Malatya Samanköy Sakinleri, Doğal Gaz Hizmetinin Kendilerine Ulaştırılmadığından Şikayetçi: "Geçen Sene Söz Verdiler. - Son Dakika
Yerel

Malatya Samanköy Sakinleri, Doğal Gaz Hizmetinin Kendilerine Ulaştırılmadığından Şikayetçi: "Geçen Sene Söz Verdiler.

Malatya’da Yeşilyurt ilçesine bağlı Samanköy Mahallesi Delibaş Sokak’ta yaşayan vatandaşlar, çok yakınlarında doğal gaz çalışması yapılmasına rağmen yaşadıkları sokağa hizmetin gelmemesine tepki gösterdi. Mahalle sakini Mehmet Barış Ercan, “Geçen sene söz verdiler. Şimdi yanımızdan geçip gidiyorlar. Yapmak isteseler bir günlük iş. 60 tane ev var. Biz, kendi imkanlarımızla katkıda bulunmayı da teklif ettik” dedi.

27.10.2022 20:42  Güncelleme: 20:50

Malatya'da Yeşilyurt ilçesine bağlı Samanköy Mahallesi Delibaş Sokak'ta yaşayan vatandaşlar, çok yakınlarında doğal gaz çalışması yapılmasına rağmen yaşadıkları sokağa hizmetin gelmemesine tepki gösterdi. Mahalle sakini Mehmet Barış Ercan, "Geçen sene söz verdiler. Şimdi yanımızdan geçip gidiyorlar. Yapmak isteseler bir günlük iş. 60 tane ev var. Biz, kendi imkanlarımızla katkıda bulunmayı da teklif ettik" dedi.

Samanköy Mahallesi'ne bağlı Delibaş Sokakta yaşayan vatandaşlar, mahalle içerisinde doğal gaz çalışması olduğunu ancak yaşadıkları sokağın içerisine doğal gazın çekilmediğini öne sürerek, eylem yaptı. Doğal gaz çalışmasının olduğu alanda toplanan vatandaşlar, defalarca iletmelerine rağmen bir türlü doğal gaza kavuşamadıklarını ifade ederek, yetkililerin taleplerini dikkate almalarını istedi.

"DOĞAL GAZ GEÇEN SENE GELECEKTİ AMA GELMEDİ"

Mahalle sakini Mehmet Barış Ercan, AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ve Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ile görüştüklerini belirterek şunları söyledi:

"Geçen sene bize doğal gaz geleceğine dair söz verdiler. Doğal gaz müdürü bu alanın projesinin olmadığını söylerken, Yeşilyurt Belediyesi'nden ise projenin yapılacağını ifade edildi. Şimdi doğal gaz çalışması var ama yanımızdan geçip gidiyorlar. Doğal gaz ile ilgili ciddi bir sorun yaşıyoruz. Hastamız var, milletimiz mağdur. Camimizde doğal gaz yok. Kömür ve odun fiyatları belli, odun bulamıyoruz. Bu sıkıntının giderilmesini bekliyoruz. Yapmak isteseler bir günlük iş. 60 tane ev var. Biz, kendi imkanlarımızla katkıda bulunmayı da teklif ettik. Doğal gaz buraya kadar gelmişken biz de faydalanmak istiyoruz. Camiye kışın kimse gidip namaz kılmıyor, bomboş."

"5-10 KİŞİ AYNI ODADA YAŞIYORUZ"

"Doğal gaz çalışması var ancak 200 metrede yaşayan bizlere gelmiyor" diyen Nurhan Ercan ise şunları söyledi:

"Bu durumdan şikayetçiyiz. Bizim neyimiz var ki böyle yapıyorlar? Çocuklarımız okula gidiyor, ayrı odaları yok. Kimse camiye gidemiyor. Yaşlı insanlar var soba yakamıyorlar. Mağduruz. Öğretmenler, okulda çocuklarımıza 'Ayrı odanız var mı?' diye soruyor. Ayrı odamız yok, 5-10 kişi bir odaya sığınıyoruz. Onun için doğalgaz istiyoruz."

"ÇOĞU KİŞİ KÖMÜR ALAMIYOR"

Mahalle sakinlerinden Pınar Bakırcı ise "Burada yaşayanların birçoğu ya çiftçi ya da asgari ücretle geçiniyor. Kömürün bir tonu 7-8 bin TL ve bunu da karşılayamıyorlar. Herkes doğal gaz istiyor. Çocuklarımız eğitimden geri kalıyorlar. Evde bir soba yanıyor, herkes bunun etrafında toplanamıyor. Hastalarımıza ayrı bir oda veremiyoruz. En yakın zamanda doğal gaz istiyoruz" diye konuştu.

Muhammet Ercan ise, "Bunda bir art niyet var, doğal gazı çekmiyorlar. Söylediğimiz halde buraya gelmiyorlar. Doğal gazı istiyoruz. Ana hat geçiyor ama 50 metreye doğal gaz çekmiyorlar" dedi.

Malatya Samanköy Sakinleri, Doğal Gaz Hizmetinin Kendilerine Ulaştırılmadığından Şikayetçi: "Geçen Sene Söz Verdiler.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Yerel Malatya Samanköy Sakinleri, Doğal Gaz Hizmetinin Kendilerine Ulaştırılmadığından Şikayetçi: 'Geçen Sene Söz Verdiler. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement