Hiranur Vakfı Kurucusu Gümüşer Sinop'ta Protesto Edildi - Son Dakika
Yerel

Hiranur Vakfı Kurucusu Gümüşer Sinop'ta Protesto Edildi

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşer’in 6 yaşındaki kızını yine aynı tarikattan 29 yaşındaki bir kişiyle “evlendirmesini” Sinop’ta protesto etti. Açıklamada, "Bunun adını açıkça koyalım. Bu din adı altında yobazlığın meşrulaştırılmaya çalıştığı akıl almaz bir durumdur. Bu tecavüzdür. Bu gerici güruh gücünü cesaretini nereden almaktadır" denildi.

06.12.2022 16:54  Güncelleme: 17:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MUSTAFA USTA

Türkiye İşçi Partisi (TİP), İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşer'in 6 yaşındaki kızını yine aynı tarikattan 29 yaşındaki bir kişiyle "evlendirmesini" Sinop'ta protesto etti. Açıklamada, "Bunun adını açıkça koyalım. Bu din adı altında yobazlığın meşrulaştırılmaya çalıştığı akıl almaz bir durumdur. Bu tecavüzdür. Bu gerici güruh gücünü cesaretini nereden almaktadır" denildi.

TİP Sinop İl Örgütü bugün Uğur Mumcu Meydanında basın açıklaması yaparak, 6 yaşındaki çocuğun yaşadığı protesto etti. TİP adına konuşan Aysel Yıldız Koç, şunları söyledi:

"ÇOCUKLARIMIZI CEMAATLERE YEM ETMEYECEĞİZ"

"İsmailağa cemaatine bağlı Hiranur Vakfı Başkanı Yusuf Ziya Gümüşer 6 yaşındaki kızını, yine aynı tarikat mensubu 29 yaşındaki bir kişiyle sözüm ona evlendiriyor. Bunun adını açıkça koyalım. Bu din adı altında yobazlığın meşrulaştırılmaya çalıştığı akıl almaz bir durumdur. Bu tecavüzdür. Bu gerici güruh gücünü cesaretini nereden almaktadır? Bizler genç kadınların evlendirilmesinden mustaripken, 6 yaşındaki bir çocuğun hem de anne babanın rızasıyla cinsel istismarını asla kabul etmiyoruz. Bu ülkenin geleceği olan çocuklarımızı cemaatlere yem etmeyeceğiz. Memleketi tarikatlar cennetine çevirenler bu insanlık dışı olaylardan sorumludur. Tecavüzcüleri aklayanlar sorumludur, 'bir kereden bir şey olmaz' diyenler sorumludur. Tecavüzcü ile evlendirmeyi çözüm olarak sunmaya, 'küçüğün rızası' lafını kullanmaya cüret edenler sorumludur. Hepiniz adalet önünde, insanların vicdanlarında yargılanacaksınız. Seçme, seçilme hakkını elde ettiğimiz bu günlerde hiç geç kalmadan haklarımıza sonuna kadar sahip çıkacağız. Afganistan ve özellikle İran'daki kadınların verdiği onurlu mücadelenin ışığında, Türkiye Cumhuriyeti kadınları olarak, sahip olduğumuz hakları sonuna kadar koruyacak ve daha da ileri taşımak için var gücümüzle savaşacağız."

Hiranur Vakfı Kurucusu Gümüşer Sinop\'ta Protesto Edildi
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Hiranur Vakfı Kurucusu Gümüşer Sinop'ta Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement