Japon Kobe Belediyesi Bilgi Birikimini Hatay'a Aktaracak. - Son Dakika
Yerel

Japon Kobe Belediyesi Bilgi Birikimini Hatay'a Aktaracak.

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Japonya’nın Kobe Belediyesi ve Mukogawa Üniversitesi ile deprem önlemleri ve afet yönetimi konusunda iş birliği yapmak için ilk adımı attı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, “Bu depremden ders alıp sonraki süreç için bilim ve doğa gerçeklerini sentezleyerek Hatay’ı yapılandırmamız lazım” dedi.

16.04.2023 17:03  Güncelleme: 17:09

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Japonya'nın Kobe Belediyesi ve Mukogawa Üniversitesi ile deprem önlemleri ve afet yönetimi konusunda iş birliği yapmak için ilk adımı attı. HBB Başkanı Lütfü Savaş, "Bu depremden ders alıp sonraki süreç için bilim ve doğa gerçeklerini sentezleyerek Hatay'ı yapılandırmamız lazım" dedi.

Depremlerin ardından kenti yeniden yapılandırmak için çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi, imar ve afet sonrası kriz yönetimi konularında dünyanın önde gelen kurumları ve üniversiteleri ile iş birliği yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda 'deprem' üzerine deneyim aktarımı yapmak için Kobe Belediyesi'nden bir heyet, Hatay Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti.

Başkan Savaş'ın, Kobe Belediyesi Yapı Denetim ve İmar İşleri Daire Başkanı Yukio Tanaka, Kobe Belediyesi Kriz Yönetim Merkezi Müdürü Masayoshi Nose, Mukogawa Üniversitesi'nden Prof. Tosu Shigeki, Prof. Yanagisawa Kazuhiko ve Prof. Tagawa Hiroyuki ile HBB Afet Koordinasyon Merkezi'nde yaptığı görüşmede; üniversite ile partner üniversite olan Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dündar ve BAU ULMER-HLO Müdürü İhsan Alpargın da yer aldı.

Başkan Savaş, heyetin ilgisine teşekkür ederek başladığı konuşmasını, şöyle sürdürdü:

"Kobe ile buradaki deprem çok benziyor. Kaderimiz onlarla bir. Onlar 1995 Depremi'nden ders aldılar ve sonrasında yapılanmayı ona göre yaptılar. Bizim de bu depremden ders alıp sonraki süreç için bilim ve doğa gerçeklerini sentezleyerek Hatay'ı yapılandırmamız lazım. Tecrübelerini paylaşmak üzere Hatay'a geldikleri için çok teşekkür ediyorum. Bizim yeniden yapılanmayı yürüten teknik ekibimizle yapacakları toplantılarda bizi tecrübeleriyle yönlendirirlerse mutlu oluruz."

Hatay coğrafyasının handikaplarını bertaraf etmek için dört şeyin gerekli olduğunu söyleyen Savaş, "Bu dört şeyden birincisi coğrafyanın gerçeklerini bilmek, plan ve proje yapmak, bu plan ve projeye topluma anlatıp kaynak yaratmak ve sonuncu olarak da plan ve projeyi pratiğe döküp eyleme geçmek" diye konuştu.

Görüşmede, Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Dündar da şunları söyledi:

"Biz üniversite olarak nasıl katkı sunabiliriz hem de partner üniversitemiz olan Mukogawa Üniversitesi ile karşılıklı çalışmalarımızı buraya nasıl faydalı hale getirebiliriz onun için buradayız."

Görüşmede Japon heyet, Kobe Belediye Başkanı'nın geçmiş olsun mektubunu, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'a takdim etti.

Japon Kobe Belediyesi Bilgi Birikimini Hatay\'a Aktaracak.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Japon Kobe Belediyesi Bilgi Birikimini Hatay'a Aktaracak. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement