölcük Tersanesi Komutanlığında çalışan işçiler ve bir grup vatandaş, Donanma Komutanlığı kapısının önünde dev Türk bayrağı açarak, sloganlarla Gölcük Anıtpark'a kadar yürüdü.

Burada terör saldırılarında hayatını kaybeden asker ve polislerin isimleri okunduğu sırada gruptakiler  "burada" diye bağırdı.

Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı Turhan Yıldız, burada yaptığı konuşmada, Hakkari ve Iğdır'da şehitlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da başsağlığı dileyerek, "Gerektiğinde tezgahlarımızı bırakıp asker elbisesi giyeceğimizi ve hainlerle mücadele edeceğimizi açık şekilde ifade ediyoruz" dedi.

Gebze ilçesinde de yaklaşık 500 taksi ve servis şoförü, İnönü Mahallesi Yumrukaya mevkisinde toplanarak terör olaylarına konvoy düzenleyerek tepki gösterdi.

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Dul ve Yetimleri Derneği üyeleri ve vatandaşların da bulunduğu 550 kişi ise Gebze'deki askerlik şubesine giderek gönüllü askerlik başvurusu yaptı.

Zonguldak

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilciliği ve Zonguldak Sivil Toplum Platformu üyeleri, Madenci Anıtı önünde toplanarak saldırıları protesto etti.

Memur-Sen Zonguldak İl Temsilcisi Kamuran Aşkar, yaptığı açıklamada, terörü, teröre destek veren iç ve dış güçleri nefretle kınadıklarını belirtti.

Sloganları atan grup, valilik binası önüne kadar yürüyerek, burada saygı duruşunda bulundu, İstiklal Marşı'nı okudu ve şehitler için dua etti.

Alaplı ilçesinde de Sağlık-Sen Şubesi üyeleri, Alaplı Devlet Hastanesi önünde toplanarak saldırılara tepki gösterdi.

Düzce

Düzce Memur-Sen İl Temsilciliği üyeleri de Cedidiye Camisi önünde terör örgütü aleyhine sloganlar attı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Orhan Kılıç, yaptığı açıklamada, Düzceli Piyade Er Cihan Aksarı'nın Hakkari'de şehit düştüğünü belirterek, "Hepimizin başı sağ olsun. Bugün sabırlı olma günüdür. Zaten birilerinin istediği bu, içimiz acıtmak, bizi birbirimize düşürmek. Bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

Grup, açıklamanın ardından terör örgütü PKK'ya destek verdiği iddiasıyla bazı gazeteleri yaktı.

Akçakoca ve Yığılca ilçesinde de terör protesto edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Hakkari ve Iğdır'daki Terör Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement