Kimse Yok mu Derneği Yeni Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika
Yerel

Kimse Yok mu Derneği Yeni Binasının Temeli Atıldı

Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi yeni binasının temeli törenle atıldı.

01.12.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kimse Yok mu Derneği Kayseri Şubesi yeni binasının temeli törenle atıldı.

Pervane Mahallesi'ndeki temel atma törenine, AK Parti Kayseri milletvekilleri Yaşar Karayel ve Ahmet Öksüzkaya ile Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reşit Özkanca, Kimse Yok mu Derneği Genel Başkanı Ünal Öztük, Kayseri şube başkanı Abdurrahman Haskaraman ile hayırseverler katıldı.

Milletvekili Karayel, yaptığı konuşmada, hayırseverlerin bir ülkenin gurur duyması gereken insanlar olduğunu belirterek, yardım çalışmalarının bir ülkede huzurlu bir şekilde yürütülmesinin de siyasi ve ekonomik istikrarla mümkün olabileceğini kaydetti.

Belediye başkanı Özhaseki ise, Türkiye'de var olan vakıf anlayışının batıda olmadığına dikkati çekerek, "ABD'de kimsesizlerin yol boyunca dizildiği parklar var. Kimsenin bu kimsesizlerle ilgilendiği yok. Bizim ecdadımız öyle vakıflar kurmuş ki göçmen kuşu da, yaralı hayvanları da, kimsesiz çocukların eğitimini de önemsemiş. Bunları bizlere bıraktıkları eserlerde görebiliyoruz" dedi.

Belediye olarak da çeşitli yardım çalışmaları yürüttüklerini belirten Özhaseki, "Devletimiz kaymakamlıklar vasıtasıyla yardımlarda bulunuyor. Bu topraklar bereketli, kültürel zenginliğimiz var. Yapılan iyilikler halka halka her yere yayılıyor. Avrupa'dan Afrika'ya Asya'ya yardım çalışmalarını görmek mümkün" diye konuştu.

Dernek genel başkanı Ünal Öztürk de yeni binaların daha fazla faaliyet ve yardım anlamına geldiğini ifade ederek, dernek binasının yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Şube başkanı Abdurrahman Haskaraman ise, derneğin 2008 yılında Kayseri'de faaliyetlerine başladığını anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yeni binamızda market, giyim mağazası, kermes salonu, idari bina yer alacak. Kayseri'nin yanı sıra Niğde, Nevşehir ve Kırşehir'de de çalışmalara katılıyoruz. Binanın yapılmasına katkı veren başkanımız Mehmet Özhaseki'ye ve Bekir Yıldız'a çok teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından yapılan dua ile binanın temeli atıldı.

Muhabir: Esma Aygün

Yayıncı: Orhan Canbulatel - KAYSERİ

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Kimse Yok mu Derneği Yeni Binasının Temeli Atıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement