Kadınlardan Çadır Ziyareti - Son Dakika
Yerel

Kadınlardan Çadır Ziyareti

Kadınlardan Çadır Ziyareti

Dünya Kadın Konferansı öncesi yapılan Ortadoğu Bölge Hazırlık Toplantısı için Diyarbakır’a gelen kadınlar, Yenişehir Piknik Alanı’ndaki çadırlarda kalan Şengalli kadınları ziyaret etti.

29.09.2014 15:08

Dünya Kadın Konferansı öncesi yapılan Ortadoğu Bölge Hazırlık Toplantısı için Diyarbakır'a gelen kadınlar, Yenişehir Piknik Alanı'ndaki çadırlarda kalan Şengalli kadınları ziyaret etti.

Nepal'de 2016 yılında düzenlenecek olan Dünya Kadın Konferansı öncesi Ortadoğu Bölge Hazırlık Toplantısı için Lübnan, Filistin, Mısır, Tunus, İran, Afganistan ve Rojava'dan kadınlar, Diyarbakır'a geldi. Kadınlar toplantının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak ve Bağlar Belediyesi Eşbaşkanı Birsen Kaya Akat ile birlikte Yenişehir Piknik Alanı'ndaki çadırları ziyaret etti.

Kadınlara bilgilendirmede bulunan Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanı Yüksel Aslan Acer, 4 bin 258 kişinin kaldığı kampta, 826'sı 18 yaş altı kız çocuğu olmak üzere 2050 kadının kaldığını söyledi. Acer, Büyükşehir Belediyesi tarafından üç öğün yemek verilen kampta 575 çadır kurulduğunu ve 180 çadırın da kurulmakta olduğunu bildirdi. Acer kampta gönüllü doktorların birinci basamak sağlık hizmeti veren bir revir bulunduğunu ifade etti. Kıyafet ihtiyaçlarının giderilmesi için kampta bir giyim mağazasının bulunduğunu belirten Acer, ayrıca 12 çamaşır makinesinin yer aldığı bir çamaşırhane kurduklarını da sözlerine ekledi.

Kadınlar daha sonra Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Kışanak ile birlikte çadırları dolaşarak, Şengalli kadınların sorunlarını dinledi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Kadınlardan Çadır Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement